به گزارش پایگاه خبری “پیام خاوران “حجتالاسلام سید محمدباقر عبادی ظهر امروز در جلسه دیدار مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با مجمع نمایندگان استان اظهار داشت: آموزش و پرورش مهمترین وزارتخانه در دولت و کشور است و متأسفانه دولتها توجه زیادی به وزارتخانه ندارند اما کشورهای دیگر مانند ژاپن و فنلاند توجه زیادی به این نهاد دارند چون نیروی انسانی گنجی است که در آموزش و پرورش به عمل میآید و بی مهریهایی نسبت به این وزارتخانه بوده و است و انتظار توجه بیشتری از دولت داریم.
وی گفت: دولت باید در سازمان برنامه و بودجه توجه زیادی به آموزش و پرورش داشته باشد و در قانون اساسی آموزش و پرورش مجانی است اما مدارسی دیده میشوند که با هزینه مردم اداره میشوند.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی گفت: خلأ فضاهای آموزشی داریم که خیلی سخت است و هم خیران، دولت و دستگاهها باید در این زمینه همت کنند.
کمبود نیروی انسانی از طریق آزمون استخدامی برطرف شود
نماینده مردم سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه افزود: اگر به آموزش و پرورش رسیدگی نشود دچار چالش میشود، آموزش و پرورش باید کمبود نیروی انسانی را از طریق آزمون استخدامی برطرف کند.
نظر افضلی بیان کرد: نباید طبقات آموزشی در جامعه حاکم شود قبلاً سهمیه عشایری بود که حدف شده و عدالت آموزشی تبدیل به پول شده که زیبنده انقلاب نیست و از اهداف انقلاب نیست و نوسازی مدارس تا حدی اتمام یافته اما در بحث کانکسها باید بیشتر رسیدگی شود.
وی اظهار داشت: در برخی نقاط دور دست معلم صبح به روستا میرود و ساعت ۸ شب بر میگردد که باید تدبیری اندیشیده شود و در این راستا حق سکونت را بیشتر کنید یا تعهد چند ساله برای نقاط دور دست گرفته شود.
نماینده مردم سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر چاره اندیشی نشود مشکلات تبدیل به چالش میشود.
خراسان جنوبی در حوزه آسیبهای اجتماعی کمترین آسیب را دارد
رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: بهتر بود در این دیدار آمار استان مطرح شود تا بتوانیم دنبال راهکار باشیم و نکتهای قابل تأمل این است که با همه مشکلاتی که وجود دارد استان خراسان جنوبی رقم قابل توجهی در کنکور دارد.
فرهاد فلاحتی بیان کرد: بهترین معلمان را داریم که صاحب الگوهای تدریس برتر هستند و در حوزه آسیبهای اجتماعی کمترین آسیب را داریم و در مشارکتهای اجتماعی جزو بهترینها را در کشور هستیم.
نماینده مردم زیرکوه و قاین در مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه آموزش و پرورش در چهار دهه انقلاب مورد توجه بوده اما جزو اولویتهای یک کشور نبوده به دیدگاههای متولیان امر برمیگردد و باید این ضعف رفع شود.
فلاحتی افزود: کسری بودجه در آموزش و پرورش داریم اما اهتمام مجلس بیش از دولت برای رفع کسری بوده است و مجلس کمک کرد همه دیون آموزش و پرورش داده شود و چند دهه مشکلات آب، برق و گاز مدارس تا حد مصرف رایگان شد.
وی بیان کرد: دیدگاه نمایندگان مجلس نسبت به آموزش پرورش بسیار مثبت است و کمک میکنند مشکلاتی که در استان در بخش آموزش و پرورش وجود دارد برطرف شود هرچند برخی از مشکلات به خود ما بر میگردد که از ظرفیت قانونی نتوانستیم استفاده کنیم.
از ظرفیت تبدیل فضاهای آموزشی به تغییر کاربری استفاده نشده است
نماینده مردم زیرکوه قاین در مجلس شورای اسلامی افزود: از ظرفیت تبدیل فضاهای آموزشی به تغییر کاربری میتوانیم زمینه اقتصاد آموزش و پرورش را بالا ببریم که کمترین استفاده را در استان داشتهایم و این مصوبه مجلس است که کمتر استفاده شده است.
فلاحتی اظهار داشت: در بخشی از پارامترهایی که داریم با همه مشکلات ساختاری که موجود است دولت از خیرین عقبتر است و در دهها پروژه خیرین هزینه کردهاند امادولت هزینهای متقبل نشده است.
وی گفت: کمبود نیروی انسانی در استان مشکل دار است و دوره متوسطه اول در برخی روستاها مختلط است که در سن بلوغ است و تبعات اجتماعی دارد و باید چارهاندیشی شود.
تحصیل ۱۸ هزار دانش آموز خراسان جنوبی در مدارس شبانه روزی
مدیرکل آموزش و پرروش خراسان جنوبی نیز در این جلسه کمبود وسایل و تجهیزات را معظلی برای مدارس دانست و گفت: خوابگاههای شبانه روزی در خراسان جنوبی در تامین مایحتاج و اعتبارات با مشکلات مواجه است.
محمد علی واقعی اظهار داشت: شرایط استان خراسان جنوبی شرایطی منحصر به فرد است به گونهای که اگر استانهای دیگر محروم هستند از خشکسالی و قهر طبیعت کمتر برخوردارند اما خراسان جنوبی علاوه بر محرومیت از خشکسالی نیز رنج میبرد.
وی با بیان ابنکه کمبود فضای آموزشی در مدارس استان را داریم افزود: بخش عمده فضای آموزشی استان فرسوده است که نیاز به بازسازی دارد و با اعتبارات آموزش و پرورش و کسری بودجه نمیتوان سر و سامان یابد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: با توجه به عنایت و توجههای مقام معظم رهبری بر روستاهای محروم بیشترین تعداد خوابگاههای شبانه روزی کشور در خراسان جنوبی است و ۱۵۱ مدرسه شبانه روزی با ۱۸ هزار دانشآموز در آن تحصیل میکنند.
واقعی با بیان اینکه برخی مشکلات و کمبودهای در مدارس شبانه روزی به گونهای است که اگر در بخش تغذیه دانش آموزان کم کار کنیم دچار سوء تغذیه میشوند و برای درمان آنها باید هزینه کرد.
وی بیان کرد: با وجود سرانه و بودجه کم اگر کمکهای مردمی نباشد برخی مدارس در استان تعطیل میشوند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بیان اینکه در بسیاری از مدارس سرانهای نداریم گفت: در بخش آزمایشگاه، تجهیزات، تخته وایت برد گاهی با سختی مواجهایم و آزمایشگاه به انداره کافی نداریم.
کمبود وسایل و تجهیزات برای مدارس یک معظل است
واقعی گفت: کمبود وسایل برای مدارس یک معضل است و در مدارس فنی و حرفهای که تاکید زیادی بر دانش آموزان داریم تا به سمت و سوی این مدارس بروند به دلیل کمبود تجهیزات دانش آموزان گاهی تئوری آموزش میبینند و در بخش عملی با مشکل مواجه میشوند.
وی با بیان اینکه به دلیل محدودیتهای مالی در مراکز اقامتی و رفاهی نمیتوانیم در خور و شأن فرهنگیان خدمت ارائه دهیم و با توجه به اینکه صدور پروانه ساخت و ساز مدارس رایگان است اما شهرداری همکاری لازم را با ما ندارد و گاهی سنگ اندازی میکند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: گاهی شهرداری در برنامه هایی که خیرین دارند نیز سنگ اندازی میکنند و برخی پروژهها تعطیل شده است.
واقعی با بیان اینکه کمبود نیروی انسانی در استان بیداد میکند افزود: برای دو سه سال آینده به شدت نگران هستیم و گرچه در حال حاضر در برخی از شهرستانها مازاد معلم داریم اما در چند سال آینده به شدت کمبود معلم داریم و از سویی سهمیه جذب نیروی انسانی که به استان داده میشود کم است.
وی گفت: گاهی مجوز جذب برخی از رشتهها به ما داده میشود که رغبت و تقاضایی برای آن رشته و در آن شهرستان وجود ندارد .
انتهای پیام/منبع :تسنیم
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰