ناوگان حمل و نقل درمعادن خراسان جنوبی نیازمندتقویت‌ونوسازی است

صنایع معدنی یکی از پیشران‌های اقتصاد بوده که به بخش‌های صنعتی و اقتصادی کشور گره خورده و اگر مورد توجه قرار بگیرد می‌تواند سبب تحول در بخش اقتصادی شود.

به گزارش ” پیام خاوران “، معادن یک ثروت فوق العاده در کشورها به شمار می‌رود و ایران اسلامی و استان خراسان جنوبی نیز از این ظرفیت ویژه برخوردار است.

خراسان جنوبی به عنوان سومین استان پهناور کشور دارای مواد معدنی مانند زغال سنگ، منیزیت، خاک‌های صنعتی، سنگ آهن، مرمریت، طلا، مس، پتاس، سرب، کرومیت، بنتونیت، آندالوزیت و دولومیت است.

امروز استان خراسان جنوبی با بیش از ۵۰ نوع ماده معدنی، ۶ درصد از مجموع معادن کشور، ۵٫۱ درصد ذخایر قطعی و ۲٫۴ درصد استخراج اسمی به عنوان بهشت معادن نامگذاری شده است.

البته در میان پتانسیل‌های معدنی استان نیز این بخش با عدم وجود برق و به ویژه بحران حمل و نقل و افزایش کرایه‌ها روبرو بوده که یکی از مشکلات معادن محسوب می‌شود.

مدیرعامل خانه معدن خراسان جنوبی نیز با تایید این مشکلات بیان کرد: به علت فعالیت چند ساله اخیر سازمان صمت و معدنکاران ما خوشبختانه حجم بسیار مواد معدنی تولید شده و سال گذشته نیز قیمت پایه مواد معدنی بر اساس درصدی از قیمت فروش ماده معدنی تعیین شد.

علیرضا باقری گفت: باید اطلاع رسانی در خصوص محصولات معدن اعم از مبدا و مقصد، تناژ و نوع آن در اختیار اداره کل راهداری قرار دهیم و در ادامه نیز در خصوص حمل مواد معدنی تعهدات معدنکاران مستحکم شود.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ، صنایع معادن وکشاورزی بیرجند با بیان اینکه اختصاص سهمیه لوازم یدکی به ویژه لاستیک یکی از درخواست‌های معدنکاران بوده که در حال پیگیری هستیم افزود: اگر استانداری در خصوص ورود کامیون به استان مجوز دهد می‌توان در کوتاه مدت به ناوگان حمل و نقل کمک کرد.

بیشتر بخوانید   تمامی فعالیت‌های دانشگاه بیرجند از اول آذر غیرحضوری است

مدیرعامل خانه معدن خراسان جنوبی تصریح کرد: در سال‌های اخیر تولید کامیون‌ها در کشور متوقف شده و ما نیز در حال پیگیری برای ورود ماشین آلات دسته دوم هستیم و در حال حاضر یکی از منابع موجود مجوز برای ورود کامیون‌های دسته دوم است تا در جابجایی مواد معدنی کمک کنند.

باقری بیان کرد: همچنین یکی از مسائلی که سبب افزایش قیمت باروری مواد معدنی به جنوب کشور شده، مسدود بودن مسیر نهبندان_شهداد است که این می‌تواند مسیر میانبری برای کاهش هزینه‌ها و حمل و نقل استان به بنادر و جنوب کشور باشد.

وی با بیان اینکه شبکه حمل و نقل برای تقویت ناوگان نیاز به تسهیلات دارد گفت: موضوع سرمایه گذاری داخلی با شرایط ۲۰ درصد آورده و ۸۰ درصد تسهیلات بانکی و سرمایه گذار خارجی با شرایط اجازه ورود خودرو و تعهد به حمل بارهای استان و نیاز به سرمایه گذاری در این بخش در ستاد توسعه خاوران بررسی می‌شود.

مدیرعامل شرکت تهیه وتولید مواد نسور کشور اضافه کرد: فاصله دور از محل مصرف(واحدهای فرآوری‌های معدنی)، نبود صنایع فرآوری معدنی داخل استان و عدم وجود برق در جاده‌های معدنی سبب شده معدنکاران از نیروگاه‌های کوچک استفاده کنند و این موضوع در افزایش قیمت تمام شده محصولات معدنی تاثیر دارد

باقری گفت: قیمت مواد معدنی بسیار متنوع و بسته به کیفیت و بازار ماده معدنی دارد و سازمان صمت نیز ابزاری برای محاسبه قیمت میانگین و عادلانه در دست نداردو

رییس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی بیرجند نیز به خبرنگار تسنیم گفت: برای ورود ماشین آلات حمل و نقل در بخش معدن قول داده شده که کامیون وارد شود تا ناوگان استان تقویت شود.

بیشتر بخوانید   مدیر مجتمع محدوده های اکتشافی خراسان جنوبی خبر داد:افزایش حدود 4 برابری تولید در معدن روی ملوند

محسن احتشام افزود: یکی از مشکلات واحدهای کوچک و متوسط مشکل رقابت و سرمایه در گردش است، واحدهای کوچک نمی‌توانند با واحدهای بزرگ به رقابت بپردازند چرا که مزیت ندارند.

وی با تاکید بر تزریق سرمایه در گردش به واحدهای کوچک عنوان کرد: با تزریق سرمایه در گردش می‌توان جلوی بیکاری در این واحدهای کوچک گرفت.

باید به معدنکاران مشوق داده شود

رییس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی بیرجند با بیان اینکه به معدنکاران مشوق داده شود گفت: برای ورود ماشین آلات حمل و نقل قول داده شده تا این ناوگان تقویت شوند.

رئیس انجمن صنفی کارفرمایان شرکت‌های حمل و نقل کالای بیرجند اظهار داشت: موضوع معدن در واقع بهانه‌ای شد برای اینکه به مشکلات بخش حمل و نقل نیز نگاهی انداخته شود

حامد کریم پور بیان کرد:  سرمایه‌گذاران بخش حمل و نقل هیچ گونه تسهیلاتی نگرفته‌اند و ۱۰۰ درصد سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی بوده است.

ظرفیت حمل و نقل استان جوابگوی تولید فعلی استان نیست

همچنین مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی هم بیان کرد: تلاش حاکمیتی این است که معدن یکی از پیشران‌های توسعه رشد کند بنابراین به طور قطع با افزایش تولید معادن استان روبرو خواهیم بود که ظرفیت حمل و نقل استان جوابگوی تولید فعلی استان نیست.

اسدالله جلال زاده گفت: طی سال‌های اخیر ظرفیت معادن استان دو برابر شده که اگر این ظرفیت اعلام شود می‌توان شهرستان‌ها را در حوزه حمل و نقل مواد معدنی ظرفیت سنجی کنیم.

وی ادامه داد:‌ تاکنون مجوز واردات ۵ هزار دستگاه کامیون به کشور داده شده که یک هزار و ۲۰۰ دستگاه شماره گذاری شدند و از این تعداد مجوز ۵۰ دستگاه کامیون برای استان اخذ شده است.

بیشتر بخوانید   پایان عملیات اجرایی 10 سازه آبخیزداری در شهرستان سرایان

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه کرایه‌ها بر اساس تن کیلومتر است که از لحاظ قیمتی خراسان جنوبی استان ۲۷ کشور است گفت: مشکل جاده نهبندان_شهداد نیز باید از طریق استان کرمان پیگیری شود.

منبع : تسنیم

انتهای پیام/۲۵۶

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها