” چشم انداز روشن” نگاهی به وضعیت صنعت برق و عملکرد مدیریت توزیع برق شهرستان فردوس

در زمان ناصر الدین شاه قاجار، مولدی به قدرت تقریبی سه کیلو وات به منظورتامین روشنایی بخشی از کاخ سلطنتی برای  نخستین بار وارد ایران شد و به بهره برداری رسید .

به گزارش  پایگاه خبری ” پیام خاوران ” از اوایل سال های ۱۳۰۰به بعد با آگاهی وعلاقمند شدن بخش خصوصی به مزایای برق ،رفته رفته در شهرهای بزگ وکوچک ایران از جمله فردوس ، تاسیساتی برای تولید وتوزیع وفروش برق ایجاد شد.

این گونه فعالیت ها عموما ئر مقیاس های کوچک ومحدودوبه طور کلی منفک از یکدیگر انجام می گرفت والبته نیاز به هماهنگی هم در شرایط آن روزهای نخستیناحساس نمی شد. در همین دوران و در سال ۱۳۲۷ یک مولد ۲۵کیلو واتی در آسیابی در فردوس نصب و در سال ۱۳۳۵ شمسی با نصب یک مولد استورگ ۷۵ کیلو واتی توسط شهرداری از ابتدای شب تا ساعت۲۲ برق تولید می شد.

سال ۱۳۳۸ با نصب یک مولد ۱۵۲ کیلو واتی تعداد مشترک به ۵۰۰ مورد رسید  ودر سال ۱۳۴۶ در معابر اصلی شهر تیرهای بتنی و چوبی نصب و شبکه ۱۱ کیلو ولت احداث شد. شبکه های فوق پس از زلزله سال ۱۳۴۷ دچار آسیب شد و نیاز به بازسازی داشت که با احداث نیروگاه جدید در خیابان فرهنگ و احداث شبکه فشار متوسط با ۶ دستگاه ترانس و را ه اندازی دو مولد ۵۶۰ کیلو واتی وارد مدار شد .

در سال ۱۳۵۳ شبکه ها و برق شهر از شهرداری به برق منطقه ای تحویل و همزمان نیروگاه اسلامیه احداث و در این نیروگاه دو مولد۱۵۰۰ کیلو واتی و یک مولد ۵۶۰ کیلو واتی نصب شد در سال ۱۳۶۱ با نصب یک مولد ۳۰۰۰ کیلو واتی و در سال ۱۳۶۵ با نصب یک مولد ۵۰۰۰ کیلو واتی تولید برق در شهرستان به ۱۱ مگاوات افزایش یافت و در سال ۱۳۷۱ با احداث پست فشار قوی ۱۳۲ کیلو ولت، شهرستان فردوس به  شبکه سراسری  متصل گردید.

بیشتر بخوانید   بررسی و رسیدگی به 830 شکایت در حوزه فاوا خراسان جنوبی

 

سرمایه گذاری ۲ میلیارد تومانی  برای توسعه واصلاح شبکه های فرسوده وجدید

مدیرتوزیع برق شهرستان فردوس اظهار داشت: درحال حاضر و به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی بالغ بر ۲۵۰۰۰ مشترک خانگی و تمام روستا های شهرستان از نعمت برق برخوردارو تعداد زیادی چاه کشاورزی صنایع نیزبرقدار هستند .

این مدیریت در سال گذشته علاوه بر هدف اصلی که تامین برق پایدار و مطمئن برای مشترکین بوده است،توسعه شبکه های جدید،نگهداری و ترمیم شبکه های فرسوده و تامین روشنایی مورد نیاز معابر رااجرا کرده است.

مهندس گنجی زاده در همین راستا با احداث ۳ کیلومتر شبکه فشار متوسط و ۶ کیلومتر شبکه فشار ضعیف و احداث ۱۳ دستگاه ترانس هوایی برای ۵۷۵ مشترک تامین برق شده است که با احداث این حجم از شبکه، تعداد مشترکین شهرستان به رقم ۲۴۹۰۰  مشترک رسیده است که برای  تمام این طرحها و شبکه های اجرا شده بالغ بر ۲ میلیارد تومان  هزینه شده است.

وی ازجمله اهداف مهم دیگر صنعت برق را کاهش خاموشی عنوان کردو افزود: در این راستا با برنامه ریزی منظم کار بازدید و سرویس سالیانه شبکه های برق انجام شده است.

راه اندازی گروه خط گرم با کلیه تجهیزات از نزدیک

این مدیریت با راه اندازی گروه خط گرم با کلیه تجهیزات از نزدیک و با تماس مستقیم باشبکه های برق دار نسبت به سرویس و نگهداری شبکه ها اقدام کرده تا علاوه برجلوگیری از خاموشی های خواسته نسبت به حذف خاموشی های نا خواسته وحوادث  احتمالی اقدام  لازم انجام گیرد.

مدیر توزیع برق شهرستان فردوس یکی از مهمترین خدمات این مدیریت را تامین روشنایی مطلوب معابر و خیابان های سطح شهرستان در شهر و روستا برشمرد وافزود: در سال گذشته معادل ۱٫۵ کیلو متر شبکه روشنایی احداث و۲۵۰۰ چراغ اصلاح و نصب شده است.

بیشتر بخوانید   پیام تبریک مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی به مناسبت حلول ماه رمضان

گنجی زاده بیان کرد: ازجمله اقدامات مهم صنعت برق، عبور از پیک مصرف بود که درتابستان ۹۸ با دستور وزیرنیرو باید از تابستان بدون خاموشی عبور می کردیم، بنابراین با برنامه ریزی و همکاری بسیار خوب مردم خصوصا صنایع و کشاورزان شهرستان توانستیم به این مهم دست یابیم والحمد الله تابستان گذشته، بدون خاموشی سپری شد، دراین راستا از هم اکنون، با همکاری کلیه مشترکین برای مدیریت بار و صرفه جویی های با برنامه، برای گذر از تابستانی بدون خاموشی تلاش می کنیم.

اصلاح شبکه ها ، تیرها و تاسیسات فرسوده در برنامه کاری

مدیر توزیع برق شهرستان فردوس گفت: براساس تاریخچه برق شهرستان، قسمت عمده ای ازشبکه ها دچار فرسودگی شده که در صورت عدم سرویس و نگهداری به موقع باید شاهد خاموشی های گسترده باشیم که در همین راستا، هرساله اصلاح شبکه ها، تیرها و تاسیسات فرسوده در برنامه کاری این مدیریت قراردارد و این تعمیرات و نگهداری های مداوم سبب شده تا تلفات در شهرستان و به دنبال آن در استان تک رقمی شود و این در حالی است که این نرخ درکشور دو رقمی است.

وی با بیان اینکه  تمام خدمات فوق هزینه بر بوده و نیاز به تامین اعتبار دارد اظهارکرد: ازآنجایی که پرداخت قبوض برق با اعتبارات استانی و شهرستانی رابطه مستقیم دارد بنابراین لازم است که مشترکین با پرداخت به موقع قبوض برق، ما را در ارائه هرچه بهتر خدمات و جذب اعتبارات حداکثری یاری دهند.

گنجی زاده ادامه داد: از جمله اقدامات مهم و موثری که سال گذشته در صنعت برق انجام شده، حذف قبوض کاغذی برق است که این امر صرفه جویی بسیار زیادی در مصرف کاغذ،نیروی انسانی و کاهش هزینه ها درپی داشته است، البته در ابتدای اجرای طرح، مشکلات زیادی در راستای جمع آوری اطلاعات و تلفن همراه مشترکین برق داشته ایم ولی در نهایت به یاری خدا و همراهی مردم و تلاش همکاران زحمتکش، این امر به خوبی محقق شده و انشاءالله درآینده شاهد نتایج مثبت دیگری از این طرح خواهیم بود.

بیشتر بخوانید   قدردانی از شرکت برق خراسان جنوبی به پاس گذر موفق در پیک تابستان

وی با بیان اینکه سال گذشته با تمام فراز و نشیب ها، تلخی ها و شیرینی ها به پایان رسیدگفت: صنعت برق همیشه بیدار در کنار تمام مشترکان خود، با تامین برق مطمئن و پایدار در جبهه اقتصادی با تمام توان حضور خواهد داشت و امیدوارم به حول و قوه الهی تمام تلاش ها و عملکرد ها مورد رضای پروردگار قرار گیرد.

 

انتهای پیام/

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها