تاریخ انتشار : چهارشنبه 23 آبان 1397 - 19:52
کد خبر : 829

سبک زندگی درست یکی از عوامل کاهش ابتلا به دیابت است

سبک زندگی درست یکی از عوامل کاهش ابتلا به دیابت است

مدیر پیشگیری از بیماری‌های مرکز بهداشت خراسان جنوبی از برگزاری همایش روز دیابت در بیرجند خبرداد و گفت: بین ۳ تا ۵ درصد از مردم استان به دیابت مبتلا هستند.

به گزارش پایگاه خبری “پیام خاوران”، دیابت بیماری بی نشانه‌ای است که باید همه گروه‌های سنی آن را جدی بگیرند تا از عوارض این بیماری جلوگیری شود.

 

مجید شایسته در روز جهانی دیابت بیان کرد: باید توجه داشته باشیم اگر دیابت کنترل نشود بیماری‌های قلبی و عروقی در فرد مبتلا افزایش یافته و طول عمر کاهش می‌یابد.

 

وی گفت: متاسفانه امروزه افراد به مصرف قلیان روی آورده‌اند که خطرات قلیان کمتر از سیگار نیست.

 

 ۵۰ درصد مرگ‌هایی مرتبط با بیماری‌های قلبی و عروقی نشأت گرفته از عدم کنترل قند خون است

 

مدیر پیشگیری از بیماری‌های مرکز بهداشت خراسان جنوبی افزود: ۵۰ درصد از مرگ و میرهایی که به علت دیابت رخ می‌دهد مرتبط با بیماری‌های قلبی و عروقی نشأت گرفته از عدم کنترل قند خون است و در خراسان جنوبی ۱۶ درصد افراد چاق و ۳۰ درصد اضافه وزن دارند.

 

شایسته گفت: متاسفانه بر اثر عوارض ناشی از قند خون کنترل نشده در سال گذشته پای ۹ نفر در خراسان جنوبی قطع شد.

 

وی افزود: اگر دیابت کنترل نشود سبب بیماری‌های قلبی و عروقی در فرد می‌شود که در نتیجه طول عمر را کاهش می‌دهد.

 

سبک زندگی درست  یکی از عوامل کاهش ابتلا به بیماری است

 

مدیر پیشگیری از بیماری‌های مرکز بهداشت خراسان جنوبی سبک زندگی درست را یکی از عوامل کاهش ابتلا به بیماری دانست و گفت: اگر رژیم غذای ناسالم،کم تحرکی و مصرف دخانیات داشته باشیم بیماری‌های قلبی به سراغ ما می‌آید و در راستای سلامت بیماران دیابتی بهتر است به جای سرخ کردن غذا از روش‌های بخارپز کردن، آب پز کردن و کباب کردن غذا استفاده کنیم.

 

شایسته با بیان اینکه ۲۵ درصد مبتلایان به دیابت در کشور از بیماری خود بی‌خبرند افزود: این بیماری درمان ۱۰۰ درصدی ندارد و می‌توان با تغییر سبک زندگی و اصلاح رژیم غذایی همچون ورزش و تحرک کافی، کاهش استرس و مصرف منظم دارو این بیماری را کنترل کرد.

 

وی با بیان اینکه بیماران دیابتی این بیماری بی‌نشانه را جدی بگیرند تا از عوارض آن در آینده جلوگیری شود گفت: دیابت به دو نوع ۱ و ۲ تقسیم می‌شود و ۵ تا ۱۰ درصد ابتلاء بیماران به  نوع ۱ و ۹۰ تا ۹۵ درصد دیگر مبتلاء به دیابت نوع ۲ هستند.

 

۵۰ درصد دیابتی‌ها از بیماری خود اطلاعی ندارند

 

شایسته با اشاره به مشخصات هر یک از این دو نوع افزود: مهمترین نشانه دیابت بی‌علامت بودن آن است و همین امر موجب شده تا ۵۰ درصد دیابتی‌ها از بیماری خود اطلاعی نداشته باشند.

 

مدیر پیشگیری از بیماری‌های مرکز بهداشت خراسان جنوبی گفت: ادرار زیاد، تاری دید، خستگی، تشنگی، کاهش وزن و بهبودی دیر هنگام زخم‌ها از نشانه‌های این بیماری است.

 

وی گفت: مردان بیش از ۴۵ سال و خانم‌های بیش از ۵۵ سال دیابتی‌ خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی وجود دارد و سابقه خانوادگی مردان زیر ۵۵ سال و زنان زیر ۴۵ سال در ابتلاء به دیابت موثر است و ۵۰ درصد مرگ‌های مرتبط با دیابت در اثر بیماری‌های قلبی و عروقی اتفاق می‌افتد.

 

چاقی عاملی بسیار خطرناکی برای ابتلاع به دیابت است

 

شایسته افزود: چاقی عاملی بسیار خطرناکی برای ابتلاع به دیابت است و افراد چاق ۲ تا ۶ بار بیشتر دچار بیماری‌های قلبی عروقی و فشار خون می‌شوند و افزایش فعالیت بدنی حداقل ۳۰ تا ۴۵ دقیقه در هفته حتی با پیاده روی ساده منجر به کاهش فشار خون می‌شود.

 

مدیر گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اعلام اینکه بیش از ۴۰۰ میلیون نفر در جهان به دیابت مبتلا هستند گفت: بیشترین میزان شیوع دیابت در کشورهای این منطقه است و براساس سند کنترل بیماری‌های غیر واگیر ایران متعهد به کنترل این بیماری شده است.

 

وی افزود: در ایران ۲۵ درصد جمعیت ۹ تا ۲۵ سال دیابت دارند و دیابت بیماری پرهزینه‌ای است و این آمار به دلایلی در خانم‌ها بیشتر است اما در مجموع وضعیت بیماری دیابت در خراسان جنوبی کنترل شده است.

 

انتهای پیام/ منبع: تسنیم

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.