دسته‌بندی‌های خبر: آموزش وپرورش، اجتماعی، اخبار استان، اخبار برگزیده استان
تاریخ انتشار : یکشنبه 12 مرداد 1404 - 12:22
کد خبر : 68614
| نویسنده: محمد قربانی

ضرورت تکمیل پروژه دهکده دانشجویی دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی

ضرورت تکمیل پروژه دهکده دانشجویی دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی
رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی ضمن تاکید بر اهمیت حیاتی تربیت معلم و نقش محوری دانشگاه فرهنگیان در نظام تعلیم و تربیت، خواستار حمایت‌های معنوی و مادی مسئولان استانی برای تسریع در تکمیل پروژه دهکده دانشجویی شد.

به گزارش “پیام خاوران“، ایرج مهدی‌زاده، رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان ضمن تقدیر از توجه ویژه مقام معظم رهبری به دانشگاه فرهنگیان و تربیت معلم، به سابقه ۱۰۷ ساله این دانشگاه در استان اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۱۶ تاکنون، دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی با تربیت معلمان بزرگ و متعهد، نقش مهمی در ارتقای نظام تعلیم و تربیت استان ایفا کرده است.

وی با تاکید بر حساسیت فوق‌العاده تربیت معلم بیان کرد: تجربه ۴۰ ساله بنده در این حوزه به من ثابت کرده که تربیت معلم، کاری سخت و پیچیده است و تعلل در آن، خسارات جبران‌ناپذیری به نسل‌های آینده وارد می‌کند. خصوصاً در شرایطی که دانش‌آموزان ما در معرض انواع هجمه‌های فرهنگی و اطلاعاتی قرار دارند، معلم باید توان پاسخگویی به نیازهای پیچیده روز را داشته باشد.

رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی به تشریح وضعیت آموزشی این دانشگاه پرداخت و گفت: ما هم‌اکنون با چهار مرکز آموزشی شامل دو پردیس خواهران و برادران در بیرجند، یک مرکز در فردوس و یک واحد آموزشی در قاین، بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ دانشجو داریم که بیش از ۷۵ درصد آنان غیربومی و در خوابگاه‌ها ساکن هستند. این موضوع فرصت مناسبی برای تبادل فرهنگی و گسترش روحیه علم‌طلبی فراهم کرده است.

مهدی‌زاده به افزایش ۴۰ درصدی اعضای هیئت علمی در سال‌های اخیر اشاره کرد و افزود: تلاش مدیران گذشته و فعلی دانشگاه، منجر به رشد کمی و کیفی کادر علمی و اداری شده و این روند باید با جدیت ادامه پیدا کند.

وی در ادامه از پروژه مهم «دهکده دانشجویی» دانشگاه فرهنگیان خبر داد و اظهار داشت: کلنگ‌زنی این پروژه در سال ۱۳۹۹ انجام شده و بخش خوابگاهی آن به مراحل پایانی رسیده است.

به گفته وی ساختمان آموزشی نیز در دست ساخت است و با حمایت مسئولان استان، ان‌شاءالله این پروژه در آینده نزدیک تکمیل خواهد شد تا دانشجویان ما در فضایی متناسب با شأن معلمی تحصیل کنند.

رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی خواستار حمایت معنوی و مادی نماینده ولی فقیه و مدیران استان برای تسریع در پیشبرد این پروژه شد و گفت: دانشگاه فرهنگیان به عنوان مهم‌ترین دانشگاه تربیت معلم در کشور، نقش کلیدی در نظام مراقبت از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان دارد و باید این مسئولیت به بهترین نحو انجام شود.

تربیت انسان صالح مهم‌ترین رسالت دانشگاه فرهنگیان است

آیت‌الله سید علیرضا عبادی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان جنوبی در دیدار با رئیس دانشگاه فرهنگیان استان، با تأکید بر جایگاه رفیع تربیت انسان در منظومه آفرینش، گفت: انسان، عصاره عالم خلقت است؛ موجودی که ظرفیت تربیت همه مخلوقات را در درون خود دارد. مربی و معلم باید بداند که چه تعلیم می‌دهد و چه تربیت می‌کند، چرا که آنچه امروز می‌کاریم، آینده بشریت را شکل خواهد داد.

وی ادامه داد: اگر امروز جامعه‌ای با هشت میلیارد جمعیت در دنیا داریم، باید ببینیم این انسان‌ها محصول چه نوع تربیت‌هایی بوده‌اند. آنچه در جهان می‌بینیم، نتیجه تربیت‌هایی است که از خانه، آموزش‌وپرورش، دانشگاه و جامعه آغاز شده است.

نماینده ولی‌فقیه با اشاره به تأثیر تربیت خانوادگی گفت: متأسفانه در بسیاری از خانواده‌ها تنها دغدغه، رفاه مادی است. وقتی والدین تنها درباره پول، خانه، خودرو و موبایل با فرزندان خود سخن می‌گویند، اما از حلال و حرام و اخلاق نمی‌گویند، طبیعی است که فرزندی که رشد می‌کند، رسیدن به آن رفاه را از هر راهی دنبال خواهد کرد. پس نباید از فسادهای بعدی تعجب کنیم؛ آن محصول تربیتی خود ماست.

عبادی خاطرنشان کرد: نمی‌توان از خانه و مدرسه و دانشگاه غفلت کرد و بعد گلایه داشت که جامعه به کجا می‌رود. دانشگاه فرهنگیان جایگاهی فوق‌العاده دارد؛ این دانشگاه تنها یک دانش‌آموز یا دانشجو را تربیت نمی‌کند، بلکه یک مربی آینده‌ساز را می‌پروراند. کسی که به‌مثابه شجره طیبه، آثار تربیتش نسل‌ها بعد باقی می‌ماند؛ چه خوب، چه بد.

وی با اشاره به جایگاه تأثیرگذاری معلمان در تمدن اسلامی و فرهنگ‌سازی تاریخی مسلمانان افزود: در گذشته تمدن اسلامی، شاهد بودیم که کشورهایی مانند اندونزی و مالزی با شمشیر و زور مسلمان نشدند، بلکه با اخلاق، دیانت، صداقت و امانت تجار مسلمان، جذب اسلام شدند. این همان اثر معنوی و تربیتی است که تا امروز باقی مانده است.

امام جمعه بیرجند، دانشگاه فرهنگیان را فرصتی الهی برای ساختن نسل‌های آینده دانست و خطاب به مسئولان دانشگاه گفت: خداوند فرصتی در اختیار شما گذاشته تا باقیات‌الصالحاتی برای خودتان فراهم کنید. آینده جامعه با دست شما ساخته می‌شود. اگر مربیان را درست تربیت کردید، جهان به انسان صالح خواهد رسید؛ اگر نه، آثار سوء آن تا نسل‌های بعد امتداد خواهد یافت.

وی بیان کرد: امروز جهان بیش از هر زمان به انسان نیاز دارد. جامعه از انسانیت عبور کرده‌اند، در بسیاری از نقاط دنیا حتی قوانین حیوانی هم رعایت نمی‌شود. تنها راه نجات، تربیت انسانِ مؤمن، فهیم، متعهد و اخلاق‌مدار است.

نماینده ولی‌فقیه خراسان جنوبی ضمن ابراز خوشحالی از دیدار با مسئولان دانشگاه فرهنگیان استان، گفت: امیدوارم با هماهنگی میان مسئولان، هیئت علمی و دانشجویان در خراسان جنوبی که دارای پیشینه فرهنگی غنی است، این بذر خیر به‌خوبی تغذیه شود و ثمرات آن در دنیا و آخرت نصیب‌تان گردد.

انتهای پیام/ ۱۰۲

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.