کاهش 76 درصدی بیماری هاری در خراسان جنوبی

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۱ مورد نمونه گیری بیماری هاری در استان انجام شده که از این تعداد نمونه ۶ حیوان مثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۶ درصد کاهش دارد.

به گزارش “پیام خاوران”، محمدعلی بخشی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تعداد موارد مثبت هاری در مدت مشابه سال قبل ۱۷ مورد بوده است.

وی افزود: در سال جاری نمونه هاری در ۶ حیوان مثبت شده که از این تعداد سه قلاده سگ، ۲ قلاده گربه، یک قلاده شغال هاری بوده‌اند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی عنوان کرد: در سال گذشته تعداد ۳۹ مورد گزیدگی دام توسط حیوانات انتقال دهنده هاری به شبکه‌های دامپزشکی استان گزارش شده که با توجه به نمونه گیری‌های انجام شده از این حیوانات، هاری در ۲۵ مورد از نمونه‌ها توسط آزمایشگاه تایید شده که از این تعداد ۱۰ قلاده سگ، ۱۲ قلاده گربه، یک قلاده شغال، یک قلاده روباه و یک راس الاغ هار بوده‌ است.

بخشی با اشاره به روند کاهشی بیماری هاری در سال جاری نسبت به سال گذشته گفت: انجام واکسیناسیون سگ‌های گله و صاحب‌دار، سگ‌های موجود در پناهگاه‌ها و عقیم سازی سگ‌های در پناهگاه‌ها نقش موثری در کاهش بیماری هاری در استان داشته است.

وی افزود: هاری یک بیماری ویروسی است که سیستم عصبی پستانداران و از جمله انسان را درگیر می‌کند، این بیماری درمان ندارد و انسان یا فرد مبتلا به این بیماری بدون شک از بین خواهد رفت، ویروس این بیماری در بزاق حیوان مبتلا وجود دارد و از طریق گاز گرفتن منتقل می‌شود، البته عامل بیماری که در بزاق و ترشحات دام بیمار وجود دارد از طریق ورود به سلول‌های مخاطی بینی، سیستم تنفسی و چشم و پوست زخمی نیز ایجاد بیماری می‌کند.

بخشی اظهار کرد: همچنین با توجه به اینکه گربه معمولا پنجه خود را با ترشحات دهانی خود آغشته می‌کند و ناخن گربه بیمار، دارای ویروس عامل بیماری است احتمال انتقال بیماری از طریق خراش پوست نیز وجود دارد.

بیشتر بخوانید   کاهش 77 درصدی موارد مثبت هاری در خراسان جنوبی

وی گفت: ناقلان این بیماری در طبیعت معمولا شغال، گرگ، خفاش، روباه، راکون و راسوها و در جوامع شهری و روستایی نیز بیشتر سگ‌ها و گربه‌ها هستند سرایت بیماری به حیوان یا انسان بیشتر از ۹۵ درصد از طریق گاز گرفتن یا خراش پوستی ناشی از پنجه کشیدن است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی از شهروندان خواست هر گونه مورد مشکوک به هاری را به شبکه‌های دامپزشکی گزارش دهند و گفت: با هر گونه گزش توسط حیوانات بلافاصله محل زخم ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با آب و صابون شست و شو سپس با آب معمولی صابون‌زدایی و بعد از ضدعفونی با الکل یا بتادین، بسرعت به مراکز بهداشتی و درمانی برای دریافت سرم و واکسن ضد هاری مراجعه شود.

بخشی بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۰ هزار و ۴۸ قلاده سگ نگهبان، سگ گله و سگ بلاصاحب نگهداری شده در پناهگاه‌های شهرداری به صورت کاملا رایگان توسط شبکه‌های دامپزشکی و تعداد هزار و ۱۹۳ قلاده سگ و گربه خانگی به صورت بهادار توسط مراکز مایه کوبی خصوصی تحت پوشش مایه کوبی قرار گرفته است.

وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون نیز ۹ هزار و ۱۳۵ قلاده سگ و گربه در استان واکسیناسیون که از این تعداد ۸۷۷ قلاده در پناهگاه‌ها و هزار و ۱۷۰ قلاده توسط بخش خصوصی انجام شده است.

بخشی عنوان کرد: با توجه به نقش بالای آموزش در کاهش موارد گزیدگی و هاری از ابتدای سال تاکنون تعداد ۱۴۵ دوره برای دامداران و افراد هدف برگزار شده و در مجموع هفت هزار و ۵۲۴ نفر با این بیماری خطرناک آشنا شده‌اند.

بیشتر بخوانید   سطح تفکر بسیجی در مجموعه کویرتایر در طراز جمهوری اسلامی است

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ 102

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها