تاریخ انتشار : شنبه 8 تیر 1398 - 14:13
کد خبر : 7111

عاشقانه‌های مردم بیرجندبدرقه راه شهدا /حماسه حضور در شنبه داغ کویر رقم خورد+تصاویر

عاشقانه‌های مردم بیرجندبدرقه راه شهدا /حماسه حضور در شنبه داغ کویر رقم خورد+تصاویر

امروز در بیرجند غوغا بود همه مردم آمده بودند تا با تشییع با شکوه پیکر پاک سه شهید گمنام بار دیگر با شهدا تجدید پیمان کنند حتی گرمای کویر هم مانع از حضور مردم نشد.

به گزارش پایگاه خبری “پیام خاوران “، در حالی که عقربه‌های ساعت هشت را نشان می‌دهد اما در کوچه خیابان‌های بیرجند درحالی که یک روز تعطیل است اما خبری از تعطیلی نیست مردم از همان ساعات آغازین صبح از جای جای شهر خود را به مدرسه علمیه امیر الومنین(ع) بیرجند رسانده اند.

 

دره مان لحظات آغازین صبح شوق و اشک در چشمان زن و مرد و پیر و جوان جمع شده بود و موج کم نظیر حضور مردم بیش از هر چیز دیگر نمایان بود. مردمی که برای بدرقه فرزندان خود آمده بودند.

 

آرزوهای مادر برای فرزندی که برنگشت

چشم و چراغ خانه بود او قد می‌کشید و مادر نگاه بر قد و بالای رعنایش می‌کرد و انا فتحنا می‌خواند، او قد می‌کشید و مادر برایش آرزوها در دل داشت، او بزرگ می‌شد و آرزوهای مادر برای جوانش بیشتر می‌شد، هر روز که از خانه بیرون می‌رفت نگاه مادر تا پشت در به دنبال راهش بود هم برایش مادر بود وهم برایش پدر ..

 

جنگ که شد علی اکبر با وجود آنکه سن وسال کمی داشت اما سراز پا نشناخت و هر طور که بود مادر را راضی کرد تا خود را به جبهه برساند با هر عملیاتی که رادیو اعلام می‌کرد قلب مادر هیاهو بود، شب خواب عملیات و خواب علی اکبر می‌دید علی اکبر با جوان همسایه به جبهه رفته بود بعد از چند سال جوان همسایه بازگشت اما خبری از علی اکبر نبود مادر بی تاب و نالان هر روز هنگام بازگشت اسرا پابرهنه خود را به پای اتوبوس می رساند اما خبری از علی اکبرش نبود، همین چند شب پیش بود که مادر برای دختر همسایه انگشتری برد تا وقتی علی اکبرش برگردد او را به عقد علی اکبر درآورد روزها و سالها گذشت خبری از علی اکبر نشد.

 

پیدا شدن یک تکه استخوان آرزوهای مادر

مادر گیسوانش سفید شد اما خبری از علی اکبر نبود، مادر دار و ندارش را در روستا فروخت تا به شهر برود و خبری از پسرش گیرد اما آخرین خبرها پلاکی بود که از او برجای مانده، مادر شب وروز با همان پلاک سپری کرد علی اکبر رفت و دیگر خبری از او نشد مادر را در غم دوری خود پیر کرد و خبری از او نشد.

 

چند سال است که با ورود شهدای گمنام مادر علی اکبر حال و هوایش دگرگون می‌شود قاب عکس علی اکبر شهیدش را به دست می‌گیرد و به سراغ شهدای گمنام می‌رود شهدا را به یاد اینکه این علی اکبر جوانش است در آغوش می‌گیرد.

 

آری این خاطرات مادران شهدای گمنامی است که در فراق فرزندانشان گیسوان سفید کردند قد خمیدند اما ما حواسمان نبود که این مادران لحظه به لحظه در فراق و گمنامی فرزند پیر می‌شوند ما حواسمان نبود که در زیر آسمان شهر مادرانی از جنس شهدا زندگی می‌کنند که آرزویش پیدا شدن یک تکه از استخوان فرزند است و چه آرام و بی سر وصدا برخی از همین مادران آرزو بر دل سر بر بالین خاک نهادند ودیدار به روز قیامت شد.

حضور بی شمار مردم در شهر

آری امروز در بیرجند غوغا است مردم از هر نقطه شهر خود را به مدرسه علمیه امیرالومنین(ع) رساندن تا آخرین نجواها را با شهدای گمنام داشته باشند یکی به دنبال خودکار است تا بر روی تابوت شهید یادگاری والتماس دعا بنویسد، دیگری چفیه ای بر دست دارد خود را از لابه لای جمعیت جا می‌کند تا چفیه اش را بر تابوتها بزند، آن سوی دیگر مادر و خواهران شهدا قاب عکسهایی از شهیدانشان در دست دارند و زیر لب نوایی می‌خوانند عجب حال و هوای عجیبی در شهر برپا است.

 

اینجا هر کدام از مردم خود مداحی می‌کنند

در این شکوه عشق و شور و سپاس، پای صحبت مردم نشستم تا گوشه ای از این شور و شکوه را به روی کاغذ بیاوریم. شال سبزی بر روی سر دارد و یک دست دیگر بر روی سر مردم در گرمای سوزان آفتاب بیرجند گلاب می‌ریزد جلو رفتم واز حس وحالش پرسیدم او که بیش از ۶۰ سال سن داشت در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: اگر بدانید از چند وقت است منتظرم تا شهیدی گمنامی را بر شهر آوردند دلم برای شهدا تنگ بود تا اینکه شنیدم قرار است سه شهید میهمان شهرمان شوند وقتی خبر تشییع شهدا را در شهرستان شنیدم نمی دانستم از شوق چکار باید کنم.

 

وی می گوید: از اینکه خدا بهم فرصت داد تا دوباره با شهدا صحبت کنم با فداکاران و فرزندان خود باشم شاکرم و احساس می کنم که دوباره جوان شدم.

 

حاج محمدرضا که چشمانش پر از اشک است دلیل این شکوه حضور مردمی را عشق می داند و می‌گوید: مردم عاشق شهدا و اسلام و انقلاب اند این شهدا فرزندان ما هستند مگر می شود که نیاییم اینجا و نباشم.

 

دختر جوانی که در دست خودکار دارد ومنتظر است تا بتواند از لابه لای جمعیت خود را عبور دهد تا التماس دعا بر روی تابوت شهید بنویسد به خبرنگار ما علت حضورش را اینگونه گفت: عشق به شهدا و رهبری دلیل این حضور است جوانان ما با هر تیپ و قیافه ای که باشند عاشق رهبراند و مدیون خون شهدا و امروز هم همه آمدند که بگویند مملکت ما مملکت شهدا است.

 

شهدای  با وجود بی نشانی اما گمنام نیستند

وی که دانشجو است ادامه داد: شاید هیچ لحظه ای مانند اکنون برای من خوشایند نبوده لحظه ای که از نزدیک با شهدا هستم و صحبت می کنم در میان سخنانش اشک و گریه توان صحبت کردن را به او نمی‌دهد بغضی در گلو دارد نفسی تازه می‌کند و ادامه می‌دهد، همیشه که از تلویزیون تصاویر وداع با شهدا را می دیدم آرزو داشتم که که من هم بتوانم از نزدیک با شهدا وداع کنم.

 

الهه دختر جوان دانشجو افزود: این شهدا گمنام نیستند و این حضور مردم و جمعیت نشان می دهد که چقدر بین مردم عزیز هستند و این ما هستیم که غریبیم و از شهدا می خواهم که دست ما رو هم بگیرند و رهایمان نکنند اشک ها نمی گذارند این دانشجو بیش تر از این حرف بزند و دوباره با خودش خلوت می کند و اشک می ریزد.

 

جمعیت حرکت می کند اما موج عظیم مردمی سرعت حرکت را کند کرده و راه به تاخیر انداخته است.زن و مرد از هم پیشی می‌گیرند که خود تابوت شهدا را بر شانه بگذارند چراکه همیشه در گوشه تلویزیون این صحنه ها را می دیدند و اکنون خود در صحنه اند جمعیت تابوت ها را بر روی دوش خود می برند و مدام نفرات زیر تابوت عوض می شود تا همه از این سعادت بهره مند شوند.

 

در میان جمعیت یکی از رزمندگان جبهه وجنگ در حالی که دلش برای همرزمانش تنگ است زیر لب نجوا می‌کرد و گفت، شما افسران جنگ بودید و خود را برای اسلام و انقلاب فدا کردید و ما هم افسران جنگ نرم سید علی هستیم و می خواهیم راه شهدا را ادامه دهیم.

 

صدای نجوا و نوحه و مرثیه سرایی فضا معطر کرده و هرکس به نوبه خود حرفی با شهدا می‌زند مادران، پدران و خانواده های شهدا حس و حال دیگری در اینجا دارند و اشک هایشان از جنس دیگری است و جانبازانی که صورتشان از اشک پرشده و از اینکه از دوستانشان جامانده اند حسرت می خورند.

 

لالایی مادران برای شهدای گمنام

امروز مادرانی آمده‌اند که فرزندان آن‌ها سال‌های سال است خود را میان خاک‌هایی مستور کرده بودند که بوی مقدس دفاع از دین و سرزمین می‌داد و اینک روی خود را نشان می‌دهند، مادرانی آمده‌اند که فرزندانشان سال‌ها قبل شهید شدند و پیکرشان را به خاک سپرده بودند، اما آمده‌اند برای فرزندانی لالایی بخوانند که مادرشان هنوز چشم به راه پیکر عزیز دردانه‌شان است.

 

خواهرانی آمده‌اند تا برادران دینی خود را بدرقه کنند که زمانی به دفاع از آنان راهی جبهه‌ها شده بودند و اینک پلاک و لباس و شاید تکه‌ای از پیکر آنان بازگشته است.

 

این‌ها مسافرانی بودندکه سال‌ها قبل ساک مسافرتشان کوله‌پشتی‌ای بود به رنگ خاک، همچون سرزمینشان، ساده بودند،چون امامشان، سربند یا زهرا (س) بستند و بند پوتین‌ها را محکم کردند و اگر قمقه‌ای بود، آبی می‌نوشیدند و اگر نه تشنه‌‌لب ندای هیهات من الذله سر می‌دادند و به صف دشمن می‌تاختند.

 

زبان و قلم قاصر از توصیف

شور مردم را توصیفی نیست، زبان و قلم باز می‌ماند از وصف عاشقانه‌هایی که مردم در کنار شهدای جاویدالاثر، آفریدند که آفرین بر غیرت و همت والایشان شکوه حضور مردمی که آمده بودند با شهدا تجدید میثاق کنند، مردان و زنانی که شاید روزهای دفاع مقدس را ندیده‌اند اما ارزش‌ها را می‌دانند و برای پاسداشت‌ آنها، همیشه در صحنه بودند.

 

انسان‌هایی که فارغ از هر سیاست و تفکر و سلیقه‌ای، درکنار هم، همچون دژی مستحکم، بی توجه به تمام سختی‌ها، مردانه به میدان حمایت از انقلابشان آمدند.

 

در آئین استقبال و تشییع و بدرقه شهدا، همه مسئولان هم در کنار مردم، شانه به شانه وفاداران به این انقلاب و نظام، حضور داشتند.  نماینده ولی فقیه در استان  و امام جمعه بیرجند، استاندار خراسان جنوبی  فرمانده سپاه ،فرماندار بیرجندو … همه آمدند.

 

تپش قلب مادران شهدا

امروز رواق چشم همه ما آشیانه شهدای گمنام بود و دل تنگ ما، اشک تنها حرفی بود که با شهدا داشتیم، تپش قلب مادران شهدا سینه‌هامان را شاید برای لحظه‌ای به لرزه درآورد و شکست مادری که اطمینان دارد اگرچه پنج‌شنبه‌ها مزار جگرگوشه‌اش را با مهر مادری به اشک مطهر نمی‌کند، اما مادر فرزندش کس دیگری است که لحظه شهادت سرش را به دامان گرفته و همیشه همراه اوست.

شهدائی که سید شهیدان اهل قلم آنان را اینگونه معرفی کرد: تقدیر حقیقی در کف مردانی است که پروای نام ندارند، آنان از گمنامی خویش کهفی ساخته‌اند و در آن پناه گرفته‌اند، مردان حق اهل شهرت نیستند.

شهدا زنده وحیات بخش اند

نماینده مردم شهرستان های بیرجند،درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی نیز در مراسم تشییع سه شهید گمنام در مدرسه علمیه امیرالمومنین(ع) بیرجند با بیان اینکه بخش زیادی از رونق اقتصاد غربی ها از طریق چپاول و غارت ثروت دیگر ملت ها حاصل شده است اظهار داشت: برخی از انسانها در ظاهر حیات انسانی دارند اما باطن انها به حیوانیت برمی گردد.

 

حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد باقر عبادی افزود: در فرهنگ غرب هرچه می بینیم غارتگری و چپاول ملت ها است بالاتر از حیات حیوانی و نباتی، حیات انسانی است که این به معنی دور بودن از رذائل اخلاقی است.

 

وی با بیان اینکه شهدا از آنچه خداوند به آنها عنایت کرده است خوشحال و مسروراند. بیان داشت: تفاوت انقلاب و مسیری که شهدا انتخاب کردند و با آن جان دادند، در همین فضائل اخلاقی است، شهدا زنده و حیات بخش اند و ما افتخار می کنیم خدمتگذار آنان باشیم.

 

نماینده مردم شهرستانهای بیرجند، درمیان وخوسف در مجلس شورای اسلامی گفت: افرادی که از فرهنگ شهادت خوششان نمیاد به این دلیل است که بر اساس فرهنگ غرب دنبال رذایل هستند و فضایل را دنبال نمی کنند این افراد فریب فرهنگ غرب را خورده اند و اینها مردگانی هستند که حیات انسانی ندارند.

 

عبادی با بیان اینکه غربی ها نه ایثار دارند، نه گذشت و نه شهادت و اگر اقتصادشان رونق دارد به خاطر این است که ملت های دیگر را چپاول می کنند افزود: غربی ها چون به دنبال رذائل اخلاقی هستند، از ایثار و شهادت خوششان نمی‌آید. فرهنگ غرب، فرهنگ مرده است، چراکه بالاترین جنایت را همین فرهنگ غرب انجام داده است.

 

وی با بیان اینکه فرهنگ غرب، فرهنگ دروغ و عدم صداقت است و اینها خودشان ریشه همه تروریست ها است بیان داشت: آل سعود، اسرائیل و آمریکای جنایت کار و آدمکش، حیات انسانی ندارند و گرنه انسان که آدم نمی‌کشد، افزود: این مستکبران عالم حیوانات انسان نما هستند، هرچند به ظاهر حرکت دارند اما حیات انسانی در آنها نیست.

 

رونق معنوی بادفن پیکر پاک شهید گمنام در سپاه انصارالرضا (ع)  / ۶ هزار شهید گمنام داریم که پیکرشان مفقود است

هنچنین در مراسمی با حضور روحانیت،فرماندهان نظامی وانتظامی ،استاندار خراسان جنوبی ،معاون سیاسی استاندار خراسان جنوبی ومردم همیشه در صحنه،  پیکر یک شهید گمنام از میدان پیامبر اعظم (ع) تا ستاد فرماندهی سپاه انصار الرضا (ع) باشکوهی خاص  تشییع شد.

 

فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی در مراسم تشییع  این شهید گمنام  ضمن خوشامدگویی و تسلیت شهادت امام جعفر صادق (ع) اظهار داشت: امروز افتخار داریم میزبان یک شهید گمنام باشیم و از اینکه خداوند ما را لایق دانست که میزبان باشیم قدردانیم.

 

سردار علی قاسمی با بیان اینکه بیرجند  امروز میزبان  سه کبوتر خونين بال بود که بعد از ۳۶ سال مقاومت در سرزمین نور امروز به وطن بازگشتند افزود: از امروز که پیکر پاک شهید گمنام در سپاه انصارالرضا (ع) دفن میشود رونق معنوی بیشتری این مکان می گیرد و با وجود این شهید گمنام این پایگاه معنوی تقویت می شود.

 

فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی با قدردانی از همه افرادی که در مراسم امروز در هوای گرم حضور بهم رساندند گفت: ما پاسداران از شما مردم ولایت مدار انقلابی که در همه برنامه های سپاه وبسيج حضور پیدا میکنید تا فرهنگ شهید و شهادت ترویج شود قدر دانیم.

 

وی با بیان اینکه هنوز ۶ هزار شهید گمنام داریم که پیکرشان مفقود است افرود: تعداد زیادی از شهدا هنوز در جبهه های مقاومت اسلامی پیکرشان باقی مانده که امید است با تلاش رزمندگان این پیکرها به آغوش وطن بازگردد تا برای هر پیکر مزاری ایجاد شود.

 

سردار قاسمی بیان داشت: امید است بتوانیم ما هم از شهدا الگو بگیریم و سبک زندگی شهدا را انتخاب کنیم  تا زندگیمان  حسینی، صادقی شود.

 

تجدید با میثاق شهدا بار دیگر رقم خورد

آری امروز در روز شهادت امام جعفر صادق(ع) ، همه آمدند، از پیر و جوان، مرد و زن، تا شعور انقلابی‌شان را با شور ایرانی همراه شوند و پیش پای قهرمانان شهیدشان، بدون آنکه نام‌ها، مذهب … برایشان مفهومی داشته باشد، گل بریزند و با آب دیده آب‌پاشی کنند و غبار دل بروبند و آینه وجودشان را سیغل دهند

 

در بیرجند همه آمدند، از دانش‌آموز و دانشجو، جوان و پیر، کاسب و کارمند  آمدند تا ساعاتی را با شهدا باشند، تجدید میثاق کنند و یادآور شوند که بر سر عهد و پیمانی از ابتدا بسته‌اند، استوار ایستاده‌اند آمدند تا به جهانیان یادآوری کنند که این ملت قهرمان،‌ آزاده و پا دررکاب ولایت، همواره در صحنه است و علی‌رغم تمام مشکلات، با انقلاب و نظام اسلامی، خواهند ماند.

 

امروز پیکر پاک دو شهید گمنام بر روی دستان مردم شهرک چهکند بیرجند ویک شهید در ستاد فرماندهی سپاه انصارالرضا(ع)خراسان جنوبی در بیرجند با حضور مردم و مسئولان تشییع  وبه خاک سپرده شد.

 

یک شهید ۱۹ ساله و دو شهید ۲۳ ساله هستند که در عملیاتهای محرم در منطقه شرهانی، کربلای ۶ در منطقه سومار و رمضان در منطقه شرق بصره در سال ۶۲ به شهادت رسیدند.

 

با خاکسپاری پیکر این شهدا هم اکنون ۱۴۹ شهید گمنام در ۵۶ نقطه خراسان جنوبی مدفون هستند.

 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.