تاریخ انتشار : دوشنبه 26 دی 1401 - 15:51
کد خبر : 44127

جهش در حوزه کشاورزی خراسان جنوبی با ورود بخش خصوصی

جهش در حوزه کشاورزی خراسان جنوبی با ورود بخش خصوصی

رئیس منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی گفت: بخش خصوصی ورود کند تا در بخش کشاورزی جهش ایجاد شود و با نگاه ویژه ای که وجود دارد میشود گره ها را باز و به سمت جهش در حوزه اقتصادی رفت‌.

به گزارش “پیام خاوران“، مرتضی صفدری زاده در همایش توسعه و سرمایه گذاری اظهار داشت: دولت مردمی سیزدهم نگاه ویژه به استان خراسان جنوبی دارد چرا که حضور معاون توسعه روستایی مناطق محروم کشور در سربیشه خود گواه این است و این توجه میتواند فرصت ویژه برای استان باشد.

رئیس سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی با بیان اینکه اهمیت توجه دولت به پیشرفت و ابادانی است اما چرا توسعه پیدا نمیکند؟ گفت: بنده معتقدم بخش خصوصی باید نگرش خود را به جامعه عوض کند و با وجود همه تهدیدهایی که عنوان میکنیم اما وجود مرز ماهیرود نشان داد که با اینکه نوپا است و تنها با گذشت ۸ سال از ایجاد و فعالیت این مرز، اما قابل مقایسه با مرزهای دیگر کشور است مرزهایی که قدمت ۷۰ساله دارند.

صفدری زاده با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد کالاهایی که از ایران به افغانستان صادر میشود از ماهیرود انجام میشود و این آمارها به گواه گمرکات است و حضور بخش خصوصی میتواند کاری کارستان کند چرا که سربیشه حرف های جدی برای گفتن دارد زیرا در حوزه کشاورزی از آن جایی که ۷۰ درصد جمعیت این شهرستان قوت آنها از طریق کشاورزی است باید گفت بخش کشاورزی حرفهای زیادی برای گفتن دارد.

وی با اشاره به پتانسیل های بخش کشاورزی در سربیشه گفت: بنده معتقدم با همت مجموعه های کشوری در ۵ سال آینده میتوانیم بیش از ۲۰ هزار هکتار زیر کشت گونه های مختلف قرار گیرد چرا که در۱۰۰ کیلومتری سربیشه منابع ابی زیر زمینی زیادی داریم که اگر نجنبیم به سمت افغانستان میرود .

صفدری زاده با بیان اینکه ما تقاضا داریم در این خصوص بخش دولتی تسهیلگر باشد و اجازه بدهد بخش خصوصی در بخش کشاورزی ورود کند تا کار خوبی را رقم زند که در این راستا به عنوان یک پیشنهاد می‌گویم در حوزه کشاورزی میتوانیم فعالیت کنیم و از مجموعه دستگاهها میخواهیم اجازه دهند تا بخش خصوصی ورود کند تا در بخش کشاورزی جهش ایجاد شود و با نگاه ویژه ای که وجود دارد میشود گره ها را باز و به سمت جهش در حوزه اقتصادی رفت‌.

وی گفت: از معاون استاندار میخواهیم فضای خاصی در نمایشگاه فرهنگی صنایع دستی کشور که در تهران برگزار میشود فضای خاصی برای سربیشه در نظر گرفته شود.

رئیس سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی با بیان اینکه در حوزه اقتصادی هم از آن جایی که در محور ترانزیتی کالا داریم میتوان با ایجاد مراکز خدماتی رفاهی برای رانندگان و غیره میتواند شغل ایجاد کند افزود: باید بخش خصوصی فعال تر شود اگر بخواهیم توسعه پایدار و مطمئن امنی داشته باشیم حضور فعال بخش خصوصی غیر قابل اجتناب است باید بخش خصوصی پای کار اید و علمداری کند با این نگاه هم ثروت ایجاد میشود و هم عارضه افت و اسیبهایی که از فقر نخواهیم دید و امید افزایش میدهد.

گلایه نماینده مردم سربیشه از کم‌کاری برخی دستگاه‌ها در بخش زیرساخت معادن

مصطفی نخعی نیز در این جلسه اظهار داشت: امروز فرصت خوبی برای معرفی شهرستان سربیشه در ابعاد مختلف است و این شهرستان را به درستی دارالمومنین نامگذاری کرده‌اند، چرا که یکی از ظرفیت‌های مهم و با ارزش این شهرستان وجود ۴ پدر علم مختلف در کشور است و این امر نشان می‌دهد که اینجا مهد پرورش افراد بزرگی است که خدماتی را به مردم روزگاری ارائه کرده‌اند.

وی با بیان اینکه امروز با روز بزرگداشتی برای شهدای عملیات کربلای ۵ عجین شده است، افزود: یادواره شهدا فرصت خوبی است تا باری دیگر با یاد و گرامیداشت این عزیزان خاطره آنها را گرامی بداریم، چرا که خط نورانی همان خط شهادت است و ایثار و فرهنگ شهادت دو مقوله محور اساسی در فرهنگ اسلامی است، زیرا انسان‌هایی که با روح بزرگ پرورش پیدا می‌کنند با پایمردی، ایثار، سعادت و سرافرازی امنیت را برای ما به ارمغان  آوردند.

رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی با بیان اینکه شهدا از ملت می‌خواهند که ما ملتی نمونه باشیم، چرا که خداوند در قرآن هم از ما خواسته است تا نمونه باشیم گفت: اگر روزی توانستیم به سمت قله برویم آن روز نمونه هستیم هر چند ملت ما همیشه با ایستادگی الهام بخش بوده است، اما هنوز تا رسیدن با قله و جامعه ایده‌آل فاصله داریم که باید تلاش کنیم برنامه‌ریزی دقیق داشته باشیم.

نخعی گفت: شهرستان سربیشه ظرفیت‌های زیادی دارد که هر کدام می‌تواند محور توسعه و پیشرفت شهرستان باشد که یکی از آن بخش‌ها بخش کشاورزی است، باید توجه بیشتری به این بخش انجام شود، چون می‌تواند محور توسعه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه در این شهرستان معادن بسیار زیادی داریم، اما در زیرساخت‌ها ضعیف هستیم، گفت: در زیرساخت‌های بخش معدنی کم کاری برخی از دستگاه‌ها مشهود است و این باعث گلایه مردم شده است.

نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی گفت: در بخش گردشگری ظرفیت‌های خوبی داریم دو روستای اعجاب انگیز ایران در  این شهرستان است و  صنایع دستی نیز فرصت است که باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

نخعی با بیان اینکه پروژه‌هایی وجود دارد که روزی مایه امید مردم بوده، اما سال‌ها از آنها سپری می‌شود و هیچ اتفاقی در افتتاح و یا بهره‌برداری آن نمی‌شود اگر کاری برای رفع مشکل آنها برنداریم مایه دلسری مردم خواهد شد.

وی افزود: از معاون توسعه روستایی مناطق محروم کشور می‌خواهیم از محل منابع محرومیت‌زدایی اعتباری را به این پروژه‌ها تخصیص دهند تا با تخصیص اعتبار به موقع و کافی تکمیل و بهره‌برداری شوند.

نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پروژه‌های در بخش‌های مختلف از جمله در بخش راه روستایی و آب نیاز توجه ویژه دارند، گفت: یکی از محورهایی که باید در سربیشه دنبال شود ماموریت برگرداندن روستا به خود روستا است، باید بنگریم که آیا رسالت اصلی روستاها که برای آنها تعریف شده امروز دنبال می‌شود؟

نگاه‌ها به مرز ماهیرود باید ملی باشد

حجت الاسلام نجمی‌پور در این همایش، اظهار داشت: خراسان جنوبی از جمله شهرستان سربیشه سهم بسیار زیادی در حضور در صحنه انتخابات دارد، چرا که حضور ۱۰۰ درصدی مردم شهرستان حکایت از توجه مردم و حضور همیشه در صحنه بودن آنها را می‌رساند.

وی با بان اینکه شهرستان سربیشه به شهرستان علم، ادب و تربیت معروف است افزود: یکی از ظرفیت‌های شهرستان سربیشه وجود بازارچه مرزی ماهیرود است که جزو ۱۰ کریدور کشور و سومین مرز صادرات غیرنفتی به شمار می‌آید. وجود مرز ماهیرود افتخاری برای استان خراسان جنوبی است، چرا که بزرگترین نقطه اقتصادی شرق کشور است.

امام جمعه شهرستان سربیشه با اشاره به نیازهای این شهرستان گفت: نیاز است انتقال آب به این شهرستان به صورت اورژانسی انجام شود.

نجمی‌پوربا بیان اینکه وجود مرز ماهیرود و تردد برادران افغانستانی ظرفیتی برای توریست درمانی است که نباید از آن غفلت کرد افزود: با تجهیز بیمارستان سربیشه و ایجاد یک مرکز درمانی در نقطه مرزی می‌توان نسبت به توریست درمانی گام‌های خوبی برداشت.

وی با بیان اینکه مرز یکی از اولویت‌های اصلی برای ماست که نیاز است به مرز ماهیرود به صورت ملی نگاه و توجه شود گفت: اگر می‌خواهیم ترانزیت شتاب گیرد، باید به مرز و راه‌ها توجه کنیم و از سویی دیگر معتقدیم باید دیپلماسی اقتصادی در کشور افغانستان فعال‌تر شود که این امربا کمک دولت محقق می‌شود.

امام جمعه سربیشه با بیان اینکه وجود معادن مختلف در این شهرستان یکی از ظرفیت‌های شهرستان است افزود: اگر می‌خواهیم فاصله محرومیت را کمتر کنیم نباید بگذاریم مهاجرت‌ها از روستاها به سمت شهرها روانه شوند.

فرماندار شهرستان سربیشه نیز با بیان اینکه یکی از ظرفیت‌های این شهرستان وجود روستاهایی برای سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری و صنایع دستی است، گفت: جمعیت این شهرستان بیش از ۴۱ هزار نفر است که از این تعداد ۷۰ درصد را عشایر و کشاورزان به خود اختصاص داده‌اند.

لکزایی با اشار به سرمایه گذاری در زمینه توربین‌های بادی افزود: در این راستا سرمایه گذاری در درح انجام شده، اما متاسفانه سرمایه‌گذار به علت کمبود نقدینگی با مشکل مواجه شده و نیاز به حمایت و دریافت تسهیلات دارد.

وی افزود: هر توربین ۲.۵ مگابایت برق تولید می‌کند و با راه‌اندازی پنج توربین بادی، علاوه بر استفاده داخلی می‌توان برق تولید شده را به کشور افغانستان نیز صادر کرد.

فرماندار سربیشه از چالش‌های پیش رو به بحث ورزشی و کمبود در زمینه سالن‌های ورزشی، زمین چمن و غیره اشاره کرد و خواستار توجه و حمایت برای سه بخش مود، درح و مرکز شهرستان شد.

انتهای پیام/۱۰۴

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.