تاریخ انتشار : شنبه 27 خرداد 1402 - 13:14
کد خبر : 49904

رژه سگ‌های بلاصاحب در بیرجند/ وحشتی که شهروندان را آزار می‌دهد

رژه سگ‌های بلاصاحب در بیرجند/ وحشتی که شهروندان را آزار می‌دهد

علی رغم اتقافات تلخ ناشی از سگ گزیدگی در بیرجند همچنان شاهد رژه سگ های بلاصاحب در شهرستان هستیم که موجب ترس و وحشت شهروندان شده است.

به گزارش “پیام خاوران“، هر چند مدت یک بار اخبار تلخی از سگ گرفتگی در حاشیه شهر بیرجند به گوش مردم می‌رسد که موجب نگرانی افراد به ویژه برای فرزندانشان می‌شود چرا که اغلب قربانیان سگ گزیدگی از کودکان و نوجوانان هستند.

هشت دی ۱۴۰۰ در اثر حمله یک قلاده سگ بلا صاحب، کودک ۵ ساله‌ای در روستای امیرآباد بیرجند جان خود را از دست داد و خاطر بسیار تلخی را برای مردم بیرجند و به ویژه اهالی روستای امیرآباد را رقم زد ولی این ماجرا اولین و آخرین حادثه سگ گزیدگی در خراسان جنوبی نبود.

در اردیبهشت سال جاری نیز رسانه‌ها خبر دادند که در روستای حسین آباد سادات بیرجند یک دختر ۶ ساله از ناحیه صورت و دست، پسر چهار ساله از ناحیه دست و سر همچنین پسر ۱۱ ساله از ناحیه پا دچار گاز گرفتگی توسط یک سگ بلا صاحب شدند.

مسئولان در زمینه ساماندهی سگ‌های بلا صاحب قول‌ها و وعده‌های مکرری داده‌اند ولی هنوز شاهد جولان سگ‌ها به ویژه در مناطق حاشیه شهر بیرجند چون امیرآباد، حسین آباد سادات و چهکند و … هستیم که اگر برای آن تدبیری اندیشیده نشود حوادث تلخ ناشی از سگ گزیدگی همچنان ادامه خواهد داشت.

سگ بلا صاحب در جلوی یک مدرسه

زینب رمضانی، فعال رسانه‌ای در خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: صبح‌های زود که به محل کار می‌روم در محدوده بلوار میلاد و … سگ‌های بلا صاحب متعددی را مشاهده می‌کنم و چند روز قبل هم جلوی یک مدرسه قلاده سگی را دیدم.

وی با بیان اینکه حتی در مکان‌های تفریحی چون پارک سایت اداری هم سگ‌های بلا صاحب وجود دارد، بیان کرد: به نظر من دستگاه‌های اجرایی از جمله شهرداری در این زمینه باید بهتر عمل کرده، زنده گیری و… را جدی تر دنبال کنند و اطلاع رسانی مطلوب به مردم در این زمینه داشته باشند.

پسماندهای غذایی را به پناهگاه سگ‌ها تحویل دهیم

فعال رسانه‌ای در خراسان جنوبی گفت: البته دستگاه‌های اجرایی نیز به تنهایی نمی‌توانند در این حوزه موفق باشند بلکه مردم و حافظان محیط زیست نیز باید با ایجاد کمپین‌هایی پسماندهای غذایی را تنها به پناهگاه سگ‌ها تحویل دهند.

رمضانی یادآور شد: این سگ‌ها به واسطه گرسنگی و تشنگی به محیط‌های شهری رو می‌آورند ولی ما باید رفتار عاقلانه و علمی در برخورد با آنها داشته باشیم.

گزارش ۱۲ مورد سگ گزیدگی در خراسان جنوبی

محمد علی بخشی کارشک، مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی نیز با اشاره به اینکه از ابتدای امسال ۱۲ مورد گاز گرفتگی سگ در خراسان جنوبی گزارش شده است، اظهار کرد: از این میزان ۹ مورد مثبت ابتلاء به هاری شناسایی شد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه در کل سال گذشته ۱۶ مورد گاز گرفتگی توسط حیوانات انتقال دهنده هاری به شبکه‌های دامپزشکی استان گزارش شد، افزود: با توجه با آزمایشات انجام شده از این حیوانات، ابتلاء به هاری ۱۲ مورد آزمایش مثبت بوده است.

بخشی کارشک گفت: ۹ مورد ابتلای به هاری از آغاز امسال در شهرستان‌های نهبندان، قاین، درمیان، فردوس، بیرجند و طبس شناسایی شدند.

سالانه ۱۱ هزار قلاده سگ واکسینه می‌شوند

مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه بیماری هاری در حال چرخش و از حیوان به حیوان دیگر و سپس به انسان منتقل می‌شود افزود: سالانه حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار قلاده سگ در استان در برابر هاری واکسینه می‌شوند.

بخشی با بیان اینکه کشتارگاه‌ها به دلیل وجود ضایعات گوشتی یکی از اماکن تجمع سگ‌ها است گفت: علاوه بر کشتارگاه صنعتی خوسف، یک کشتارگاه قدیمی در حسین آباد بیرجند قرار دارد که اقدامات بهداشتی در آن انجام شده تا سگ‌ها امکان رفت و آمد در این مکان را نداشته باشند.

وی افزود: ۷۵ درصد کل موارد گازگرفتگی سگ طی سال گذشته در خراسان جنوبی، تنها در ۲ ماه و نیم از آغاز امسال، رخ داده است.

ماهانه ۱۵۰ قلاده سگ در بیرجند زنده گیری می‌شود

علی فاضلی فرد، فرماندار بیرجند نیز در این زمینه اظهار کرد: به واسطه خشکسالی بسیاری از سگ‌های بلا صاحب برای تأمین غذا به نقاط شهری می‌آیند و بسیاری از مردم نیز از روی ترحم به این سگ‌ها غذا می‌دهند که موجب تجمع این حیوانات در مناطق مسکونی می‌شود.

فاضلی فرد ادامه داد: در طول یک سال و نیم گذشته سه هزار سگ در شهرستان بیرجند زنده گیری شدند و بعد از انتقال به کمپ عقیم سازی در مورد آنان صورت گرفت و در طول هر ماه نیز به طور متوسط ۱۵۰ قلاده سگ در بیرجند جمع آوری می‌شود.

اسدالله حاتمی، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی نیز در زمینه چرایی هجوم سگ‌ها به مناطق شهری اظهار کرد: به نظر می‌رسد مهمترین دلیل این اتفاق عدم مدیریت پسمانده به ویژه در کشتارگاه‌ها است.

کشتارگاه‌ها ضایعات گوشتی را مدیریت کنند

وی با تأکید بر اینکه کشتارگاه‌های باید ضایعات گوشتی خود را به درستی مدیریت کنند، بیان کرد: عدم مدیریت پسماند موجب می‌شوند که سگ‌های گرسنه به مناطق حاشیه شهری بیایند و شاهد برخی از اتفاقات تلخ باشیم.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار کرد: مردم نیز باید غذا دادن به سگ‌ها و به طور کلی حیوانات را به صورت مدیریت شده داشته باشند و این غذا دادن را از طریق پناهگاه سگ‌ها که در شهر بیرجند وجود دارد، پیگیری کنند.

حاتمی در زمینه واکسیناسیون سگ‌ها یادآور شد: پناهگاه‌ها هر کدام یک کارشناس دامپزشکی نیز دارند و وقتی که یک سگ از دهیاری و یا شهرداری به این پناهگاه آورده می‌شود از نظر بیماری و نیاز به واکسیناسیون و … مورد بررسی قرار می‌گیرد.

برخورد با سگ‌های گرسنه عاقلانه و منطقی رقم بخورد

به نظر می‌رسد کاهش حوادث تلخ ناشی از سگ گزیدگی هم عملکرد مطلوب‌تر مسئولین در ساماندهی سگ‌های بلا صاحب و هم رفتار آگاهانه‌تر مردم در شیوه برخورد با این حیوانات را می‌طلبد. رفتاری که باید به دور از احساسات و عاقلانه رقم بخورد.

هیچ انسان با وجدانی نمی‌تواند نسبت به گرسنگی و تشنگی یک حیوان بی تفاوت باشد ولی باید برای کاهش موارد سگ گزیدگی که جان انسان‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد از دادن غذا به سگ‌های ولگرد در مناطق شهری پرهیز کرده و برای کمک به این حیوانات پسماندهای غذایی را به پناهگاه تحویل دهیم.

با دقت در همین موارد هم آسیب به این حیوانات کاهش می‌یابد و هم شاهد حوادث تلخی چون فوت یاسین پنج ساله نخواهیم بود.

منبع: مهر

انتهای پیام/ ۲۵۲

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.