بیش از ۱۵ میلیارد ریال تسهیلات به کارگاههای صنایعدستی سرایان پرداخت شد
رییس میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سرایان، از پرداخت ۱۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال تسهیلات تبصره ۱۸ به ۳۳ کارگاه صنایعدستی سرایان خبر داد.
به گزارش “پیام خاوران“، محمد عرب با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در راستای حمایت از صنعتگران و کارگاههای تولید محصولات صنایعدستی تعداد ۴۸ طرح صنایعدستی در رشتههای پارچهبافی، گلیمبافی، خراطی سنتی، سفالگری، تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی برای دریافت تسهیلات از محل بند الف تبصره ۱۸ در سطح شهرستان معرفی شدهاند که از این تعداد ۳۳ مورد به مبلغ ۱۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال تسهیلات پرداخت شده است.
رییس میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سرایان افزود: ۱۵ طرح دیگر نیز در مرحله تشکیل پرونده و پرداخت قرار دارند.
عرب عنوان کرد: ۶۲ طرح دیگر نیز تهیه و معرفی شدهاند که در صورت تائید در کمیته استانی به بانک برای پرداخت معرفی خواهند شد.
وی گفت: در سال ۱۴۰۰، تعداد ۹ دوره آموزشی با مجموع ۱۴۰ هنرآموز در رشتههای گلیمبافی، پارچهبافی و سرمهدوزی برگزار شده و صنعتگران صنایعدستی شهرستان در ۲ نمایشگاه صنایعدستی استانی و یک نمایشگاه شهرستانی شرکت کردهاند، همچنین تعداد ۴ نفر از صنعتگران نیز از بیمه تأمین اجتماعی برخوردار شده و ۵۷ نفر در رشتههای صنایعدستی مشغول به کار شدهاند و میزان فروش محصولات صنایعدستی در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۴۳۰۰ میلیون ریال بود.
رییس میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سرایان افزود: توجه به صنایعدستی و حمایت از هنرهای سنتی و بومی و کارگاههای کوچک تولیدی در شهرستانی که با بحران آب مواجه است و امکان راهاندازی صنایع بزرگ به دلایل متعدد وجود ندارد از مهمترین اولویتهاست و فقط پرداخت تسهیلات کفایت نمیکند.
وی افزود: شهرستان سرایان منابع عظیم و متنوع سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی را دارد، رشتههای خاصی مثل چادرشب بافی، زنگولهسازی، خراطی، کفش چرمی و چکندوزی که در فهرست میراث معنوی کشور نیز بنام سرایان به ثبت رسیدهاند در کنار ابریشمبافی و کرباسبافی که کاملاً منسوخ شدهاند و سفالگری و میناکاری که خوشبختانه در سطح شهرستان درحالتوسعه هستند و تمام این ظرفیتها و سایر ظرفیتهای صنایع کوچک علاوه بر همت و تلاش مردم، نیاز به حمایت بیشتر و جدیتر دارند.
عرب بیان کرد: توجه به توسعه پایدار در تمامی زمینهها، بیمه صنعتگران صنایعدستی، کمک به شرکتهای تعاونی برای دریافت تسهیلات کمبهره و آسانسازی مسیر دریافت تسهیلات در مناطق محروم یا امکان مشارکت بخش دولتی برای توسعه تعاونیها، احداث بازارچههای صنایعدستی و فروشگاههای صنایعدستی و سوغات محلی در مسیرهای گردشگری، برپایی نمایشگاههای مختلف استانی و ملی و … از برنامههایی است که باید بیشتر انجام شود تا علاوه بر کمک به معیشت مردم از مهاجرت جلوگیری و منجر به مهاجرت معکوس شود.
انتهای پیام/ ۱۰۲
برچسب ها :صنایع دستی، تسهیلات
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰