دسته‌بندی‌های خبر: اخبار استان، اخبار برگزیده استان، سیاسی
تاریخ انتشار : شنبه 15 مرداد 1401 - 12:07
کد خبر : 39769

امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر مطالبه‌گری عمومی است

امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر مطالبه‌گری عمومی است

معاون رسانه و فضای مجازی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان‌جنوبی گفت: امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر مسؤولیت‌پذیری اجتماعی و مطالبه‌گری عمومی است.

به گزارش “پیام خاوران” ، سجاد رضایی، معاون رسانه و فضای مجازی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان‌جنوبی امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: روز اول محرم و دهه ابتدای ماه محرم دهه احیای امر به معروف شناخته می‌شود.

وی تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر در این ایام به واسطه قیام امام حسین(ع) و وصیت ایشان که هدف خود را امر به معروف و نهی از منکر و اصلاح امت جدشان عنوان می‌کنند، به این نام، نام‌گذاری شده است.

معاون رسانه و فضای مجازی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان‌جنوبی با بیان اینکه در امر به معروف و نهی از منکر در دین اسلام دو موضوع وجود دارد،‌ یادآور شد: یکی خدا است و دیگری مردم است که در حوزه مردم تمام اعمال و برنامه‌های ما در یک شأن عبادی تعریف شده است و در حوزه نظارت و اجرای قوانین عامه هم امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک نظارت مردمی و نظارت همگانی تعریف شده است.

رضایی ادامه داد: بحث امربه معروف و نهی از منکر همان مسؤولیت‌پذیری اجتماعی و نظارت همگانی و یک مطالبه‌گری عمومی است که مردم در این حوزه برای آن‌ها نقش تعیین شده است.

وی با بیان اینکه دهه اول محرم ایام سوگواری است، افزود: هدف اصلی امام حسین(ع) از قیام عاشورا احیای امر به معروف و نهی از منکر بوده است و احیای این فریضه براساس انحرافی که در امت اسلامی در آن زمان قرار گرفته بود و بنابراین هدف عظیمی که امام حسین(ع) در سال ۶۳ هجری اقامه کردند این دهه به عنوان دهه امر به معروف و نهی از منکر نام‌گذاری شد.

معاون رسانه و فضای مجازی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان‌جنوبی با بیان اینکه موضوع اصلی ما امسال فرهنگ‌سازی و ترویج این فریضه مهم است، افزود: موضوع امر به معروف در همه دنیا به عنوان نظارت همگانی، اجتماعی و مردمی شناخته می‌شود.

رضایی با بیان اینکه موضوعی که در یک‌هزار و ۴۰۰ سال پیش در نقش مردم تعریف شده اکنون در سیستم‌های گوناگون دنیا به عنوان نظارت مردمی بعد از نظارت فنی و دوربینی کناره رفته است، اضافه کرد: اکنون خود مردم برای نظارت، مطالبه‌گری و مسؤولیت‌پذیری اجتماعی تعریف می‌شوند.

وی با بیان اینکه بحث امر به معروف و نهی از منکر در این دهه این است که ما یک ترویج گسترده مسؤولیت‌پذیری اجتماعی را داشته باشیم، متذکر شد: دو کلید واژه اصلی در راستای ستاد امر به معروف و نهی از منکر انجام شده که بحث مردم مطالبه‌گر و همه مسؤولیم است و این فرهنگ در عامه مردم باید جا بیفتد که همه مردم نسبت به پیرامون خودشان مسؤول هستند و نسبت به اتفاقاتی که در محدوده ما و اجتماع می‌گذرد می‌توانند مطالبه‌گری کنند.

معاون رسانه و فضای مجازی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان‌جنوبی با اشاره به مطالبه‌گری مردم گفت: در این موضوع برنامه‌های مختلفی را در ستاد استان پیش‌بینی کردیم که مهمترین آن استفاده از ظرفیت رسانه‌ها است و در این ایام که به روز خبرنگار منتهی می‌شود فعالان رسانه‌ای به نوعی آمران به معروف و ناهیان از منکر هستند و مطالبه‌گری اجتماعی می‌کنند.

رضایی با بیان اینکه از ظرفیت رسانه‌ها برای ترویج این فرهنگ باید استفاده شود، تصریح کرد: جلسه خوبی با مدیران رسانه‌ها پیش‌بینی شده که از ظرفیت آن‌ها استفاده کنیم و در ایام ماه محرم می‌توان از ظرفیت تبلیغی هم استفاده کرد.

وی یادآور شد: هیئت‌ها و مبالغان در روستاهای مختلف حضور پیدا می‌کنند و امر به معروف و نهی از منکر که هدف عظیم امام حسین(ع) است را هم ترویج می‌کنند.

معاون رسانه و فضای مجازی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان‌جنوبی با بیان اینکه از ظرفیت تبلیغات محیطی و شهرداری‌ها استفاده شده است، ادامه داد: برنامه‌ریزی انجام شده در خصوص بحث قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر که در برنامه‌های مختلف باید تبیین شود و برای مردم باز شود.

رضایی با بیان اینکه در موضوع گروه‌هایی که به صورت عامه تذکر لسانی می‌دهند، همایش‌های منسجمی برگزار شده و در ایام محرم هم این همایش‌ها برگزار خواهد شد، افزود: در خصوص توجیح و تبیین این کار و استفاده از ظرفیت‌های مردمی برای بحث تذکر لسانی و امر به معروف و نهی از منکر هماهنگی با ادارات مختلف به خصوص ادارتی که به نوعی در حوزه فرهنگ‌سازی دخالت دارند به خصوص فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و دانشگاه‌های استان انجام شده است.

وی اضافه کرد: در فضای رسانه محتواهای رسانه‌ای از طرق صفحات گوناگون با رویکرد اغنایی در سطوح جامعه، اتفاق ملموسی است که در جامعه امسال می‌افتد.

معاون رسانه و فضای مجازی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان‌جنوبی با بیان اینکه در همه شهرستان‌ها با محوریت ائمه جمعه که به عنوان مسؤولین ستاد امر به معروف و نهی از منکر هستند برنامه‌های مختلفی در حال اجرا است، متذکر شد: برنامه‌های مشترکی به عنوان مشترک در دهه امر به معروف و نهی از منکر اجرا می‌شود و در هر شهرستان با اقتضای همان شهرستان و مردم برنامه‌های غیر از این هم پیش‌بینی شده که موضوع اصلی و نقطه اصلی برنامه‌ها ترویج فرهنگ مطالبه‌گری صحیح براساس آنچه مقام معظم رهبری فرمودند و مسئولیت‌پذیری اجتماعی و نظارت همگانی است.

رضایی با بیان اینکه موضوع اصلی ستاد این است که در ابتدا بحث فریضه امر به معروف و منکر را در بین عامه مردم احیاء کند و فرهنگ‌سازی عامه داشته باشد، گفت: ما سه سطح مختلف مردم به مردم، مردم به مسؤولان و مسؤولان به مردم را داریم.

وی با بیان اینکه یک سری مطالبات اجتماعی رخ می‌دهد که مردم باید به افراد دیگر و بدنه مردمی تذکر بدهند، تصریح کرد: دیگری نظارت مردم بر عملکرد مسؤولان است که اتفاقات و مطالبات اجتماعی وجود دارد که از طریق مسیر خودش دنبال می‌کنیم تا مسؤول مربوطه بتواند پاسخگو باشد.

معاون رسانه و فضای مجازی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: یک سری مطالبات هم مسؤولین دارند در موضوعات عمومی، که مردم باید رعایت کنند.

منبع: فارس

انتهای پیام/ ۱۰۲

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.