به گزارش “پیام خاوران“، حجتالاسلام مجید نصیرایی در حاشیه جلسه علنی امروز در جمع خبرنگاران، درباره آخرین وضعیت بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسانهای اجتماعی در مجلس اظهار داشت: موضوع فضای مجازی از دغدغه چندین ساله اخیر است که دلسوزان کشور و خانوادهها درباره آن اظهارنظر کردهاند. در این باره انتظار دارند چارچوب و قانونی وجود داشته باشد و به طور مناسب مدیریت شود.
وی ادامه داد: دولتها و مجلس نسبت به مسئله فضای مجازی دغدغههای داشتهاند، اما نهایتاً به نتیجه نرسیده است. متاسفانه علی رغم اهمیت موضوع یاد شده به آن به طور کامل توجه نشده است و تا صحبت از ساماندهی فضای مجازی میشود، دانسته یا ندانسته، به حواشی میپردازند و بر حاشیهها متمرکز میشوند.
نماینده طبس در مجلس با بیان اینکه بر روی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسانهای اجتماعی بیش از ۲ هزار ساعت- نفر کار کارشناسی و فنی انجام شده است، تصریح کرد: دستگاههای مختلف به این موضوع ورود کردند و درباره آن اظهار نظر داشتهاند، اما برخی حتی طرح را نخوانده اند و ندیده اند. این دسته براین متمرکز شدند که تصمیم فیلتر کردن و مسدود کردن پلتفرمهای خارجی است. آنها ساماندهی را به معنای مسدود سازی میدانند.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان کرد: در این مجلس طرح یاد شده درباره فضای مجازی دارای اولویتی بر اساس واقعیت و ضروریات است. نزدیک به ۱۴ مجموعه در مورد آن بررسی انجام دادهاند و اصلاً طرح ما و کمیسیون فرهنگی بر فیلترینگ تمرکز نکرده است؛ بلکه تمرکز آن بر ساماندهی و حمایت از پیام رسانهای ایرانی و فعالان فضای مجازی و متخصصان ایرانی است.
نصیرایی اضافه کرد: در این طرح باید برای قانون ضمانت اجرا ایجاد کرد. سال ۹۶ شورای عالی فضای مجازی که رئیس آن رئیسجمهور است و در دوران دولت آقای روحانی تصویب کرد هر کسی بخواهد ارائه خدمت در فضای مجازی داشته باشد و فعالیت کند چند خصوصیت را باید دارا باشد؛ نخست آنکه باید ثبت نام کنند و همچنین بر اساس مقررات فعالیت داشته باشد، به علاوه در ایران دفتر داشته باشد و نماینده ایرانی الاصل به کار گرفته شود.
وی با بیان اینکه بیش از چهار سال است در مورد مصوبه شورای عالی فضای مجازی اتفاق نیفتاده است، یادآور شد: به نظر ما این طرح ضمانت اجرایی نداشته است و مجلس برای آن ضمانتهای اجرایی از انفصال از خدمت تا محکومیت قضایی تعریف کرده است.
نماینده طبس در مجلس، اظهار داشت: جای تعجب و غصه دارد که در آمریکا ۲۷۰ قانون برای مدیریت فضای مجازی وجود دارد، اما هیچ جای دنیا مانند ایران فضای مجازی رها نیست. به علاوه برخی به همین رهایی فضای مجازی افتخار میکنند.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی با بیان اینکه اکنون ۷۰ درصد پهنای باند را به پلتفرمهای خارجی دادهاند، اظهار کرد: برخی درباره اجرای طرح یاد شده میگویند نمیشود؛ اما اگر حمایت وجود داشته باشد میتوان به نتیجه رسید. هرجا حمایت کردیم به نتیجه رسیدیم. پیشتر و در نرم افزارها از ویز (Waze) استفاده میکردند و میگفتند مشابهش وجود ندارد، اما الان چندین پیام رسان مشابه وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه بنا نداریم تجربه تلخ گذشته را تکرار کنیم، تصریح کرد: برخی در بدنه دولت فیلتر شکن تولید میکنند و دور میزنند. بر اساس طرح فعالیت بدون مجوز جرم خواهد بود، اما نمیخواهیم برای کاربران ایرانی محدودیت و جرم انگاری ایجاد شود. اینکه استفاده از فیلترشکن جرم است، یک دروغ محض به شمار میرود.
نصیرایی با بیان اینکه اطلاعات کاربران ایرانی باید در ایران بماند، یادآور شد: بر اساس نسخه اصلی این طرح تا وقتی که یک درصد کاربران کل فضای مجازی در پلتفرمی فعال باشند، مشمول حمایت خاص هستند و تا زمانی که مشابه داخلی یا خارجی آن پلتفرم در دسترس نباشد، کسی حق فیلترینگ آن را ندارد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد رایزنیها با شورای نگهبان برای بررسی این طرح طبق اصل ۸۵ قانون اساسی، افزود: با شورای نگهبان هم صحبتهایی در مورد بررسی این طرح طبق اصل ۸۵ قانون اساسی داشتهایم.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/۱۰۲
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰