تاریخ انتشار : سه شنبه 4 اردیبهشت 1403 - 10:27
کد خبر : 58794

تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی

تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی گفت: سند توسعه دانش بیان در اولین شورای برنامه ریزی و توسعه استان در سال ۱۴۰۳ مصوب شد.

به گزارش ” پیام خاوران ” حمید جهانشاهی امروز درجمع خبرنگاران اظهارکرد: این مطالعه با رویکرد ارتقای زیست بوم کارآفرینی، نوآوری و فناوری خراسان جنوبی، جلب مشارکت ذی نفعان کلیدی و برگزاری بیش از ۴۰ جلسه کارشناسی تدوین شده است.

وی تصریح کرد: این سند در استان با همکاری مؤثر سازمان مدیریت و برنامه ریزی، دانشگاهها، نهادها، دستگاههای اجرایی وبخش خصوصی استان تدوین شده و در این فرایند تلاش شده مشارکت نمایندگان تمام گروه های ذی نفع جلب شود و در مجموع دعوت از ۹ لایه و ۳۲ بازیگر اصلی زیست بوم صورت گرفته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی اظهار داشت: در تدوین سند توسعه دانش بنیان استان، اسناد فرادست نظیر مطالعات طرح آمایش سرزمینی خراسان جنوبی بررسی و مورد بهره برداری قرار گرفته اند.

جهانشاهی تاکید کرد: بر اساس این سند، مهم ترین ارزش های توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی توجه به اقتدار آفرینی علم و دانش، توجه ‌به‌ ‌امنیت و انسجام ‌ملی، توجه ‌به:‌ فرهنگ ‌اسلامی، ایرانی ‌و ‌بومی، سهم‌ برتر ‌منابع ‌انسانی ‌و ‌سرمایه‌ اجتماعی، خلاقیت، نوآوری و فناوری علمی، ثروت آفرینی، افزایش رفاه عمومی و افزایش اشتغال به ویژه دانش آموختگان دانشگاهی، عدالت‌ محوری‌ در ‌دستیابی ‌به ‌فرصت‌های ‌برابر دانش پایه‌ برای ‌افراد‌، ‌شرکت‌ها و ‌نهادها، صیانت ‌از ‌محیط‌زیست، منابع انرژی و آب مبتنی بر حکمرانی دانش و توجه به مزیت های نسبی استان همچون توسعه ‌ظرفیت های کشاورزی، معدن، مرز و غیره خواهند بود.

وی گفت: بر اساس اهداف بنیادین سند، ۸۵ برنامه عملیاتی و ۷۷ شاخص ارزیابی در ۹ محور کلیدی تدوین شده است که پس از تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه برای اجرا به دستگاه های اجرایی استان ابلاغ شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه در این سند ۱۲ هدف بنیادین تدوین شده است، توسعه‌ فرهنگ کارآفرینی دانش‌پایه،بهبود محیط کسب و کار دانش بنیان،تحقق توسعه اقتصادی مبتنی بردانش پایدار، فراگیر وعادلانه به نفع همه اقشارجامعه،توسعه سرمایه انسانی، آموزش و مهارت برای پاسخ گویی به نیازهای اقتصاد دانش بنیان، توسعه زیرساخت و توزیع خدمات دانش‌بنیان وتقویت زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات در سطح استان مبتنی بر آمایش سرزمینی را از جمله اهداف این سند بنیادین برشمرد.

جهانشاهی ارتقاء بهره‌وری و حفاظت از منابع استان با استفاده از نوآوری و فناوری‌های دانش بنیان،تقویت نقش نهاد علم، دانش، نوآوری و فناوری در تکمیل زنجیره‌های ارزش استان ،شبکه سازی نوآوری، فناوری و کارآفرینی برای توسعه زیست بوم ،توسعه بهره برداری از فناوری‌های نوین نظیر هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و متاورس،توسعه فناوری‌های پرچم دار به منظور رشد و رقابت پذیری اقتصاد منطقه ای،تقویت بنیانهای پژوهش در زیست بوم نوآوری، فناوری و کارآفرینی استان وارتقا سطح سلامت و بهداشت استان با گسترش خدمات و محصولات دانش بنیان را از دیگر اهداف این سند بنیادین بیان کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.