دسته‌بندی‌های خبر: اجتماعی، اخبار استان، اخبار برگزیده استان
تاریخ انتشار : دوشنبه 1 دی 1404 - 14:02
کد خبر : 71050
| نویسنده: محمد قربانی

بنگاه خیریه آب لوله بیرجند دوباره جان گرفت

بازگشت بنگاه خیریه آب لوله بیرجند به مسیر شفافیت پس از ۹ سال بلاتکلیفی

بازگشت بنگاه خیریه آب لوله بیرجند به مسیر شفافیت پس از ۹ سال بلاتکلیفی
پس از نزدیک به یک دهه اختلافات حقوقی و مدیریتی، بنگاه مستقل خیریه آب لوله بیرجند با انتخاب هیئت مدیره جدید و رویکردی شفاف و قانونمند، فعالیت‌های خود را از سر گرفت.

سید محمد ابراهیمی، مدیرعامل بنگاه  مستقل خیریه آب لوله بیرجند، در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان جنوبی ضمن تشریح تاریخچه بیش از یک قرن فعالیت، بر لزوم شفافیت مالی و خدمت‌رسانی اجتماعی تأکید کرد و مسیر تازه‌ای برای خدمت به جامعه بیرجند معرفی کرد.

تاریخچه‌ای از خدمت و نیک‌اندیشی
ابراهیمی با اشاره به تأسیس موسسه در سال ۱۳۰۳ توسط ۳۰ خیر و نیک‌اندیش بیرجندی گفت: هدف اولیه موسسه حل مشکل آب شرب شهر بود. این پروژه تحت هدایت امیر شوکت‌الملک و با همکاری خانواده‌های برجسته شهر شکل گرفت.

وی با بیان اینکه تأمین لوله‌های چدنی یکی از دشوارترین مراحل بود، ادامه داد: بخشی از آن از هندوستان خریداری و با شتر به بیرجند منتقل شد و بخشی دیگر پس از پایان جنگ جهانی اول توسط انگلستان در قنات علی‌آباد نصب گردید.

وی با بیان اینکه موسسه در سال ۱۳۲۷ به طور رسمی تحت شماره یک در مرجع ثبت شرکت‌های خراسان ثبت شد و تا سال ۱۳۷۴ مسئولیت آبرسانی را برعهده داشت، یاداور شد: پس از آن تجهیزات موسسه به اداره آب و فاضلاب واگذار شد. اساسنامه موسسه طی سال‌ها دو دفعه بازنگری شده و اکنون شامل ۷۴ ماده است که تمامی فرآیندهای مدیریتی، چهارچوب انجام امور خیریه، نحوه انتخاب هیات مدیره ومدیرعامل ، نحوه نقل و انتقال دارایی‌ها در زمان تغییر هیات مدیره که وفق اساس نامه ورای قطعی دادگاه اساسنامه بنگاه در حکم وقف نامه میباشد به صراحت مشخص شده است.

دارایی‌ها و ظرفیت‌های گسترده
مدیرعامل بنگاه  مستقل خیریه آب لوله بیرجند با بیان اینکه موسسه دارای دارایی‌های متنوع و گسترده است، گفت: زمین‌ها و ساختمان‌های متعدد، از جمله ۱۵ هکتار زمین در اختیار صدا و سیمای استان، حدود ۶۰۰۰ متر زمین و ساختمان‌های اداره آب و فاضلاب( حاشیه مدرس ۲۳) ، زمین بیمارستان شهید رحیمی حدودا ۷۰۰۰ متر زمین و ۲۵ هکتار باغ، ۱۱ حلقه چاه آب، نمایندگی ومرکز معاینه فنی خودور و…. صرفا قسمتی از از جمله دارایی‌های غیر منقول موسسه میباشد. همچنین ۵ تا ۶ چاه آب بخشی از تأمین آب شهر بیرجند را بر عهده دارند.

ابراهیمی تصریح کرد: موسسه علاوه بر دارایی‌های عمرانی، امتیازات و سوله‌های صنعتی و اقتصادی دارد که می‌تواند در پروژه‌های مسکن، اشتغال و سرمایه‌گذاری‌های خیریه مورد استفاده قرار گیرد.

پایان اختلافات حقوقی و آغاز شفافیت
مدیرعامل بنگاه  مستقل خیریه آب لوله بیرجند در خصوص وضعیت حقوقی موسسه گفت: پس از انتقال مسئولیت آبرسانی در سال ۱۳۷۴، اختلافاتی با اداره اوقاف ایجاد شد. پرونده در دادگاه بیرجند مطرح شد و طبق رأی صادره در سال ۱۳۷۵ به صراحت اعلام‌ و مشخص شد که متولی موسسه، اعضای هیئت مدیره منتخب خیرین طبق اساسنامه رسمی بنگاه هستند.

ابراهیمی با اشاره به اینکه برخی برداشت‌های اشتباه از وضعیت «ممنوع‌المداخله» باعث ایجاد سوءتفاهم شد، خاطر نشان کرد: در حالی که این ممنوعیت صرفاً شامل امور مالی بوده و سایر امور مدیریتی بدون مانع ادامه داشته است.

وی با بیان اینکه از سال ۱۴۰۱ طبق مجمع عمومی عادی برگزار شده بنگاه توجها به اینکه هیات مدیره جدید بنگاه انتخاب و طبق رای دادگاه مورد تایید قرار گرفته است لذا تمام درآمدهای بنگاه طبق اساسنامه و قانون باید به حساب موسسه واریز شود و هیچ هزینه‌ای بدون تصویب هیئت مدیره انجام نخواهد شد. تاکید کرد: تمامی تصمیمات موسسه بر اساس خرد جمعی و با مشارکت هیئت اندیشه‌ورز اتخاذ می‌شود و هیچ اقدام مالی بدون مستندات قانونی قابل اجرا نیست.

برنامه‌های آینده و رسالت اجتماعی

مدیرعامل بنگاه  مستقل خیریه آب لوله بیرجند با اشاره به اینکه هیئت مدیره جدیدبرنامه‌های متنوعی برای آینده دارد؛ادامه داد:ازجمله انتشار گزارش‌های مالی و عملکردی،تشویق رسانه‌ها به مطالبه‌گری، ایجاد باشگاه‌ها و مراکز آموزشی برای نخبگان، فراهم کردن امکانات ورزشی و خوابگاهی، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های اقتصادی سودآور با رویکرد خیریه، و توسعه مراکز درمانی برای خانواده‌های کم‌درآمد.

وی افزود: رسالت موسسه شامل حمایت از مدارس، دانش‌آموزان کم‌برخوردار، ایتام و زنان سرپرست خانوار، توسعه ورزش و آموزش، تأسیس مراکز ورزشی و آموزشی و سرمایه‌گذاری اقتصادی برای حفظ و توسعه سرمایه بنگاه است.

پیام مدیرعامل به جامعه و رسانه‌ها

ابراهیمی در پایان گفت: هدف ما خدمت به مردم و اجرای رسالت واقعی موسسه است. از سال ۱۴۰۱، تمام درآمدها و هزینه‌ها شفاف و مستند خواهد بود و هیچ هزینه غیرقانونی رخ نخواهد داد. رسانه‌ها و مردم نقش کلیدی در نظارت و مطالبه‌گری دارند و ما متعهد به شفافیت کامل هستیم.

بنگاه خیریه آب لوله بیرجند با بیش از یک قرن سابقه و دارایی‌های گسترده، پس از ۹ سال بلاتکلیفی و چالش‌های حقوقی، اکنون با هیئت مدیره جدید و رویکردی شفاف، مسیر تازه‌ای برای خدمت به جامعه بیرجند آغاز کرده است. این موسسه با تمرکز بر فعالیت‌های خیریه، آموزشی، ورزشی و درمانی، بار دیگر جایگاه خود را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای اجتماعی و اقتصادی استان تثبیت می‌کند.

و اکنون مدیرعامل رسمی وجدید بنگاه خیریه آبلوله که منصوب هیات مدیره قانونی بنگاه می‌باشد با ارسال نامه ای مکتوب به اداره کل اوقاف استان، خواستار تحویل وتحول با ارائه کامل جزئیات دارایی‌ها و هزینه‌های ۹ سال گذشته شده است ,هدف از این کار عمل به نیت خیرین ومتولیان اصلی بنگاه خیریه است باید منتظر باشیم تا ببینیم پاسخ

اداره کل اوقاف وامور خیریه خراسان جنوبی بابت تحویل بنگاه به هیات مدیره جدید ومدیرعامل چه خواهد بود امید است که این نقل انتقال در روزهای آینده وفق قانون ودر کمترین زمان ممکن به انجام رسد.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.