آغاز نهضت پروژه ملی توسعه فیبر نوری در خراسان جنوبی
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: با هماهنگیهای صورت گرفته این آمادگی وجود دارد که تا ۱۰ روز آینده پروژه مهم شبکه فیبر نوری در مرکز استان کلنگ زنی می شود.
به گزارش “پیام خاوران” یکی از زیرساختهای مهم در دنیای امروز که عصر ارتباطات بوده توسعه شبکه اطلاعات و فناوری ارتباطات میباشد. بستر شبکه فیبر نوری از جمله این زیرساختهای مهم بوده که سبب افزایش سرعت اینترنت شده و بسیار امروز با اهمیت و پرکاربرد است.
توسعه اینترنت امروزه یکی از الزامات دنیای اقتصاد نیز به شمار میرود و گسترهای به وسعت جهان را در اختیار کاربران خود قرار میدهد بنابراین بسیاری از اقتصاددانان به رشد و ارتقای این زیرساخت مهم تاکید جدی دارند.
توسعه بستر شبکه فیبر نوری در دولت سیزدهم در دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفته و خراسان جنوبی نیز این حیث عقب نیفتاده و قراراست در آینده شاهد اتصال اکثر نقاط شهری و روستایی به این شبکه باشد که با اجرای این پروژه بزرگ اتفاقات خوبی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در این استان پهناور رقم خواهد خورد.
مصطفی بهی در این خصوص اظهار کرد: یکی از برنامههایی که دولت در بحث کیفیت بخشی هرچه بیشتر در مورد دسترسی به اینترنت و شبکه ملی اطلاعات دارد اجرای پروژه ملی توسعه فیبر نوری برای منازل و کسب و کارها است.
وی تصریح کرد: از ابتدای دولت این پروژه در دستور کار وزارت ارتباطات قرار گرفته و تاکنون برنامهریزیهای خوبی در سطح کشور در راستای اجرای آن صورت گرفته است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی نیز از این برنامه ملی مستثنا نیست، افزود: برنامهریزیها در این زمینه بر اساس اولویت شهر بیرجند به عنوان مرکز استان صورت گرفته که هم اکنون در دست اجرا بوده و به زودی این پروژه در بیرجند آغاز خواهد شد.
بهی گفت: امروزه بحث نفوذ اینترنت در تمام ابعاد زندگی انکارناپذیر بوده بنابراین یکی از تقاضاهای مردم دسترسی به اینترنت و شبکه ملی اطلاعات هرچه بیشتر کیفیتر شدن آن است.
وی ادامه داد: بر همین اساس علاوه بر بحث دسترسی به بستر سیار که توسط تلفن همراه انجام میشود نیاز داریم در بحث اینترنت ثابت که تاکنون بر بستر سیمهای مسی به طور عمده و غالباً انجام میشده توانیم با تکنولوژیهای روز که همان فیبر نوری بوده این دسترسی را برای مردم فراهم کنیم تا بتوانند از سرعتهای چند برابری نسبت به وضعیت موجود از دسترسی به اینترنت و شبکه ملی اطلاعات برای خدماتی که متصور بوده استفاده کنند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی بیان داشت: امروزه دسترسی به اینترنت ثابت بر بستر سیم مسی تقریباً یک تکنولوژی منسوخ شده میباشد بنابراین برنامه دولت توسعه فیبر نوری است.
سرعت اینترنت ۱۰۰ برابر میشود
بهی اضافه کرد: اگر امروز به طور میانگین تکنولوژیهایی از قبیل adsl به طور متوسط ۱۰ مگابت در ثانیه دسترسی داریم با تکنولوژی فیبر نوری که تکنولوژی آینده نگر بوده و هم نیازهای امروز و هم نیازهای آینده را در ابعاد مختلف در بحث اینترنت ثابت فراهم خواهد کرد سرعت از ۱۰۰ مگابیت در ثانیه تا یک گیگابیت در ثانیه فراهم میشود.
وی تصریح کرد: اجرای این طرح سال گذشته پیرو ابلاغیه معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان مقررات ارتباطات رادیویی در خراسان جنوبی صورت پذیرفت و در شهر بیرجند اپراتور مربوطه مشخص شد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی افزود: طبق مکاتبهای که با شهرداری بیرجند انجام گرفت این اپراتور معرفی و در آبان ماه سال گذشته سیر اداری کار و هماهنگی با شهرداری به عنوان متولی شهری انجام و این مصوبه در سطح شورای شهر بیرجند نیز در اسفند ماه سال گذشته مصوب شد.
بهی ادامه داد: در حال حاضر این آمادگی وجود دارد از حیث فرایند اداری انجام هماهنگیها ظرف ۱۰ روز آینده در شهر بیرجند این پروژه کلنگ زنی شود.
وی گفت: بر اساس قرارداد صورت گرفته از زمان آغاز عملیات اجرایی حداکثر تا فروردین ماه سال آینده این پروژه در شهر بیرجند به بهرهبرداری خواهد رسید اما با توجه به کارگاههایی که با همکاری شهرداری بیرجند خواهیم داشت پیش بینی میشود در سه ماهه سوم امسال مردم بتوانند از ظرفیت این پروژه بهرهمند شوند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات به جزئیات این طرح اشاره داشت و افزود: اجرای ۱۰۰ کیلومتر فیبر نوری در سطح شهر بیرجند برای ۶۵ هزار خانوار حداقل در این پروژه پیش بینی شده که خواهد توانست سرعتهای چند ده برابری نسبت به حال حاضر را در اختیار مردم قرار دهد.
علت تأخیر در اجرای پروژه
بهی در مورد تأخیر در اجرای این طرح با توجه به اینکه ابلاغ آن مربوط به آبانماه سال گذشته بوده است، گفت: هر چند این پروژه در آبان ماه سال گذشته به استان ابلاغ شد و ۱۰ روز بعد نیز اپراتور مربوطه اعلام آمادگی برای اجرا نمود اما طبق قانون باید هماهنگیهای لازم با شهرداری انجام میگرفت و بخش مهمی از این پروژه نیز هماهنگی با شهرداریها و تصویب شدن آن در شورای شهرها بوده بنابراین از آن زمان تاکنون این هماهنگی در مرکز استان صورت گرفته و اسفندماه سال گذشته در صحن شورای اسلامی شهر بیرجند این پروژه مصوب شده و الان آمادگی آغاز پروژه وجود دارد و به زودی اطلاع رسانی برای کلنگ زنی پروژه انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه قطعاً این پروژه برای تمام شهرهای استان خواهد بود که در حال حاضر با اولویت شهر بیرجند اجرا میگردد، بیان داشت: به زودی اپراتور برای اجرای این پروژه در تمام شهرهای استان مشخص و ابلاغهای لازم به شهرداریهای شهرهای استان انجام خواهد شد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی افزود: اجرای این پروژه اتفاق مهمی بوده که با پیشگامی دولت سیزدهم و هماهنگی که با ارکان مختلف وجود داشته و قانون گذاریهایی که در صحن مجلس شورای اسلامی برای تسهیل این پروژه صورت گرفت با اعلام آمادگی ۱۰ اپراتور در سطح کشور صورت میپذیرد.
بهی ادامه داد: این پروژه با توزیع اعتباری که سازمان تنظیم مقررات برای هر شهر انجام میدهد این پروژه انجام خواهد شد بنابراین طبق قانون هم در بودجه ۱۴۰۲ و هم در قانون بودجه ۱۴۰۳ تاکید بر همکاری همه دستگاهها به ویژه شهرداریها شده که هر چه زودتر این پروژه اجرا و مردم از ظرفیتهای آن استفاده نمایند.
وی اضافه کرد: در سال جاری شاهد این خواهیم بود که این پروژه در سایر شهرهای استان به جز مرکز استان اجرا شود.
اجرای پروژه فیبرنوری در روستاها
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی با اشاره به اینکه توسعه فیبر نوری علاوه بر شهرها در روستاها نیز در دستور کار قرار دارد و مراکز مخابراتی روستایی و همچنین سایتهای تلفن همراه واقع در روستاها در برنامه قرار دارد تا به شبکه فیبر نوری متصل گردد که بخش عمدهای تاکنون اتفاق افتاده و حدود ۵۰۰ کیلومتر در سال جاری در برنامه است.
بهی با بیان اینکه هدف از توسعه فیبر نوری همین بحث دسترسی مردم بر بستر سیار و تلفن است، اضافه کرد: در شهرها با توسعه شبکه فیبر نوری علاوه بر اینکه نیازهای امروز را در کیفیسازی اینترنت ثابت به طور خاص و همچنین نیازهای آینده در توسعه اینترنت سیار تکنولوژیهای نسل پنج که پیش نیاز آن توسعه فیبر نوری بوده را به عنوان بستر ارتباطی پایدار قرار داده است.
وی به مزایای این پروژه اشاره داشت و افزود: فیبر نوری با سیگنالهای نوری و نه الکترونیکی منتقل و تأثیر کمی از محیط پیرامون دارد و همین باعث پایداری بهتر ارتباطات و ارتقای آن میشود و بر همین اساس این برنامه ریزی وجود دارد که با توسعه فیبر نوری رضایت مردم در بحث سرعت بخشی به اینترنت ثابت هر چه بیشتر محقق و این اتفاق مهم قطعاً در سال جاری برای بخش عمدهای خراسان جنوبی در راستای این برنامه ملی رقم خواهد خورد.
منبع: مهر
انتهای پیام/ ۱۰۲
برچسب ها :فیبر نوری ، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی ، مصطفی بهی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰