تأمین آب شرب مردم خراسان جنوبی الویت نخست در شرایط فعلی است
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در شرایط فعلی، اولویتی بالاتر از تأمین آب شرب مردم نیست گفت: به هیچ عنوان نمی پذیریم که در روستایی، مردم با مشکل کمبود آب مواجه باشند.
به گزارش ” پیام خاوران “ ، محمد صادق معتمدیان عصر امروز در سومین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در سال جاری که با دستور کار آبرسانی به روستاها برگزار شد،از فرمانداران که به صورت ویدئو کنفراسی در جلسه حضور داشتند، خواست؛ تأمین آب مورد نیاز مردم را در اولویت برنامه های خود قرار دهند.
وی اظهار داشت: از دستگاه های تخصصی انتظار داریم شرایط را به گونه ای مدیریت کنند که در هیچ ساعتی از شبانه روز و در هیچ نقطه ای از استان مشکل کمبود آب نداشته باشیم.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به این که برای تأمین آب شرب، سه برنامه راهبردی را برای سه مقطع زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در نظر گرفته ایم ، گفت: برای مقطع کوتاه مدت با توجه به گرمای هوای فصل تابستان و افزایش مصرف آب متأثر از این موضوع ، باید برای رفع نیاز مردم در این شرایط تدبیر شود به گونه ای که مردم هیچ گونه کمبودی را حس کنند.
وی ادامه داد: در برنامه میان مدت تعریف شده هم در جهت تأمین آب شرب و بهداشتی پایدار برای روستاها، تکمیل و بهره برداری از ۳۷ مجتمع آبرسانی را در دستور کار داریم .
معتمدیان گفت: اگر چه بر اساس برنامه قانون برنامه ۵ ساله، تکلیف قانونی ما، تأمین آب برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار است اما تدابیری اتخاذ شده که روستاهای با جمعیت کمتر که در مسیر اجرای این پروژه ها قرار دارند نیز از آب پایدار برخوردار شوند.
استاندارخراسان جنوبی اقدامات پیش بینی شده برای برنامه های بلند مدت استان در این زمینه را نشأت گرفته از موارد ذکر شده در سند سازگاری با کم آبی عنوان کرد و گفت: بر اساس این سند، تکالیف همه دستگاه های متولی روشن است و هیچ ابهامی برای ادامه کار در آینده نیز وجود ندارد.
معتمدیان ادامه داد: برخی از اقدامات استان از جمله اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخوان داری، تغییر الگوی کشت و … در راستای همین سندعملیاتی شده که نتایج خوبی هم به همراه داشته است.
وی با تعیین ضرب الاجلی ۴۸ ساعته از فرمانداران و شرکت آب و فاضلاب استان خواست؛ برای تأمین آب مناطق روستایی و عشایری به صورت ۲۴ ساعته برنامه ریزی و اقدام نمایند و با تشکیل ستادی در محل فرمانداری ها، این موضوع را ۲۴ ساعته رصد کنند.
مقام عالی دولت در خراسان جنوبی گفت: با توجه به تدبیر شرکت آب و فاضلاب در راه اندازی مرکز ۱۲۲ و پاسخگویی شبانه روزی به درخواست ها و تماس های تلفنی، مردم می توانند موارد کمبود آب را از طریق شماره ۱۲۲ گزارش نمایند تا به سرعت رفع شود.
وی به فعال بودن سامانه ۱۱۱ اداره کل بازرسی و ارزیابی عملکرد استانداری اشاره و خاطرنشان کرد: چنانچه مردم در ارتباط با شماره ۱۲۲ شرکت آب و فاضلاب به نتیجه نرسیدند و پاسخی دریافت نکردند، می توانند موارد را از طریق شماره ۱۱۱ گزارش کنند.
معتمدیان در ادامه از برنامه استان برای افزایش ناوگان مورد نیاز آبرسانی سیار هم گفت و تصریح کرد: سال گذشته و طی مذاکراتی با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) برای خریداری ۱۱ دستگاه تانکر برنامه ریزی شد، ستاد اجرایی سهم خود را پرداخت کرده اند بنابراین باید با تخصیص اعتبار سهم استان، هر چه سریع تر برای خرید این تانکرها و رفع نیاز شهرستان ها به تانکر سیار اقدام گردد.
مقام عالی دولت در خراسان جنوبی به تشریح شرایط توافقنامه فی مابین دکتر نوبخت و وزرای نیرو و تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت و افزود: بر اساس این توافقنامه ، شرکت آب و فاضلاب برای اولین بار در کشور اجازه استفاده از تسهیلات تبصره ۱۸ را اخذ کرده است.
وی تأکید کرد: با توجه به شرایط بحرانی استان، شرکت آب و فاضلاب هر چه طرح و برنامه ارائه نماید، می تواند از این طریق تأمین اعتبار کند.
معتمدیان خاطر نشان کرد: واگذاری کار آبرسانی به دهیاران هم می تواند بخش عمده ای از مشکلات موجود را رفع نماید، ضمن این که در ایجاد اشتغال، مدیریت هزینه ها و تأمین بموقع آب روستاها نقش بسزایی دارد.
استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر میزان هدررفت آب از شبکه های موجود که در برخی مناطق بیش از میانگین کشوری است و با شرایط کم آبی استان همخوانی ندارد، گفت: شرکت آب و فاضلاب باید موضوع اصلاح و بازسازی شبکه ها را در اولویت برنامه های خود قرار دهد.
معتمدیان افزود: اولویت کار باید با روستاهای پرجمعیت، پرمصرف و با هدررفت بالاتر باشد.
وی برای این موضوع نیز مهلت یک هفته ای تعیین کرد و از شرکت آب و فاضلاب خواست؛ طی این مدت طرح جامعی برای اصلاح شرایط موجود و کاهش هدررفت اب از شبکه ها ارائه کرده،با تعیین اولویت ها و تدوین برنامه زمان بندی برای تأمین منابع مالی مورد نیاز تصمیم گیری نماید.
مقام عالی دولت در خراسان جنوبی سپس از سندیکای بانکی و فاینانس داخلی برای تکمیل و بهره برداری از مجتمع های آبرسانی استان گفت و تصریح کرد: تمام تلاش ما بر این است که در حداقل زمان به مرحله تخصیص اعتبار برسیم تا مجتمع های آبرسانی تا پایان دولت به بهره برداری برسند.
معتمدیان با اشاره به ۱۴۷ روستای بالای ۲۰ خانوار استان که فاقد شبکه آبرسانی هستند، خاطرنشان کرد: با تدبیری که شده با استفاده از منابع وزارت نیرو، تا دهه فجر، ۶۰ روستا و تا پایان سال ۸۰ روستا از نعمت آب شرب پایدار برخوردار خواهند شد.
وی یادآور شد: اگر چه هدف ما رضایتمندی عمومی در مناطق روستایی و کمتر برخوردار است اما این موضوع نافی توجه به اصل تأمین آب شرب و بهداشتی مورد نیاز مناطق شهری در زمان پیک مصرف نیست.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: توجه به کیفیت آب و اجرای پروژه هایی در راستای شیرین سازی آب در برخی مناطق نباید از دستور کار شرکت اب و فاضلاب خارج گردد.
معتمدیان یادآور شد: موضوع تأمین آب شرب مردم باید در اولویت برنامه های دستگاه های متولی قرار داشته باشد.
وی با تأکید بر این که در دل کویر و در اوج گرمای تابستان،برای مردم هیچ نیازی بالاتر از آب نیست، متذکر شد: این قضیه از مواردی است که در اجرای آن باید تعجیل کرد.
در ابتدای جلسه، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب و معاون اداره کل امورعشایری درخصوص آبرسانی به مناطق روستایی و عشایری استان توضیحات جامعی ارائه کردند.
بر اساس این توضیحات، علیرغم اقداماتی که در راستای تأمین آب پایدار در اغلب مناطق استان صورت گرفته، به جهت دستور اکید شخص استاندار، حجم آبرسانی به مناطق روستایی و عشایری به نسبت سال گذشته افزایش چشمگیری یافته است.
انتهای پیام
برچسب ها :استاندار خراسان جنوبی ، تأمین آب شرب مردم خراسان جنوبی الویت نخست در شرایط فعلی ، معتمدیان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰