طبیعت خاص استان خراسان جنوبی در دشت بزرگ لوت و چشماندازهای زیبای آن در جنوب استان در کنار ییلاقهای کوهستانی شمال شرقی استان از جمله مهمترین مناطق توریستی- طبیعی خاص به شمار میرود.
خراسان جنوبی از مناطق تاریخی و بناهای معماری قابل توجهی برخوردار است و بیرجند، طبس، خوسف، سربیشه و نهبندان، بشرویه، سرایان و زیرکوه هر یک در برگیرنده جاذبههای تاریخی و معماری با اهمیتی هستند که به لحاظ معماری و تاریخی، استان خراسان جنوبی را غنی و پربار ساختهاند.
خراسان جنوبی یکی از استانهای کویری و زیبای ایران است که در طول سال گردشگردان داخلی و خارجی بسیاری به این دیار قدم میگذارند و ضمن تهیه سوغات و هدایا از جاذبههای فرهنگی و تاریخی این استان کویری دیدن میکنند.
رئیس جمهوری و جمعی از وزرای کابینه و مدیران ستادی روز جمعه ۱۹ شهریورماه به خراسان جنوبی سفر کردند که این سفر مصوباتی در بخشهای گوناگون به همراه داشت که یکی از این مصوبات توسعه ظرفیتهای کویر بود.
ظرفیتهای کویر و تعیین بستههای سرمایهگذاری کمیتهای با دبیری دانشگاه بیرجند و سازمان مدیریت و اداره کل میراث تشکیل و موضوع در دست پیگیری است و فراخوان جهت ارائه طرحهای پیشنهادی از طریق دانشگاه بیرجند انجام شده است.
کویر یکی از نعمتهای بزرگ خداوند در خراسان جنوبی است
رئیس جمهور در نشست شورای اداری استان خراسان جنوبی که برنامه پایانی این سفر یک روزه بود، استفاده از ظرفیت کویر را یکی از محورهای توسعه خراسان جنوبی برشمرد.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی گفت: کویر یکی از نعمتهای بزرگ خداوند در این منطقه است و مطالعات و تحقیقاتی میدانی در این زمینه انجام شده که باید از این مطالعات بهرهبرداری داشته باشیم.
رئیس جمهور بیان کرد: مطالعاتی که در استان انجام شده یامحافل دانشگاهی انجام دادند، باید در اختیار قرار گیرد و تبدیل به یک برنامه برای دولت شود.
طرحهای بهرهبرداری از کویر تدوین میشود
استاندار خراسان جنوبی نیز با اشاره به اینکه دو سوم وسعت خراسان جنوبی را کویر شامل میشود گفت: با توجه به اینکه کویر، ظرفیت مطلوبی است، مقرر شد طرح ویژهای برای بهرهبرداری هرچه بیشتر از این ظرفیت تهیه و مطالعات لازم انجام شود.
حمید ملانوری شمسی اظهار داشت: برای تحقق این مصوبه، ستادی با مسئولیت سازمان مدیریت و برنامهریزی و دبیری دانشگاه بیرجند تشکیل شده و طرحهای بهرهبرداری از کویر در حال تدوین است.
وی گفت: برای تحقق این مصوبه، ستادی با مسئولیت سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و دبیری دانشگاه بیرجند تشکیل شده و طرحهای بهرهبرداری از کویر در حال تدوین است.
انتشارفراخوان بررسی ظرفیتهای گردشگری مناطق کویری و بیابانی خراسان جنوبی
در چارچوب مصوبات سومین سفر استانی رئیس جمهوری به استان خراسان جنوبی در مورد استفاده از ظرفیتهای کویر، فراخوان بررسی فرصتها و ظرفیتهای گردشگری مناطق کویری و بیابانی خراسان جنوبی و ارائه راهکارها برای سرمایهگذاری، کارآفرینی و توسعه استان، از سوی دانشگاه بیرجند منتشر شد.
دبیر کارگروه سرمایهگذاری گردشگری کویر و بیابان خراسان جنوبی گفت: با عنایت به سفر رئیس جمهور به استان خراسان جنوبی و مصوبه شورای برنامهریزی و توسعه استان در شهریورماه امسال فراخوان بررسی فرصتها و ظرفیتهای گردشگری مناطق کویری و بیابانی استان و ارائه راهکارها برای سرمایهگذاری؛ کارآفرینی و توسعه استان تدوین و منتشرشد.
محمد اسکندریثانی درباره این طرح اظهار داشت: در سفر ریاست جمهوری به خراسان جنوبی محور توسعه گردشگری کویر و بیابان بهعنوان یکی از محورهای مهم توسعه استان بیان شد و پیرو آن در صورتجلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان هم این بحث مصوب شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند خاطرنشان کرد: این دانشگاه با توجه به برگزاری همایش بینالمللی گردشگری بیابان لوت و تدوین طرح جامع گردشگری استان به عنوان دبیر مشخص شده است.
دبیر کارگروه سرمایهگذاری گردشگری کویر و بیابان خراسان جنوبی بیان کرد: براساس سند چشمانداز و ماموریتگرایی دانشگاه و نقش آن در توسعه منطقهای، این اقدام در سیاستگذاریهای توسعه استان نقش ایفا می کند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/۱۰۲
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰