برقرسانی به مسکن محرومین در خراسان جنوبی ۲۶ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
مدیر عامل شرکت توزیع برق خراسان جنوبی با بیان اینکه برای برقرسانی به طرح مسکن محرومین استان ۲۶ میلیارد تومان اعتبار نیاز است وهیچ اعتباری پیش بینی نشده است گفت: در استان بیش از یک هزار و ۶۲۲ تیر برق باید جابهجا شود.
به گزارش “پیام خاوران “، طرح مسکن محرومین یکی از طرحهای موفق در استان خراسان جنوبی برای مهاجرت معکوس به روستاهاست.
در سالهای اخیرخشکسالیهای نوزده ساله، اقتصاد بر مبنای کشاورزی و دامداری را با تهدید مواجه کرده که باعث مهاجرت روستائیان به شهرهای بزرگ شده است. از طرفی نیز دستگاههای متولی جهت ایجاد شغلهای جایگزین در روستاها ناموفق بودهاند و نتوانستهاند بسیاری از افراد را که در سطح روستاها ساکن بوده را نگهدارند و متاسفانه این مهاجرتها به شهرها گسترش پیدا کرده و معضل حاشیه نشینی را تقویت کرده است.
در سالهای اخیر مدلهای توسعه روستایی زیادی در استان خراسان جنوبی مطرح و اجرا شده است که اغلب آنها تاکنون ناموفق بوده است. طی سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی تسهیلات اشتغالزایی روستایی با درصد پایین در کشور پرداخت شد اما نتایج این تسهیلات نیز به بازگشت مردم به روستاها کمک نکرد.
در چهل سال اخیر ایجاد زیرساختهایی همچون تامین آب شرب، برق، گاز و تلفن در اغلب روستاها دارای نرم جمعیت مشخص ایجاد شده اما همه اینها به نگهداشت جمعیت کمکی نکرده است.
در استان خراسان جنوبی متفاوت از کشور حدود نیمی از جمعیت در سطح روستاها ساکن هستند و از طرفی قرار گرفتن در مرز مشترک با کشور افغانستان اهمیت وجود جمعیت روستایی را دو چندان کرده است. امسال از محل تفاهم نامه همکاری مشترک بین سازمان مدیریت و برنامهریزی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، کمیته امداد امام خمینی(ه) و استانداری خراسان جنوبی احداث ده هزار واحد مسکن محرومین در استان خراسان جنوبی شروع شده است.
اجرای این طرح به برگشت مردم به روستاها کمک زیادی کرده است و تامین زیرساخت برق و سایر زیرساختها نیز پس از بهرهبرداری از این واحدها بسیار اهمیت دارد از طرفی اجرای طرحهای توسعه روستایی و شهری باعث شده که بسیاری از تیرهای برق در معابر و بلوارهای روستایی قرار بگیرد و سالانه شاهد تصادفات با این تیرهای برق هستیم که شرکت توزیع نیروی برق و دهیاریها و شهرداریها به تنهایی نمیتوانند این تعداد تیر برق را جابجا کنند.
هرینههای بالا تجهیزات و فرسودگی بسیاری از این تیرهای برق اجرای این طرح نیازمند هزینههای بالایی است. مدتی است در شهرستان خوسف نیز طرح مشارکتی برای جابجایی این گونه تیرهای برق در حال اجراست.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی در این باره اظهار داشت: برای برقرسانی به طرح مسکن محرومین در استان ۲۶ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و هیچگونه اعتباری برای این طرح پیشبینی نشده و باید از محل اعتبارات داخلی و سایر اعتبارات این امر صورت پذیرد.
مهدی دادگر گفت: در سطح استان بیش از یک هزار و ۶۲۲ تیر برق باید جابجا شود که اعتبار لازم برای جابجایی این تیرها به بیش از ۴۶ میلیارد تومان نیاز دارد.
وی بیان کرد: طرح مشارکتی شهرستان خوسف به عنوان شهرستان پایلوت برای جابجایی تیرهای برق در سطح روستاها اجرا خواهد شد و امیدواریم این مشکل به زودی رفع شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی افزود: اجرای شبکه برق برای واحدهای مسکونی در سطح روستاها تا ۲۰۰ متر بر عهده شرکت برق است و مابقی باید توسط مشترک پرداخت شود.
دادگر عنوان کرد: میزان هزینه خرید انشعاب در سطح شهرها دو میلیون تومان و در سطح روستاها هفتصد هزار تومان است و در سطح شهرستان خوسف به صورت میانگین در سال ۳۶۰ انشعاب واگذار میشود.
گلایه از سهم اندک اعتبارات
فرماندار خوسف نیز با بیان اینکه در سال ۹۸ میزان ۶۶۰ میلیون تومان اعتبار برای توسعه و شبکه برقرسانی در روستاهای شهرستان درنظر گرفته شده گفت: از این میزان فقط ۱۵ درصد تخصیص یافته است.
محمد شفیعی ادامه داد: با توجه به اینکه محدوده طرحهای هادی روستا در سطح شهرستان افزایش پیدا کرده یا در طرح توسعه عقب نشینیهای منازل مسکونی در روستاها و شهر خوسف نیاز است که بیش از ۲۰۰ تیر برق جابجا شود که با توجه به میزان اعتبارات تخصیصی بدون مشارکت دهیاریها، شهرداریها و اداره برق این امر میسر نخواهد بود.
فرماندار خوسف با اشاره به تفاهم نامه همکاری مشترک بین آب و فاضلاب روستایی و دهیاریها که زمینه تعویض شبکههای آب شرب را فراهم کرده است تصریح کرد: این طرح میتواند الگویی برای دستگاه خدماتی از جمله شرکت برق باشد.
شفیعی با بیان اینکه عملیات گازرسانی به سطح روستاهای شهرستان نیز در حال انجام است افزود: طرحهای هادی در این روستاها بعد از گازرسانی به آنها اجرا خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در شهرستان خوسف با داشتن بیش از ۲۰۰ روستا و آبادی و با توجه به سهم اندک اعتبارات نتوانستهایم بسیاری از مشکلات سطح روستاها را برطرف کنیم.
فرماندار خوسف با اشاره به میزان جذب سرمایهگذاریهای خارجی در شهرستان افزود: بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری خارجی در بخش صنعت صورت پذیرفته که زمینه اشتغال بسیار خوبی در شهرستان فراهم کرده است.
شفیعی اظهار داشت: با توجه به اینکه اشتغال اولویت دستگاه اجرایی در شهرستان است رفع مشکلات برقرسانی به واحدهای تولیدی باید به طور جدی پیگیری شود.
فرماندار خوسف با بیان اینکه برای اشتغال در سطح روستاها آماده واگذاری زمین با کاربریهای کارگاهی هستیم یادآور شد: با تفاهمنامه سه جانبه همکاری بین دهیاری، شرکت برق و فرمانداری به صورت مشارکتی تیرهای برق در معابر به صورت مشارکتی جابجا خواهد شد.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/
برچسب ها :پیام خاوران ، فرماندار خوسف ، محمد شفیعی ، مدیر عامل شرکت توزیع برق خراسان جنوبی ، مسکن محرومین ، مهدی دادگر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰