به گزارش “پیام خاوران” حمید جهانشاهی امروز در جمع خبرنگاران با بیان توضیح درباره عملکرد خراسان جنوبی در ارزیابی کشوری اقتصاد دانشبنیان و کسب رتبه کیفی الف اقدامات و برنامهها اظهار داشت: اقتصاد دانشبنیان، یکی از سیاستهای کلان کشور است که با اجرای آن امکان توسعه با بهرهگیری از دانش، فناوری و نوآوری فراهم میشود.
به گفته وی این سیستم با تمرکز بر ایجاد فرصتهای کسبوکار، ایجاد اشتغال، تولید محصولات و خدمات مبتنی بر دانش و ایجاد رقابتپذیری در بازار در نهایت به رشد و توسعه اقتصادی منجر میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: اقتصاد دانشبنیان اقتصادی است که در آن دانش، فناوری و نوآوری به عنوان عامل اصلی رشد اقتصادی شناخته میشوند.
وی تصریح کرد: در این نوع از اقتصاد دولت، صنایع و دانشگاهها با همکاری یکدیگر تجارب خود را به اشتراک گذاشته و بهبود روند توسعه اقتصادی را از طریق ایجاد نوآوریهای جدید به صورت ویژه پیگیری میکنند.
جهانشاهی، شکلگیری حرکتی گسترده، نظاممند و در چارچوبی مشخص با قابلیت تجمیع و تحلیل در حوزه دانشبنیان در استانهای کشور متناسب با اقتضائات محلی، ارتقاء سطح سیاسی و اجرایی رسیدگی و توجه به حوزه دانشبنیان در حد استانداران و معاونین و رؤسای دانشگاهها، پارکهای علم فناوری، بنیادهای نخبگان استانی و دستگاههای اجرایی و افزایش سهم دانشبنیانها، دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی در حل مسائل استانها و استفاده از مزیتهای استان را از مهمترین اهداف اقتصاد دانشبنیان دانست.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان خراسان جنوبی ادامه داد: خراسان جنوبی در ارزیابی سال ۱۴۰۲ وزارت کشور و شاخصهای دهگانه شامل ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان، برنامهریزی اقتصاد دانشبنیان، مأموریتگرایی دانشگاه ها، تعیین مأموریت پارکهای علم و فناوری، تعیین مأموریت کارآفرینان، تعیین مأموریت نخبگان، اقدامات تسهیلگرانه، افزایش تولید دانش بنیان، مردمیسازی اقتصاد دانشبنیان و صادرات دانشبنیان با اقدامات در خور تحسین عملکرد مناسبی را ثبت و رتبه الف را در بین استانهای کشور کسب کرده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی تصریح کرد: استان خراسان جنوبی در شاخصهای ماموریت گرایی دانشگاهها، تعیین ماموریت پارکهای علم و فناوری و صادرات دانشبنیان نیز از استانهای پیشرو و گروه اول در سطح کشور معرفی شده است.
به گفته جهانشاهی کسب این توفیق که نشان از توسعه و نفوذ دانش و فناوری در فعالیتهای اقتصادی است نویدبخش آیندهای درخشان برای جوانان استان خواهد بود.
وی یادآور شد: ارائه برنامههای استان در سال جاری پرداخت و اشاره کرد حوزه سیاستگذاری و برنامهریزی استان در سال ۱۴۰۳ به صورت ویژه توسعه دانشبنیان را به عنوان یک رکن کلیدی در دستور کار قرار داده و با تصویب سند دانشبنیان در شورای برنامهریزی و توسعه استان و ابلاغ آن به دستگاههای اجرایی به صورت هدفمند و اثربخش اجرای اقدامات مرتبط با این حوزه را ارزیابی و رصد خواهد کرد.
انتهای پیام/ ۱۰۲
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰