قرارگاه استانی آب در خراسان جنوبی راه اندازی میشود
به گزارش "پیام خاوران"، محمد فرهادی صبح امروز در نخستین جلسه تشکیل و فعالیت قرارگاه استانی آب اظهار داشت: با توجه به کاهش شدید بارندگیها در سال زراعی جاری و همچنین کاهش حجم ذخایر آبی استان،" قرارگاه استانی آب" به تدبیر استاندار راه اندازی شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: اگر چه در کارگروههای استان، شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه مقابله با خشکسالی را داریم اما با توجه به اهمیت موضوع آب، این قرارگاه تشکیل شد.
وی از مدیران دستگاههای مرتبط به حوزه آب استان خواست تا موضوع تأمین آب شرب مردم به ویژه در ایام تابستان را در اولویت برنامههای خود قرار دهند.
فرهادی گفت: در این راستا از تمامی امکانات و ظرفیتهای دستگاههای اجرایی باید به گونه ای استفاده شود که موضوع تأمین آب به ویژه در آبرسانی سیار دچار آسیب و مشکل نشود.
رئیس قرارگاه آب استان تاکید کرد: دستگاهها باید علاوه بر بحث تأمین اعتبارات مورد نیاز، بحث مدیریت منابع آبی و استفاده بهینه از آن را نیز در دستور کار قرار دهند.
فرهادی تأکید کرد: یکی از اقدامات بسیار مؤثر در مدیریت منابع آبی، موضوع کاهش هدر رفت شبکههای آب شرب است که باید به صورت ویژه در برنامهها دیده شود.
وی بر استفاده بهینه از پساب فاضلاب شهر بیرجند تأکید کرد و گفت: شرکت آب منطقهای باید طرحی را با هماهنگی جهاد کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل صنعت، معدن و تجارت آماده و طی یک ماه آینده به جلسه ارائه کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر این که خراسان جنوبی، سال گذشته به لحاظ گسترش سیستمهای نوین آبیاری در بین دیگر استانها جایگاه چهارم را داشت استه، گفت: جهاد کشاورزی باید موضوع نصب و راه اندازی سیستمهای نوین آبیاری را امسال نیز با جدیت دنبال کند.
فرهادی ادامه داد: هوشمندسازی چاههای کشاورزی نیزباید در اولویت برنامههای دستگاههای متولی قرار گیرد.
وی به موضوع تبخیر آب در سدهای استان اشاره کرد و گفت: شرکت آب منطقه ای باید برای معرفی راهکارهایی در راستای کاهش تبخیر آب در سدها به ویژه در سد نهرین طبس که مصرف آب شرب نیز دارد، طرح مناسبی به قرارگاه ارائه کند.
به گفته وی اجرای خط انتقال دره بید طبس نیز باید با اولویت ویژه در دستور کار آب منطقه قرار گیرد.
رئیس قرارگاه آب استان، مهمترین اصل در موضوع مصرف بهینه آب را فرهنگ سازی عنوان کرد و گفت: صدا و سیما و سایر ارگانهای فرهنگی باید از ظرفیت در اختیار خود برای ترویج فرهنگ بهینه مصرف آب استفاده کنند تا این موضوع نهادینه شود.
فرهادی ادامه داد: با عنایت به این که گاه مشاهده میشود در روستاها، آبیاری باغات و مزارع یا تأمین آب دامداریها و مرغداریها، بدون هماهنگی، از شبکه آب شرب صورت میگیرد، لذا باید شرکت آب و فاضلاب نسبت به شناسایی و برخورد با متخلفین اقدام کند.
بر اساس مصوبات نخستین جلسه قرارگاه آب استان مقرر شد، با توجه به اهمیت موضوع، جلسات این قرارگاه، هر دو هفته یکبار تشکیل شود و بنا به ضرورت جلسههای فوق العاده در بازه زمانی کوتاهتری برگزار شود.
همچنین دستگاههای اجرایی به صورت هفتگی گزارش کار خود را به دبیرخانه قرارگاه ارائه کنند و اساسنامه قرارگاه که آماده شده در اختیار دستگاهها قرار گیرد تا با اعمال نظرات کارشناسی ظرف سه روز آینده، بعد از بررسی کامل و ویرایش نهایی به تأیید استاندار برسد.
فرمانداران نیز مکلف هستند جلسات مشابه را در شهرستان ها برگزار کنند و نتایج جلسات را به قرارگاه انعکاس دهند، ضمن این که در کمیتههای برنامه ریزی نگاه ویژهای به آبرسانی سیار و توزیع آب داشته باشند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/102