افزایش مبادلات تجاری با ایران را خواستاریم
سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان گفت: به دنبال توسعه و افزایش مبادلات تجاری با ایران هستیم و تلاش ما بر این است که فعالیتهای اقتصادی مشترک داشته باشیم.
به گزارش “پیام خاوران“، نورالدین عزیزی با بیان این مطلب در نشست با استاندار خراسان جنوبی در بیرجند خاطرنشان کرد: مهمترین هدف از سفر به جمهوری اسلامی ایران بررسی وضعیت بنادر تجاری مشترک بین ایران و افغانستان است و در همین راستا در ادامه از بندر نیمروز بازدید کرده و سفری هم به چابهار خواهیم داشت.
وی با تأکید بر اینکه تلاش میکنیم ترانزیت ایران و افغانستان به چند برابر افزایش یابد، تصریح کرد: به دنبال سهولت روابط تجاری بین افغانستان و جمهوری اسلامی ایران هستیم.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان به بازدید خود از بازارچه مرزی یزدان در خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: این بازارچه یک بندر تجاری تاریخی است که بیش از ۱۵۰ سال قدمت دارد و اگر احیا شود، فشار تجاری از روی بندر اسلام قلعه کاهش پیدا میکند.
به گفته وی؛ در حال حاضر سه هزار کامیون در انتظار بارگیری به افغانستان هستند که باید فشار از روی بندر اسلام قلعه (به سمت مرز دوغارون خراسان رضوی) را به هر طریقی کم کنیم و در این خصوص بهترین گزینه بازارچه یزدان است.
عزیزی با بیان اینکه به گاز، برق و انرژی در افغانستان نیاز داریم، تحقق این مهم در چند نقطه را تقاضا نمود و گفت: تلاش ما بر این است که فعالیتهای اقتصادی مشترک با ایران داشته باشیم تا فشار اقتصادی که بابت مهاجرت مهاجران افغانستانی به ایران تحمیل میشود، کاهش یابد.
وی با اظهار امیدواری درخصوص توسعه تجارت و برنامههای اقتصادی خوب بین دو کشور، از همه دستاندرکارانی که در زمینه مهاجران افغانی به ویژه تحصیل آنها زحمت میکشند و حق برادری به جا آوردهاند سپاسگزاری کرد.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان گفت: در استان خراسان رضوی متعهد شدیم مرز دوغارون ۲۴ ساعته شود و در قدم دوم قصد داریم بندر فراه (مجاور خراسان جنوبی) و در قدم سوم بندر نیمروز (همسایگی سیستان و بلوچستان) را هم ۲۴ ساعته کنیم و این کار مرحله به مرحله دنبال خواهد شد.
به گفته وی؛ مردم ما در روستای کلاته نظر مشکلاتی داشتند که در صورت ارائه برنامه توسط دولت جمهوری اسلامی ایران ما هم همراهی لازم را خواهیم داشت تا در زمینه تأمین برق این روستا اقدامات خوبی صورت گیرد.
عزیزی با ذکر این نکته که در زمینه درمان بیماران افغانستانی به اندازهای که در ایران ظرفیت وجود دارد اعلام آمادگی می کنیم، گفت: در دست احداث بودن بیمارستان شهرستان زیرکوه اقدام خوبی است چرا که برخی از بیماران ما برای درمان به هندوستان و پاکستان میروند که با وجود ظرفیت در این منطقه تلاش خواهیم کرد مسیری را برای درمان بیماران فعال کنیم.
وی با اشاره به اینکه ایران همیشه در شرایط اشغال افغانستان همراه مردم این کشور بوده، خاطرنشان کرد : جمهوری اسلامی ایران میزبان میلیونها انسان مهاجر و هزاران انسان مجاهد و پذیرای بیماران افغانستانی و محصلین این کشور است که جای تشکر دارد.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان عنوان کرد: ما از اینکه هم مرز، همزبان، هم فرهنگ، هم دین، برادر و در همسایگی کشور اسلامی بزرگ ایران هستیم، افتخار میکنیم.
عزیزی با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی و تجاری کشورش، افغانستان را کشوری بینیاز و غنی خواند که روی گنجهای مختلف نشسته و اظهار داشت: در سه استان کشور افغانستان ذخایر زیادی از ماده معدنی لیتیوم داریم که به گفته متخصصان افغانستانی و آمریکایی در سایر استانها نیز بالاتر از ظرفیت مس جزیره عرب و سایر مناطق جهان است، از طرفی ضرورت و نیاز جهان به لیتیوم را همه میدانند و احساس نیاز به لیتیوم در کشور افغانستان و در جهان روز به روز افزایش پیدا میکند.
وی افزود: در راستای فعالیت با کشورهای همسایه از جمله ایران که در همسایگی و همجواری افغانستان است و از طرفی کشوری مستعد بوده و در بخش فناوری معدن ظرفیت بالایی دارد، درخواست داریم با توجه به ظرفیت معدنی که در افغانستان وجود دارد و با شرایط امنیتی که در افغانستان مهیاست، ورود پیدا کند.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان ادامه داد: با توجه شرایط و فناوری کشور ایران در زمینه فرآوری مواد معدنی، تقاضا داریم در حوزهفرآوری مواد معدنی افغانستان اقدام شود.
وی با اشاره به بازدید خود از معدن سنگان خراسان رضوی افزود: اقدامات بسیار خوبی در راستای فرآوری مواد معدنی انجام شده که خوشحال کننده است و به گفته متخصصان، چند برابر ظرفیت سنگ آهنی که در سنگان وجود دارد، در کشور افغانستان موجود است.
۲۴ ساعته شدن مرز از اولویت های افغانستان است
مسئول روابط خارجی وزارت امور خارجه کشور افغانستان گفت: از اولویت های افغانستان ۲۴ ساعته شدن مرز این کشور با ایران است.
شفیع اعظم با بیان این مطلب در جریان بازدید از گمرک یزدان در شهرستان زیرکوه، خاطرنشان کرد: امروز در رأس هیئتی از منطقه کلاته نظر و بازارچه یزدان بازدید کردیم و با مقامات ایرانی دیدار داشتیم.
وی تصریح کرد: یکی از خواسته های ایران این است که مرز یزدان دوباره بازگشایی شده و ادارات گمرکی ما در این نقطه مجدد فعال شوند.
🔹مسئول روابط خارجی وزارت امور خارجه کشور افغانستان ادامه داد: اظهارات برادران ایرانی را یادداشت کردیم و در مرکز پیگیری و صحبت خواهیم کرد تا بدانیم چگونه این مرز باز شود تا برای مردم محلی و افغان های ساکن در کلاته نظر شغل هایی ایجاد کند ؟
شفیع اعظم اظهار داشت: تلاش خواهیم کرد این مرز دوباره رونق بگیرد و همچنان که خدمات نزدیک به ۵۰۰ ساله انجام داده ، دوباره در رشد اقتصادی ایران و افغانستان کمک کند و نقش بارزی ایفا نماید.
وی با بیان اینکه با مقامات اسلام قلعه هم صحبت کرده ایم و به توافقاتی هم رسیده ایم، تصریح کرد: این که چه مرزهایی با ایران داشته باشیم یکی از اولویت های ماست تا مرز ما به طور ۲۴ ساعته به روی ترانزیت و مردم باز شود.
به گفته وی؛ ما می خواهیم در بحث ترانزیت هم زمینه سازی لازم صورت گیرد تا کالاهایی که الان در جریان است، چندین برابر شود.
منافع مشترک تجاری و اقتصادی با افغانستان دنبال میشود
نماینده مردم شهرستان های قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی گفت: نگاه دولت سیزدهم و نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی، توجه به منافع مشترک ایران و افغانستان در روابط تجاری و اقتصادی است.
به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ سلمان اسحاقی با بیان این مطلب در نشست مشترک سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان و استاندار خراسان جنوبی از تأکیدات استاندار استاندار در جلسات مختلف بر توجه ویژه به منافع مشترک دو کشور همسایه گفت و خاطرنشان کرد: به همان اندازه که صادرات به افغانستان را در نظر داریم به واردات از این کشور هم باید توجه داشته باشیم تا ملتهای ایران و افغانستان از مزایای آن بهرهمند شوند.
وی با اشاره به تفرقهافکنی های دشمنان بین ایران و افغانستان گفت: افزایش مبادلات تجاری و اقتصادی با در نظر گرفتن منافع مشترک بین دو کشور باعث شکست دشمنان میشود.
نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: به عنوان عضو هیئت رئیسه گروه پارلمانی دوستی ایران و افغانستان حامل ابلاغ سلام رئیس مجلس به شما و ملت افغانستان هستم.
وی افزود: تحولات اساسی در بخش صنعت و تجارت افغانستان و اینکه فقط از واردات به افغانستان صحبت نمیشود و ظرفیتهای صادراتی این کشور هم فعال شده را شاهد هستیم.
اسحاقی گفت: سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان در دیدارهای مختلف با تجار و فعالان اقتصادی به معادن توجه ویژه داشته و خراسان جنوبی به عنوان بهشت معادن ایران معروف است.
وی اظهار داشت: امروز شاهد هستیم که در نزدیکی مرز یزدان و در شهرستان قاینات بزرگترین مجتمع فولاد و کارخانه سیمان مستقر است که ظرفیت خوبی برای فرآوری مواد معدنی افغانستان محسوب میشود.
نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی افزود: در دولت سیزدهم شاهد پیشرفت ۸۰ درصدی طرح گازرسانی به روستای کلاته نظر افغانستان هستیم و این موضوع برای ما مهم است که هرچه سریعتر گازرسانی به کلاته نظر انجام شود و دهه فجر امسال شاهد گازرسانی به پایانه مرزی یزدان بودیم.
وی با اشاره به اینکه زمانی دو میلیون نفر از مرز یزدان ارتزاق میکردند، اظهار داشت: شاهد حضور اولین هیئت عالیرتبه بعد از استقرار دولت اسلامی افغانستان در ایران هستیم و امیدواریم در آینده نزدیک از ظرفیتهای استان خراسان جنوبی بیشتر استفاده کنیم.
اسحاقی عنوان کرذ: با حضور در بازارچه یزدان نشان دادید همانگونه که منافع ملت افغانستان برای شما مهم است منافع ملت ایران هم اهمیت دارد لذا امید است در آینده نزدیک به برکت ماه مبارک رمضان و ایام عید فطر پایانه مرزی یزدان به عنوان یک رویداد تاریخی به صورت رسمی بازگشایی شود.
امکان صادرات مرغ به افغانستان وجود دارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم در این نشست با اشاره به دیدار سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان با وزیر جهاد کشاورزی کشورمان گفت: در این دیدار مقرر شد نمایشگاه توانمندیهای کشور افغانستان در حوزه کشاورزی در ایران و بیرجند برگزار شود که ما به دنبال راهاندازی آن هستیم.
مهدی جعفری با بیان اینکه در استان فراه افغانستان محصول چغندر قند کشت میشود اضافه کرد: ما در خراسان جنوبی کارخانه چغندر قند داریم که میتوانیم نسبت به فرآوری محصول افغانستان اقدام کنیم.
وی به وجود کارخانه تولید خوراک دام و طیور در خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: محصول خام خوراک دام و طیور در افغانستان وجود دارد اما امکان تبدیل آن نیست که ما میتوانیم مواد اولیه را از افغانستان بگیریم تبدیل به کنسانتره کنیم و مجدد به کشور افغانستان برای تولید مرغ صادر شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اعلام اینکه امکان صادرات مرغ به افغانستان وجود دارد، افزود: در زمینه آرد هم با توجه به واردات گندم از تاجیکستان به افغانستان و وجود کارخانه آرد در خراسان جنوبی امکان تبدیل گندم به آرد را برای کشور افغانستان داریم.
انتهای پیام/ ۱۰۲
برچسب ها :مبادلات تجاری، ایران و افغانستان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰