بیماران سرپایی کرونا در خراسان جنوبی رو به افزایش است

مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: برای خیز جدید کرونا نباید منتظر عید نوروز باشیم و از همین الان میزان موارد سرپایی در خراسان جنوبی به شدت افزایش یافته است.

به گزارش “پیام خاوران “، مسعود ضیایی اظهار داشت : اگر این روند ادامه داشته باشد، شاهد خیز چهارم کرونا در استان خواهیم بود.

وی تصریح کرد: طبق بررسی‌های به عمل آمده موارد ابتلای فامیلی و خانوادگی به بیماری کووید ۱۹ در خراسان جنوبی افزایش یافته که برگرفته از دورهمی‌ها است و با این روند به طور طبیعی موارد بستری هم برای ۲ هفته آینده رو به افزایش خواهد بود.

متخصص بیماری‌های عفونی گفت: آغاز تزریق واکسن کرونا بارقه‌ای از امید در کشور بود اما زمانی موثر است که بیش از ۶۰ درصد مردم یعنی حدود ۶۰ میلیون نفر از جمعیت ایران واکسینه شوند و در بهترین شرایط بعید است کمتر از یک سال دیگر این اتفاق بیفتد.

دکتر ضیایی تاکید کرد: کسانی هم که واکسینه می‌شوند باید تمامی دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند زیرا احتمال مبتلا و ناقل بودن آنها وجود دارد.

وی گفت: واکسن ۱۰۰ درصد تاثیر ندارد و ممکن است با همان ۱۰ درصد فرد مبتلا شود و اگر جهشی هم در ویروس اتفاق بیفتد که به کلی وضعیت متفاوت می‌شود.

 

بیشتر بخوانید 

متخصص عفونی: اوج‌گیری مجدد کرونا درگیری بیشتری ایجاد می‌کند

مصوبه جدید ستاد کرونای خراسان جنوبی در ورزش

 

مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با تاکید بر اینکه واکسن زدن نباید منجر به عادی‌انگاری شود افزود: جهش‌هایی در ویروس کرونا اتفاق افتاده که هنوز موردی در استان مشاهده نشده اما در صورت رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی باید برای ورود ویروس جهش یافته آماده باشیم.

دکتر ضیایی تصریح کرد: بنابراین رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی، برگزاری دورهمی‌ها و مسافرت، احتمال ورود ویروس جهش یافته به استان را دوچندان می‌کند و همه در این زمینه مسوولیت داریم.

بیشتر بخوانید   بیش از 41 هزار بلیت نوروزی در خراسان جنوبی پیش فروش شد

وی گفت: ممکن است ابتلا به کرونا از طریق سطوح کمتر اتفاق بیفتد اما از طریق تنفسی، دهان و مخاط به شدت واگیر است و باید با ماسک زدن و رعایت فاصله در تمامی مکان‌ها از انتقال ویروس و گردش آن جلوگیری کرد.

 

اولین مورد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در خراسان جنوبی اوایل اسفند ۹۸ در پی همه‌گیری جهانی ویروس کرونا اعلام شد و پس از گذر خیزهای اول و دوم بیماری در فروردین و تیر امسال، روند بیماری بار دیگر در مهر امسال صعودی شد که این روند تا آبان و آذر ماه ادامه یافت به طوری که آمار مبتلایان روزانه (۲۴ ساعت) سه رقمی و فوتی‌های کرونا در این استان دورقمی شد.

به دنبال اجرای محدودیت‌های جامع از اول آذر ماه و همراهی مردم و اصناف به تدریج موارد ابتلا به کرونا، بیماران مراجعه کننده به بیمارستان‌ها، تست‌های مثبت، موارد بستری و فوتی در خراسان جنوبی کاهش یافت.

براساس مصوبه‌ای که از سوی ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا به استان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شد، با توجه به رنگی که وضعیت شیوع کرونا در شهرهای مختلف را نشان می‌دهد، برای فعالیت چهار گروه شغلی تصمیم‌گیری می‌شود.

مشاغل به چهار گروه تقسیم شده‌اند و براساس وضعیت شهرها به فعالیت خود ادامه می‌دهند برای مثال در شرایط سفید و قبل از آن آبی هر چهار گروه فعالیت دارند و در شرایط زرد، گروه شغلی چهار از فعالیت منع شده است.

گروه‌های شغلی سه و چهار در مناطق نارنجی (پرخطر) مجاز به فعالیت نیستند و در شرایط قرمز (خیلی پرخطر) فقط گروه شغلی یک (مشاغل ضروری) می‌تواند فعالیت کند.

بیشتر بخوانید   خراسان جنوبی به رتبه ششم کشور در کاهش تصادفات و ایمنی جاده‌ها ارتقاء یافت

 

جدیدترین خبرهای استان وکشور  را در کانال تلگرامی ” پیام خاوران ” بخوانید. (کلیک کنید)

 

براساس مصوبه ستاد استانی مدیریت کرونا تردد شبانه در تمامی شهرستان‌های خراسان جنوبی بدون در نظر گرفتن رنگ آنها از ساعت ۲۱ تا ۳ صبح ممنوع است.

قاینات در حال حاضر تنها شهرستان نارنجی خراسان جنوبی است که از یک هفته قبل به دنبال افزایش موارد مثبت و بستری در این شهرستان از زرد به نارنجی تغییر وضعیت داد.

همچنین پنج شهرستان استان شامل بیرجند، زیرکوه، فردوس، نهبندان و طبس در وضعیت زرد (متوسط خطر) هستند و پنج شهرستان سربیشه، درمیان، بشرویه، خوسف و سرایان در وضعیت آبی (کم خطر) باقی ماندند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/۱۰۲

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها