تاریخ انتشار : یکشنبه 28 آذر 1400 - 12:49
کد خبر : 32304

شیره‌پزی انگور خراسان جنوبی در فهرست میراث ناملموس (معنوی) کشور ثبت شد

شیره‌پزی انگور خراسان جنوبی در فهرست میراث ناملموس (معنوی) کشور ثبت شد

مسئول حوزه پژوهش اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌جنوبی، از ثبت مهارت و دانش سنتی شیره‌پزی انگور استان در فهرست میراث ناملموس (معنوی) کشور خبر داد.

به گزارش “پیام خاوران“، سید‌احمد برآبادی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شیره‌پزی انگور مراسمی است که باغداران و کشاورزان در اوایل پاییز و در پایان برداشت محصول انگور به روشی کاملاً سنتی و با استفاده از وسایل سنتی آب انگور را گرفته و بعد از این فرآیند در محل سکونت یا محیطی باز در خارج از محل زندگی‌شان می‌جوشانند تا غلیظ شود و به‌عنوان یک ماده مقوی و مغذی، همچنین شیرین‌کننده به مصارف عموم می‌رسانند.

مسئول حوزه پژوهش اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌جنوبی افزود:‌ انواع انگورهایی که در این استان وجود دارد و برداشت می‌شود به نام‌های: عسکری، مایه میشی، کوهی، امیری، لعل، حسینی، یاقوتی، سبزانگور است.

برآبادی گفت: ‌برای تهیه شیره انگور بیشتر از ارقام دیم و انگور کوهی استفاده می‌شود، به علت اینکه انگور دیم آب کمتری نیاز داشته و خاصیت بیشتری دارد و نیز شیره آن هم مقوی است.

وی بیان کرد: در اغلب نقاط استان خراسان جنوبی در شهرستان‌ها و روستاها از گذشته تاکنون شیره‌پزی رواج داشته است. شیره انگور در دو نوع سفید و سیاه تهیه می‌شود که ازنظر کیفیت هیچ‌گونه تفاوتی باهم ندارند فقط شیره سفید از انگورهای سبز و شیره سیاه از انگورهای بنفش تهیه می‌شود.

برآبادی گفت: در اغلب روستاها خاکی که برای جلوگیری از قلیایی شدن آب انگور اضافه می‌شود در همان روستا، یا روستاهای اطراف موجود است.

انتهای پیام/ ۱۰۲

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.