به گزارش “پیام خاوران“، حمید ملانوری روز گذشته در مراسم افتتاح سالن همایش و فرهنگسرای شهر بیرجند که با حضور ویدئو کنفرانسی جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، استانداران سراسر کشور، مدیران کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری، شهرداران و منتخبان شورا های شهر و روستا برگزار شد اظهار داشت: خراسان جنوبی با ۱۵۱ هزار کیلومتر مربع وسعت، سومین استان پهناور کشور محسوب می شود و با ۸۲۰ هزار نفر جمعیت رتبه ۲۸ کشور را داراست، بنابراین ارائه خدمات در این استان با این پهنا و تراکم کمک جمعیتی، هزینه های بسیار بالایی دارد.
به گفته وی؛ در سال های گذشته و بویژه در دولت تدبیر و امید اقدامات بسیار اساسی در استان انجام شده که به عنوان مثال در چند ماه گذشته ۵ ایستگاه دیجیتال و فرستنده تلویزیونی افتتاح و ۵ هزار نفر نیز از خدمات آن بهره مند شدند.
وی به پروژه های خدمات ارتباطی روستایی در حال اجرا در سطح استان اشاره و تصریح کرد: در حوزه ارتباطات ، پوشش تلفن همراه و اینترنت ۷ ایستگاه در سطح استان در حال اجراست که با افتتاح آنها ۷ هزار نفر از خدمات آن بهرمند خواهند شد.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به خدمات دولت تدبیر و امید در حوزه و روستاها و دهیاری ها اظهار داشت: به برکت نظام اسلامی، دهیاری ها راه اندازی شدند تا نماد حکومت و جامعه مردم سالار را شاهد باشیم.
ملانوری افزود: در دولت تدبیر و امید از محل عواید ماده ۳۸ و ۳۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده و سایر محل های قانونی حدود ۲ هزار و ۳۶۵ میلیارد ریال به حساب دهیاری های استان واریز شده که نسبت به دولت قبل ۱۷۹ درصد رشد داشته است.
وی متذکر شد: در سطح دهیاری های استان با اعتبار ۱۲۴ میلیارد تومان، تعداد ۲ هزار و ۴۶۵ پروژه در قالب پروژه های توسعه راهها، معابر، بوستان های روستایی، ساختمان دهیاری، پایگاه های آتشنشانی ، آرامستان ها، دیوار های ساحلی، طرح های بومگردی و … افتتاح شده است.
استاندار گفت: افزوده شدن تعداد ۱۳۶ دستگاه ماشین آلات عمرانی به دهیاری ها، ارتقاء درجه ۸۰۴ دهیاری و صدور مجوز تأسیس ۱۳۴ دهیاری از دیگر خدمات دولت تدبیر و امید در این حوزه است.
ملانوری به بحث پوشش شبکه های دیجیتال در روستاها اشاره کرد و گفت: از محل منابع دهیاری ها و با همکاری صدا و سیما و نهاد های خدماتی، پوشش دیجیتال استان در مناطق روستایی به ۹۰ درصد رسیده است.
به گفته وی؛ ۱۱۵ ایستگاه دیجیتال در سطح استان در این دولت ایجاد شده و تعدادی نیز در حال احداث است.
استاندار با تأکید بر خدمات دولت تدبیر و امید در زمینه گازرسانی به روستاها تصریح کرد: تا قبل از دولت تدبیر و امید فقط ۵۵ روستا(حدود ۱۵ درصد) در استان از نعمت گاز بهره مند بودند که این تعداد در دولت تدبیر و امید به هزار و ۳۲۶ روستا (بالای ۹۰ درصد) رسیده است.
ملانوری ادامه داد: در حال حاضر ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از نعمت برق برخوردارند.
وی گفت: در حوزه ارتباطات، بیش از ۹۵ درصد روستاها تحت پوشش تلفن ثابت و ۷۵ درصد نیز تحت پوشش تلفن سیارند و ۶۳ درصد روستاهای استان از نعمت اینترنت بهرمند شده اند.
استاندار به خدمات اشتغال روستایی اشاره کرد و متذکر شد: در حوزه اشتغال روستایی نیز خدمات مطللوبی ارائه گردیده و مشاغل خانگی ،صنایع دستی، بومگردی ، واحدهای تولیدی مبتنی بر روستا رو به توسعه می باشند.
ملانوری از اجرای پروژه مسکن محرومین گفت و اظهار داشت: از سال گذشته و از مجموع ۱۰ هزار واحد مسکونی محرومین در دست اقدام، بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ واحد تحویل مردم شده و مابقی به زودی تحویل آنان میشود.
وی به بحران خشکسالی و بی آبی کم سابقه در استان اشاره کرد و گفت: خراسان جنوبی امسال با ۳۸ میلی متر بارندگی، بحرانی ترین سال آبی را طی ۵۰ سال گذشته تجربه می کند.
به گفته وی؛ خشکسالی ها سبب شده در بسیاری از مشاغل روستایی و عشایری استان (به ویژه در شهرهای مرزی) که بر پایه کشاورزی ودامداری است در باب تأمین نهاده های دامی، آب دامپروری و عشایری و آب شرب با مشکلاتی مواجه شویم، لذا می طلبد دولت کمک ویژه ای به این مهم داشته باشد.
استاندار به طرح انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان اشاره کرد و گفت: این پروژه بسیار بزرگ، یک انقلاب بزرگ در تاریخ اجرایی جمهوری اسلامی ایران است که در این دولت کلید خورد.
ملانوری تصریح کرد: فاز اول این طرح در قالب آبرسانی به استان👇👇های کرمان و یزد به سرانجام رسید و عملیات اجرایی خط دوم انتقال آب به خراسان های جنوبی و رضوی هم شروع شده که می طلبد تسریع شود.
وی با اشاره به برکات پروژه آبرسانی به استان، گفت: با اجرای این پروژه و تأمین آب مورد نیاز واحدهای صنعتی و کشاورزی می تواند به استان در زمینه معیشت و اشتغال کمک کند.
استاندار به لزوم حمایت بیشتر از دهیاری ها و شهرداری های مناطق مرزی و محروم تأکید کرد و متذکر شد: اعتبارات مجزا برای دهیاری ها و شهرداری های استان های مرزی و محروم که قبلاً وجود داشت، حذف شده که می طلبد دولت به طور ویژه به این موضوع توجه داشته باشد.
ملانوری ادامه داد: در راستای فعالیت های اجتماعی و فرهنگی در استان و شهر بیرجند، با تلاش شهرداری و اعضای شورای اسلامی، فرهنگسرایی با مساحت ۲۳ هزار متر مربع با اعتبار ۴۸۵ میلیارد ریال از محل اعتبارت داخلی شهرداری امروز به بهره برداری رسید.
وی تصریح کرد: دیدگاه توسعه گرایانه شهر جای تقدیر و تشکر از شهردار و شورای شهر دارد.
استاندار در بخش دیگری از سخنانش، نهاد شوراهای اسلامی را از نعمات انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: امام راحل(ره) در همان ماه های اولیه شکل گیری انقلاب، دستور تشکیل شوراها را صادر نمودند تا پارلمان های محلی در راستای استفاده از خرد جمعی و مشارکت مردم در مسیر توسعه و آبادانی شهرها و روستاها ایجاد شود.
ملانوری تصريح نمود: در طول دوره فعالیتی شوراها، فعالیت های بسیاری خوبی انجام شده است.
وی ادامه داد: مهمترین نتیجه تشکیل شوراها، تحقق یکی از اصلی ترین شعارهای اصلی انقلاب، تعيين سرنوشت مردم توسط خود مردم و همچنین شایسته سالاری و مردم سالاری دینی در قامت شوراها بود.
به گفته وی؛ مردم در دورترین نقاط کشور، با رأی خود، توانمند ترین افراد را انتخاب کردند تا با تعیین مدیران اجرایی در قالب دهیار و شهردار، بتوانند توسعه و عنوان شهر و روستا را به دست بگیرند.
استاندار اظهار داشت: باید قدردان این انقلاب و نظام باشیم که حاکمیت مردم بر مردم را ذیل احکام مکتب اسلام و بر پایه فرهنگ دینی، جهادی و ایرانی برای ما به ارمغان آورد.
ملانوری فرهنگسرای بیرجند را از پروژههای بزرگ و ارزشمند استان برشمرد و گفت: این بنا که به همت شهرداری و با همراهی و همکاری اعضای شورا به بهره برداری رسیده از یادگاری های شورای دوره پنجم ثبت خواهد شد.
منبع: روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی
انتهای پیام/ ۱۰۲
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰