طبیب مردم/ زنده یاد دکتر غضنفر فروزانفر

گاهی قدمت بهداشت و درمان یک دیار را باید در شناسنامه افرادی جست و جو کرد که عمر خود را در راه خدمت به مردم صرف کردند.

به گزارش “پیام خاوران “ بزرگمردانی که بدون چشمداشت و با عِرق و علاقه به میهن و مردم خود، سال‌ها صبر و تلاش کرده و زمینه توسعه بهداشت و درمان را در بیرجند و استان کمتر برخوردار خراسان جنوبی فراهم کردند، نام‌های نیک و ماندگاری هستند که هرگز فراموش نخواهند شد حتی اگر دیگر بین ما نباشند.

به طور قطع تاریخ بیرجند در حوزه بهداشت و درمان وامدار دکتر «غضنفر فروزانفر» است؛ او که به عنوان بنیانگذار و نخستین رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند سال‌ها در راه ارتقا و بهبود سطح سلامت و آموزش پزشکی این منطقه گام برداشت و تلاش‌ها و مجاهدت‌های دلسوزانه و صادقانه وی در ذهن کمتر کسی از آحاد مردم بیرجند نقش نبسته است.

دکتر فروزانفر همه عمرش را صرف توسعه خدمات بهداشتی و درمانی منطقه و تحصیلات تکمیلی رشته پزشکی کرد و در این راه سال‌ها رنج و مشقت‌ها را صبورانه تحمل کرد.

وی همچنین طبیب مردمی و به نوعی سنگ صبور مردم بود و مراجعان در ساعات مختلف شبانه روز به منزلش که مطب پزشکی‌اش هم در آنجا بود مراجعه می‌کردند؛ ویژگی که از یک پزشک چهره با اخلاق و محبوب نزد همگان می‌سازد.

او که شامگاه ۲۶ آذر امسال به دیار باقی شتافت، به مثابه پدری مهربان برای کودکان شهر بیرجند و همواره و در هر ساعتی از شبانه روز پذیرای بیماران بود؛ چه بیماران نیازمندی که گاه در پرتو روحیه سخاوتمندی دکتر، بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای مراحل درمان خود را طی کردند و از شنیدن خبر فوتش ناراحت شدند.

قدرشناسی، رسم انسانیت است و به طور قطع مردم با فرهنگ و شریف بیرجند و خراسان جنوبی، به پاس خدمات این پزشک فرهیخته و خادم، نام و یاد او را بیشتر از گذشته زنده نگه خواهند داشت و تلاش‌های او در عرصه‌های مختلف بهداشت و درمان، عضویت در چندین دوره شورای اسلامی شهر بیرجند و فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی برای همیشه در ذهن مردم نقش خواهد بست.

بیشتر بخوانید   جشنواره مطبوعات،آغازیک پایان...!!

شادروان دکتر غضنفر فروزانفر سال ۹۴ در همایش گرامیداشت سی ‌امین سالگرد تاسیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و نکوداشتی که برای وی به عنوان بنیانگذار این دانشگاه برگزار شد، به چگونگی تاسیس دانشگاه پرداخت و گفت: با پیگیری‌های فراوان در سال ۱۳۶۵ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موافقت خود را با تاسیس دانشکده علوم پزشکی در بیرجند به شرط ایجاد زیرساخت‌ها و تامین امکانات مورد نیاز از محل کمک‌های مردمی اعلام کرد.

به گفته وی، در صورتی‌ که شنیده می‌شد احتمال تاسیس این دانشکده در بیرجند بسیار ضعیف است از اخبار رادیو سراسری خبر شادی‌ بخشی مبنی بر اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاسیس دانشکده علوم پزشکی در چند شهر کشور از جمله بیرجند موافقت کرد را شنیدم.

بنیانگذار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: این خبر خوش موجی از شادی و شعف را در مردم و مسوولان شهرستان به وجود آورد که در نتیجه برای تامین منابع مالی و زیرساخت های لازم از کمک‌های مردمی استفاده کردیم.

فروزانفر ادامه داد: از محل همین کمک‌های مردمی بیمارستان امام رضا (ع) و دانشگاه حدود ۱۰ هزار مترمربع توسعه پیدا کرد و بیش از ۱۵۰ قطعه زمین در روستاها برای ساخت مراکز بهداشتی و درمانی اهدا شد.

دکتر غضنفر فروزانفر متولد سال ۱۳۲۲ و بنیانگذار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند در سال ۶۴-۶۵ است که شامگاه ۲۶ آذر ۹۸ در سن ۷۶ سالگی دعوت حق را لبیک گفت.

پیکر این عالم فرهیخته امروز (پنجشنبه) با حضور جمعی از مسؤولان استان، پزشکان، اهالی فرهنگ و قشرهای مختلف مردم در بیرجند تشییع و در قطعه ۲ آرامستان این شهر به خاک سپرده شد.

بیشتر بخوانید   رسانه‌ و رسالت امیدبخشی در بحران‌ها | محمد قربانی

«سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز، مرده آن است که نامش به نکویی نبرند»

منبع : ایرنا

انتهای پیام/

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها