تولید علوفه در خراسان جنوبی ۹۵ درصد کاهش یافت

مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: میزان تولید علوفه قابل بهرهبرداری در عرصههای مرتعی استان به رقمی معادل ۱۹۸.۶ هزار تن و معادل ۹۵ درصد نسبت به میانگین دراز مدت کاهش یافته است.
به گزارش “پیام خاوران” علیرضا نصرآبادی صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت مراتع استان اظهار داشت: استان خراسان جنوبی با مساحت بیش از ۱۵ میلیون هکتار به مرکزیـت بیرجنـد واقع در شـرق کشـور است. ۹۷ درصد از مساحت استان یعنی معـادل۱۴ میلیون و ۵۶۲ هزار و ۹۵۰ هکتار را عرصههای منابع طبیعی تشکیل داده که در این میان اراضـی مرتعـی با مساحت۸ میلیون و ۴۸۵ هزار و ۷۴ هکتـار است.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: در شرایط نرمال بارندگی میزان تولید علوفه مراتع استان، به استناد آمار و اطلاعات اخذ شده از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، معادل ۴۸۰ هزار تن علوفه خشک قابل بهرهبرداری مجاز است.
وی افزود: طی سنوات گذشته به دلیل وقوع خشکسالی و کاهش چشمگیر نزولات جوی، میزان تولید علوفه قابل بهرهبرداری در عرصههای مرتعی استان خراسان جنوبی به رقمی معادل ۱۹۸.۶ هزار تن کاهش یافته است.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: این میزان کاهش تولید علوفه (معادل ۵۹ درصد) نسبت به میانگین دراز مدت آن در استان، تبعات زیادی به همراه داشته است.
وی بیان کرد: کاهش شدید علوفه مورد نیاز دامهای وابسته به عرصههای منابع طبیعی و مرتعی، منجر به افزایش فشار چرای فوقالعاده بر عرصههای مرتعی و قابل تعلیف شده که در دراز مدت سبب کاهش کمی و کیفی علوفه مرتعی و تخریب مراتع و در نهایت گرایش منفی عرصههای مرتعی خواهد شد.
نصرآبادی افزود: با احتساب ارزش ریالی هر کیلوگرم علوفه در سال جاری (معادل ۷۹ هزار و ۱۰۰ ریال) و کاهش قابل توجه علوفه مرتعی در استان، ارزش اقتصادی توان تولیدی مراتع استان از ۳۷ هزار و ۶۹۸ میلیارد ریال به رقم ۱۵ هزار و ۷۰۹ میلیارد ریال کاهش داشته است.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: بالغ بر ۶۰۰ هزار هکتار از عرصههای طبیعی خراسان جنوبی، رویشگاه گیاهان دارویی است و شرایط نرمال بارندگی و مساعد بودن دیگر موارد موثر در برداشت گیاهان دارویی سالانه پتانسیل برداشت بیش از ۵۷ تن گیاهان دارویی به ویژه آنغوزه شیرین وجود دارد.
وی افزود: طی سنوات گذشته به دلیل وقوع خشکسالی و پراکنش نامناسب بارندگیها، میزان برداشت و استحصال محصولات فرعی مرتعی به ویژه آنغوزه شیرین به رقمی معادل ۲۵ تن کاهش یافته است.
نصرآبادی بیان کرد: این میزان کاهش برداشت گیاهان دارویی (۴۴ درصد) نسبت به میانگین دراز مدت آن در استان، تبعاتی از جمله برداشت غیر اصولی و بیش از توان از عرصههای طبیعی را به همراه داشته است.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی عنوان کرد: کاهش برداشت محصولات فرعی به ویژه آنغوزه شیرین، منجر به افزایش فشار برداشت بر رویشگاههای محصولات فرعی شده که در دراز مدت سبب کاهش کمیت و کیفیت گیاهان دارویی مرتعی و تخریب رویشگاههای این گونههای گیاهی خواهد شد.
نصرآبادی گفت: با احتساب ارزش ریالی هر کیلوگرم آنغوزه شیرین (شیرابه و کشته) به طور متوسط در سال جاری (معادل ۳۵ میلیون ریال) و کاهش قابل توجه برداشت و استحصال گیاهان دارویی در استان، ارزش اقتصادی توان تولیدی رویشگاههای گیاهان دارویی استان از ۲۰ هزار میلیارد ریال به رقم یک هزار و ۱۲۰ میلیارد ریال کاهش یافته است.
انتهای پیام/ ۱۰۲
برچسب ها :منابع طبیعی، نصرآبادی، تولید علوفه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰