به گزارش "پیام خاوران"، انگار نه انگار که کویر هم در سال پاییز و زمستان دارد و برف و باران باید روزی این مردم را بدهد.
در حالی که پاییز و زمستان تمام شد و بهار هم روزهای پایانی خود را سپری میکند اما یک قطره باران بر زمین نمیبارد و خشکسالی و کم آبی وجود حیات استان خراسان جنوبی را با خطر روبهرو کرده است.
در جای جای استان به هر طرف که نگاه میکنی رد پای خشکسالی جایی عمیق برجای گذاشته و تقریبا هیچ چیز در امان نمانده است و آسمان امسال خراسان جنوبی گداختهتر از سالهای گذشته است و نم بر زمین نمیرسد و هر چه زمین ملتمستر و تشنهتر میشود، آسمان هم اجابتش سختتر میشود.
کشاورزان و دامداران خطه کویری استان میگویند بارانی از مشکلات از جمله خشکسالی و کم آبی برسر ما میبارد و باید قید زندگی را دربرخی نقاط روستایی بزنیم چرا که در این اوضاع و احوال دلالان هم از این وضعیت بحرانی سوءاستفاده کرده و دست طمعشان درازتر شده است و دامهای دامداران و عشایر هم یکی یکی خرد و خردتر میشوند.
شاید به نظر میرسد باید تدابیر و چارهای اساسی و ملی کرد تا جلوی خسارتها را گرفت.
مصطفی نخعی نماینده مردم نهبندان و شربیشه در مجلس به دیدار خود با مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اشاره کرد و اظهار داشت: جلسه بررسی طرحهای آب و فاضلاب و مشکلات آبرسانی شهر و روستاهای شهرستانهای نهبندان و سربیشه با حضور مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور برگزار شد.
وی با بیان اینکه در این دیدار با تشریح وضعیت کاهش شدید بارش در سال جاری و مشکلات حاد تامین آب در شهرها و روستاهای حوزه انتخابیه نهبندان و سربیشه بیان کردیم، افزود: در این دیدار خواستار تسریع در روند اجرای پروژهها و اقدامات فوری در راستای رفع مشکلات آبی به ویژه در روستاها بودیم.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی گفت: مقرر شد با تسریع در اجرای روند تامین مالی پروژههای آبرسانی روستایی از محل تسهیلات ماده 56 تامین مالی در نیمه اول سال انجام شود به نحوی که حداقل 500 میلیارد ریال به طرحهای روستایی و مجتمعهای آبرسانی نهبندان و سربیشه اختصاص یابد.
نخعی افزود: همچنین مبلغ 100 میلیارد ریال از محل اعتبارات بودجه عمومی آبرسانی روستایی از سوی آبفای کشور اختصاص یابد و با اجرایی شدن اعتبارات و رفع محرومیت از مناطق کم برخوردار حداقل 200 میلیارد ریال از این محل به حل مشکلات آبی روستاها اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه با توجه به مشکلات حاد آبی و خشک شدن تعدادی از چاهها دو دستگاه تانکر به فوریت به ناوگان آبرسانی سیار نهبندان و سربیشه اضافه شود گفت: با توجه به لزوم تسریع در روند اجرایی شدن تصفیه خانه فاضلاب سربیشه سرمایه گذار حداکثر ظرف یکماه آینده نهایی و مقدمات شروع کار عملیاتی شود.
استاندار خراسان جنوبی نیز ظهر امروز در جمع مسئولان کشاورزی استان با بیان اینکه کشت گلخانه ای، راهکاری مناسب در راستای مدیریت منابع آبی و تنوع در محصولات کشاورزی است اظهار داشت: موضوع توسعه گلخانهها از راهکارهایی است که به منظور مدیریت منابع آبی، اصلاح نوع کشت و توسعه بخش کشاورزی در دستور کار دولت قرار دارد.
حمید ملانوری ادامه داد: دولت، موضوع توسعه کشتهای گلخانهای را در استانهایی مثل خراسان جنوبی که با کمبود منابع آبی مواجه هستند، به طور ویژه دنبال میکند و در محیط گلخانه، ما میتوانیم با مصرف آب کمتر، تولید محصول بیشتری داشته باشیم و با ایجاد تنوع در نوع کشت، نیازهای موجود را مدیریت کنیم.
وی با اشاره به اقدامات استان در راستای ایجاد 300 هکتار فضای گلخانه ای در سالهای قبل، خاطرنشان کرد: در قالب نهضت گلخانه ای برای ایجاد 700 هکتار فضای گلخانه ای برنامه ریزی و زیرساختهای لازم برای اجرای این طرح آماده شده تا شرایط برای حضور و فعالیت علاقهمندان به کشاورزی صنعتی فراهم شود.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/102