حضور پررنگ صنعتگران خراسان جنوبی در نمایشگاه ملی صنایع دستی
سرپرست معاونت صنایع دستی میراث فرهنگی خراسان جنوبی از حضور ۲۵ صنعتگر استان در نمایشگاه ملی صنایع دستی خبر داد و گفت: خراشاد روستای جهانی توبافی و خوسف شهر ملی مله نیز در این نمایشگاه حضور دارند.
به گزارش “پیام خاوران“، زهره اسدپور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با هدف حمایت از تولید، توسعه و ترویج صنایعدستی، فعالان صنایع دستی خراسان جنوبی در سی و پنجمین نمایشگاه ملی صنایع دستی تهران حضور پیدا کردند.
وی گفت: نساجی سنتی، بافتههای داری، سفال و سرامیک، صنایع دست سنگی و رودوزیهای سنتی از جمله گروههای صنایع دستی هستند که رشتههایشان در این نمایشگاه ارائه شده است.
سرپرست معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: خراشاد روستای جهانی توبافی و خوسف شهر ملی مله نیز به صورت ویژه در این رویداد مهم به ارائه ظرفیتهای موجود میپردازند.
وی افزود: سی و پنجمین نمایشگاه ملی صنایعدستی همزمان با پانزدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته تهران از ۹ لغایت ۱۲ بهمنماه برگزار میشود که خراسان جنوبی همگام با سایر استانهای کشور در نمایشگاه حضور پررنگ دارد.
اسدپور بیان کرد: ۹۰ درصد فعالان صنایع دستی خراسان جنوبی را بانوان تشکیل میدهند و ۵۰ درصد تولیدات صنایع دستی این استان در مناطق روستایی تولید میشود.
سرپرست معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی افزود: زنان نیمی از جمعیت روستایی کشور را تشکیل میدهند که از قدیم در کنار فعالیتهای دامداری و کشاورزی به تولید انواع صنایعدستی نیز اشتغال داشتهاند و زنان روستایی، پیشرو در تولید محصولات صنایع دستی استان هستند.
وی گفت: مهمترین تاثیری که صنایع دستی در روستاها برجا گذاشته، خوداشتغالی زنان روستایی و در نتیجه توانمندسازی آنان برای ارتقا و بهبود شرایط زندگی است همچنین اشتغال زنان روستایی در حوزه صنایع دستی یک ضرورت اجتماعی و فرصت اقتصادی برای کشور است که توسعه روستایی را به همراه دارد.
اسدپور ادامه داد: در این استان نیز تولید درصد بالایی از محصولات صنایع دستی برعهده زن روستایی است و این زنان توانمند در زمینه تولید انواع پارچه دستباف شامل حوله، برک، مله، جاجیم، انواع گلیم، پلاس، گوهرسنگ، رودوزیهای سنتی و حصیربافی فعال بوده و سهم عمدهای از پیکره تولید صنایع دستی خراسان جنوبی و ایران را به خود اختصاص دادهاند.
سرپرست معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی عنوان کرد: خراشاد، شورستان، سیدال، دهسلم، میغان، کوشه، ماهبانو، خیرآباد، چرمه، خانکوک، فلک، شیر مرغ، گارجگان، بیهود، حاجیآباد و خدآفرید از جمله روستاهای فعال خراسان جنوبی در تولید صنایع دستی هستند.
اسدپور اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار و ۲۵۰ مترمربع بافتههای داری، جاجیم و پارچه دستبافت در استان خراسان جنوبی تولید شده است.
وی با بیان اینکه بیشترین تولیدات صنایع دستی استان به پارچههای دستباف اختصاص دارد افزود: یک میلیون و ۵۵۶ هزار و ۴۰۰ قطعه تراش سنگ، محصولات چرم، سفال و سرامیک و سوزندوزی در ۹ ماه گذشته تولید شده است.
انتهای پیام/۱۰۲
برچسب ها :صنایع دستی، صنعتگران، نمایشگاه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰