خسارت سرمازدگی به ۱۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی خراسانجنوبی
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی گفت: در سطح استان در مجموع به یکهزار و ۳۴۱ هکتار از اراضی کشاورزی بر اثر سرمازدگی خسارت وارد شده است.
به گزارش پایگاه خبری “پیام خاوران“، مهدی یوسفی اظهارداشت: تنشهای محیطی، خشکسالی، شوری آب و خاک، سرمازدگی، یخبندان، تگرگ، گرما، بارندگی بعد از برداشت(خرمن) و آفات و بیماریهای زرشک بهخصوص زنگ زرشک از مهمترین آفات این محصولات کشاورزی استان از جمله زرشک محسوب میشود.
وی به بیماری زنگ زرشک اشاره کرد و افزود: بیماری زنگ جارویی زرشک از سال ۱۳۸۵ در روستاهای خوان و نوقند شهرستان درمیان توسط اعضای شبکه مراقبت و پیش آگاهی باغات استان گزارش شد و درحال حاضر ۹۸۰ هکتار از باغهای شهرستانهای درمیان، بیرجند و زیرکوه دچار این بیماری میباشند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه خشکسالی و افزایش ناگهانی رطوبت بین درختان بر اثر بارندگیهای کوتاهمدت، بر میزان قدرت پیشروی این بیماری افزوده است، تصریح کرد: به طوری که با تداوم خشکسالی در این استان، درختان به مرور زمان ضعیف شده و قدرت خود را از دست میدهند و زمینه شیوع انواع آفات و بیماریهای درختان فراهم میشود.
یوسفی با اشاره به علائم بیماری زنگ جارویی زرشک گفت: این علائم شامل ظهور لکههای زرد یا نارنجی رنگ روی سطح برگ، ساقههای جوان و میوهها در ابتدای بیماری بوده و سپس با پیشرفت بیماری علائم جارویی شدن در درختان ظاهر میگردد.
وی یادآور شد: در راستای کنترل این بیماری اقداماتی نظیر تشکیل ستاد کنترل بیماری زنگ زرشک، شناسایی مناطق آلوده و تهیه نقشه پراکنش بیماری و پهنهبندی و پایش مستمر باغات زرشک در تمام نقاط استان انجام گرفته است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی از انجام طرح تحقیقاتی تأثیر سموم مختلف بر کنترل پاتوژن با همکاری مرکز تحقیقات استان برای کنترل بیماری زنگ زرشک خبر داد و افزود: همچنین در این راستا خرید هفت دستگاه دیتالاگر جهت پیشآگاهی و ردیابی آفات و بیماریهای مهم استان از جمله زنگ زرشک صورت گرفته است.
یوسفی با اشاره به برگزاری کارگاههای آموزشی – ترویجی، تهیه و نصب بنر، پمفلت و پوستر و تهیه و ارسال تقویم باغی عوامل خسارتزای زرشک اضافه کرد: تهیه و ارسال دستورالعملهای فنی، تهیه و توزیع سموم رایگان مناسب جهت کنترل بیماری به منظور تشویق کشاورزان به انجام به موقع مبارزه علیرغم خصوصی بودن این آفت(بیماری) و عدم اعتبار در این خصوص، تجهیز ناوگان سمپاشی در مناطق آلوده استان، بازدید مسؤولین کشوری از جمله مدیرکل بحران کشور و ریاست سازمان حفظ نباتات کشور از مناطق آلوده، تهیه و تدوین طرح اعتباری کنترل زنگ جارویی زرشک و ارسال به وزارت جهاد کشاورزی و استانداری جهت جذب بودجه ازمحل اعتبارات بحران و استفاده از نیروهای بسیج سازندگی جهت انجام هرس و مبارزات شیمیایی در مناطق آلوده که در سال جاری مبارزه مکانیکی در سطح ۴۰۰ هکتار و مبارزه شیمیایی در ۳۳۵ هکتار از باغات آلوده استان انجام گرفته از جمله دیگر اقدامات در راستای کنترل و مبارزه با بیماری زنگ زرشک در باغات استان بوده است.
وی ادامه داد: همچنین به منظور کنترل بیماری در مناطق آلوده و جلوگیری از گسترش آن به سایر نقاط استان اعمال قوانین قرنطینهای در سطح استان و جلوگیری از انتقال پاجوش از مناطق آلوده به سایر مناطق انجام شده است.
مدیر حفظ سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی به مهمترین راهکار جهت جلوگیری از سرمازدگی زرشک اشاره نمود و یادآور شد: برای روشهای غیرفعال یا درازمدت مدیریت سرمازدگی میتوان به انتخاب محل مناسب کشت، نوع خاک، انتخاب ارقام و پایههای مقاوم به سرما، استفاده از بادشکنها، مدیریت کف مزرعه، ارتفاع گیاه، مدیریت کوددهی و هرس مناسب و برای روشهای فعال کوتاه مدت میتوان به استفاده از بخاریهای باغی، دستگاه چاهک معکوس و دستگاه ماشین مولد باد اشاره کرد.
یوسفی با بیان اینکه در سطح استان در مجموع به یکهزار و ۳۴۱ هکتار از اراضی کشاورزی بر اثر سرمازدگی خسارت وارد شده است، اضافه کرد: میزان خسارت ناشی از سرمازدگی در زیرکوه ۲۰ درصد، خوسف بین ۴۰ تا ۵۰ درصد، سربیشه ۳۰ درصد .و قاین ۲۵ درصد بوده است.
وی خاطرنشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی با دادن اطلاعیه براساس پیشبینی هواشناسی به کشاورزان جهت کاهش اثرات سرمازدگی هشدارهای لازم را میدهد.
منبع:فارس
انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰