تاریخ انتشار : یکشنبه 10 بهمن 1400 - 11:56
کد خبر : 33593

عادی انگاری‌‌های کرونایی نقطه هدف اُمیکرون/ لزوم توجه جدی‌تر به رعایت پروتکل‌ها

عادی انگاری‌‌های کرونایی نقطه هدف اُمیکرون/ لزوم توجه جدی‌تر به رعایت پروتکل‌ها

درحالی عادی انگاری‌های کرونایی در کمین سلامت هم استانی‌های خراسان جنوبی است که استاندار از فرمانداران خواست در برگزاری هر نوع تجمعی مراقبت جدی کنند.

به گزارش “پیام خاوران“، بیش از ۲۳ ماه از شیوع بیماری کرونا در کشور می‌گذرد، ماه‌هایی پر التهاب که با توجه به شرایط شیوع سویه امیکرون در کشور، مستلزم رعایت موازین و دستورالعمل‌های بهداشتی ویژه است.

واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی، دو ضرورت در عبور از شرایط فعلی بیماری است. با این حال متاسفانه دیده می‌شود که رعایت دستورالعمل‌ها از سوی برخی افراد کاهش یافته و شاهد عادی انگاری کرونایی هستیم.

نمونه‌های رعایت نشدن دستورالعمل‌ها در جامعه بسیار نمود پیدا کرده، این در حالی است که کرونا در کمین سلامت هم استانی‌ها است.

افزایش آمار بیماران بستری در برخی شهرها نیز زنگ خطری است که به صدا درآمده و جلوگیری از ورود احتمالی به پیک دیگری از کرونا، همکاری عمومی و رعایت دقیق و بیشتر پروتکل‌ها را مطالبه می‌کند اما این روزها شاهد تصاویری نگران کننده از عادی انگاری‌ها در شهر هستیم.

در روزهای گذشته، دوباره شاهد افزایش چشمگیر آمار ابتلا به بیماری کرونا بودیم. طبق گفته معاون وزیر بهداشت، هم اکنون سویه غالب در کشور «اُمیکرون» است. آن گونه که اعلام شده است این سویه برخلاف سویه «دلتا» از قدرت انتشار بالایی برخوردار است، به گونه‌ای که سویه دلتا ۵ تا ۶ روز زمان نیاز داشت تا فرد دیگری را درگیر کند.

اگر چه در ماه‌های گذشته، روند تزریق دزهای اول و دوم واکسن کرونا تقریباً مطلوب بوده اما آمارهای ارائه شده از وضعیت نامناسب تزریق دز سوم این واکسن حکایت دارد که با توجه به شیوع سویه اُمیکرون و افزایش آمار مبتلایان به کرونا، تزریق دز سوم واکسن کووید ۱۹ ضروری است و هر گونه کوتاهی در این زمینه می‌تواند عواقب ناخوشایند و حتی جبران ناپذیری را در پی داشته باشد.

نتایج تحقیقات نشان داده که اگر حداقل ۳ ماه از واکسیناسیون دزهای اول و دوم واکسن کرونا گذشته باشد، نیاز است تا دُز بوستر یا سوم آن تزریق شود تا ایمنی زایی بالاتری در جامعه ایجاد شود.

به گفته معاون وزیر بهداشت، افرادی که ۳ دُز  واکسن کرونا را دریافت کرده‌‌اند، ایمنی بالاتری از جنبه ابتلا به فرم شدید بیماری را خواهند داشت و افرادی که واکسینه نشده باشند، شدت بالاتری از بیماری را تجربه خواهند کرد.

آن گونه که از سوی یکی دیگر از مسئولان اعلام شده تزریق دُز سوم واکسن کرونا، می‌تواند بیش از ۸۰ درصد از بستری شدن در بیمارستان‌ها پیشگیری کند.

مطالعات نشان داده است که استفاده از ماسک حدود ۳۰ درصد می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به سویه اُمیکرون موثر باشد که این نکته به خوبی نشان دهنده ضرورت تسریع در تزریق دز سوم واکسن است. البته همان طور که بارها گفته شده واکسیناسیون به تنهایی برای مبتلا نشدن به کرونا کافی نیست و رعایت فاصله اجتماعی  در کنار ماسک زدن هم باید به طور دائم مورد توجه قرار گیرد.

از یاد نبریم که برای مقابله با ویروس منحوس کرونا همه ما مسئول هستیم و وظیفه داریم پروتکل‌های بهداشتی را به صورت کامل رعایت کنیم و از عادی انگاری این بیماری فاصله بگیریم. پس زمان را از دست ندهیم و ضمن رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، برای تزریق دز سوم واکسن کرونا به سرعت اقدام کنیم.

بانوی بیرجندی در حال خرید برنج است، مدام دانه‌های برنج را مشت می‌کند و نفس خود را در برنج‌ها می‌دمد تا به قول خودش متوجه عطر و طعم برنج شود؛ ماسک ندارد و فروشنده هم بدون ماسک با مشتری‌ها مواجه می‌شود. این گونه رفتارهای پر خطر در جامعه در حالی است که این روزها رعایت موازین بهداشتی به اصول اولیه در جهان تبدیل شده است.

این شهروند که سخت مشغول انتخاب محصول مورد نظر است  در گفتگو با خبرنگار ما گفت: دیگر علاقه‌ای به زدن ماسک ندارم!

فروشنده اما می‌گوید: می‌دانم که باید دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنم اما مشغله کاری گاهی باعث فراموشی می‌شود و از طرفی من ۳ نوبت واکسیناسیون را تزریق کرده‌ام و می‌دانم که دیگر مبتلا نمی‌شوم.

وی ادامه داد: همچنان برخی مشتریان ترجیح می‌دهند از افرادی خرید کنند که ماسک و دستکش دارند و به این دلیل ماسک همیشه همراه دارم و در بسیاری از موارد از آن استفاده می‌کنم.

در پیاده‌روهای شهر بیرجند که قدم بزنی بسیاری از افراد را می‌بینی که دیگر بدون ماسک و با خیال راحت تردد می‌کنند و حتی  برخی راننده‌های وسایل نقلیه عمومی که موظف به رعایت حداقل شیوه نامه‌های بهداشتی هستند نیز ماسک و رعایت فاصله اجتماعی را فراموش کرده‌اند.

یکی از شهروندان که به گفته خود در پیک پنجم کرونا، پدر خود را به دلیل این بیماری از دست داده اما با این حال در گفتگو با خبرنگار ما گفت: دیگر روزهای سخت بیماری گذشته و نیازی به زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی نیست!

برگزاری برخی مراسم که به تجمع نیاز دارد نیز این روزها بیش از پیش به چشم می‌خورد و شهر به سمت عادی انگاری حرکت کرده ، بی خبر از خطری که  همچنان در کمین نشسته است.

عادی انگاری، مشکل جدی کشور در مقابله با بیماری کرونا

استاندار خراسان جنوبی نیز در ستاد کرونا گفت:  عادی انگاری، از موضوعات و مشکلات جدی کشور در بحث مقابله با بیماری کروناست.

جواد قناعت با بیان این مطلب در جلسه ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا خاطرنشان کرد: اینکه احساس کنیم شرایط کاملاً عادی است و کرونا تمام شده و نیازی به رعایت ضوابط بهداشتی نیست، این عادی انگاری منفی است.

وی ادامه داد: عادی انگاری منفی با بی توجهی به تزریق واکسن، عدم رعایت ضوابط بهداشتی، ماسک نزدن و حضور در تجمعات و دورهمی‌ها، باعث شیوع بیماری و افزایش آمار مبتلایان م‌ شود.

طبق گزارشات حوزه بهداشت و درمان، چنانچه ۸۰ درصد مردم ماسک استفاده کنند، سطح آمار افراد مبتلا کاهش می یابد و سیر نزولی بیماری را شاهد خواهیم بود.

استاندار با اشاره به تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا تصریح کرد: طبق آمار ارائه شده در این جلسه فردوس در شمار هفت شهری است که در سطح کشور به رنگ قرمز درآمده است.

قناعت افزود: از مهمترین دلایل قرمز شدن فردوس، ورود چند نفر مسافر و ارتباط گیری با شهروندان بوده که علیرغم تمهیداتی که دانشگاه در راستای پیشگیری از بیماری اندیشیده اما به علت سرعت بالای شیوع بیماری، آمار ابتلا در این شهرستان افزایش یافته است.

وی با اشاره به معیارهای تعیین رنگ شهرها اظهار داشت: یکی از موضوعات مورد بحث در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا و تأکید رئیس جمهور، همین ضرورت بازنگری معیارها و شاخص های تعیین رنگ شهرهاست.

به گفته وی؛ کل بیماران بستری در فردوس ۶ نفر هستند و با همین تعداد که به نسبت کل جمعیت لحاظ می‌شود، این شهرستان قرمز شده، حال آن که تهران با آمار یک هزار و ۲۰۰ نفری روز گذشته، قرمز اعلام نشده است.

استاندار با تأکید بر وجدان کاری پزشکان و کادر درمان استان، خاطرنشان کرد: با توجه به تأمین زیرساخت‌های لازم و وجود تخت‌های بیمارستانی به میزان کافی، پزشکان به خاطر وجدان کاری و ملاحظات علمی، به محض مراجعه یک بیمار مشکوک، نسبت به بستری کردن وی اقدام می‌کنند.

قناعت متذکر شد: البته بعد مسافت دسترسی افراد به مراکز درمانی در برخی مناطق نیز بر این تصمیم‌گیری تأثیر دارد و ترجیح بر بستری شدن بیماران را سبب می‌شود، در حالی که در خیلی از استان‌ها، چنین شرایطی را نداریم و بیماران دیرتر بستری می‌شوند.

وی ادامه داد: شرایط گذشته نشان می‌دهد که در پیک‌های قبلی هم علیرغم آمار بالای بیماران بستری در سطح استان، تعداد فوتی‌های ما به نسبت سایر مناطق در کشور اندک بوده است.

استاندار با تأکید بر اینکه اوضاع فردوس نگران کننده نیست متذکر شد: به دلیل جمعیت کم شهرستان، این رنگ بندی به سرعت قابل تغییر است و با بهبود یکی دو نفر از بیماران ، به زودی شاهد خروج فردوس از رنگ قرمز خواهیم بود.

قناعت تأکید کرد: وضعیت موجود، قرمز بودن فردوس، رنگ زرد ۷ شهر و آبی بودن سه شهر استان، کاملاً شکننده است بنابراین تأکید ما همچنان بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و پرهیز از حضور در تجمعات و دورهمی هاست تا وضعیت از این وخیم‌تر نشود.

وی، تکلیف فرمانداری فردوس را مدیریت شرایط عنوان کرد و گفت: فرمانداری باید در برگزاری هر نوع تجمعی مراقبت جدی نماید تا مراسم با کمترین حجم مدعوین و رعایت کامل ضوابط بهداشتی برگزار شود.

به گفته وی؛ مدیریت مناطق گردشگری شهرستان فردوس نیز از مواردی است که باید مدنظر فرمانداری قرار داشته باشد.

استاندار خراسان جنوبی خطاب به فرمانداران شهرستان‌های در مسیر دو کریدور اصلی کشور که از استان می‌گذرد، گفت: در نهبندان، سربیشه، بیرجند، قاین، طبس و فردوس باید این مراقبت صورت گیرد که حضور مسافران، شرایط را تشدید نکند و باعث افزایش آمار مبتلایان نشود.

قناعت، بازگشت محدودیت‌ها را مهمترین پیامد تشدید شرایط خواند و تصریح کرد: بنا به دلایل علمی و فنی، تعطیلی مشاغل پسندیده نیست و به دلیل پایین آمدن سطح تاب آوری جامعه در مقابل محدودیت‌ها، امکان تعطیل کردن صنوف و مشاغل به شکل گذشته وجود ندارد، لذا باید پیشگیری را در اولویت قرار دهیم.

وی با تأکید بر اینکه حفظ سلامت مردم استان، وظیفه اصلی ماست، اظهار امیدواری کرد: با برنامه ریزی‌هایی که صورت گرفته شاهد این باشیم که افزایشی در آمار بیماران رخ ندهد، مجبور به اعمال محدودیت ها نشویم و چرخ همه فعالیت‌ها بگردد.

به گفته وی؛ تصمیم گیری در زمینه تعطیلی ادارات، مدارس و … در زمان شیوع بیماری، صرفاً از اختیارات و وظایف ستاد کروناست و نباید در حوزه شهرستانی در این زمینه تصمیم گیری شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی در این جلسه طی گزارش مبسوطی از وضعیت شیوع بیماری در سطح خراسان جنوبی و میزان استقبال مردم از واکسیناسیون، از هزار و ۴۲۷ تخت فعال در سطح استان گفت و تصریح کرد: خراسان جنوبی به لحاظ تخت های فعال، استان چهارم و از نظر تخت‌های ویژه(ICU) رتبه پنجم کشور را به خود اختصاص داده است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/۱۰۲

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.