تاریخ انتشار : سه شنبه 3 بهمن 1402 - 11:12
کد خبر : 56709

عدم استفاده از مازوت در نیروگاه‌های گازی تولید برق در خراسان جنوبی

عدم استفاده از مازوت در نیروگاه‌های گازی تولید برق در خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید نیروگاه‌های گازی خراسان این اطمینان را به مردم داد که در خراسان جنوبی به هیچ عنوان از مازوت به عنوان سوخت نیروگاه‌های گازی تولید برق استفاده نمی‌شود.

به گزارش “پیام خاوران”، به دنبال حاشیه‌ای که در کشور مبنی بر استفاده از مازوت در نیروگاه‌های گازی برای تولید برق مطرح شد، مدیرعامل شرکت مدیریت تولید نیروگاه‌های گازی خراسان این اطمینان را به مردم داد که در خراسان جنوبی به هیچ عنوان از مازوت به عنوان سوخت نیروگاه‌های گازی تولید برق استفاده نمی‌شود.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید نیروگاه‌های گازی خراسان گفت: مسئله‌ای در کشور مطرح شد که نیروگاه‌های گازی کشور از مازوت به عنوان سوخت خود استفاده می‌کنند؛ از آنجایی که مازوت سوخت سنگین و بسیار آلوده کننده ای است این نگرانی برای مردم استان ایجاد شد که سوخت دو نیروگاه گازی قاین و شهید کاوه قاین از نوع مازوت باشد.

کاظمی افزود: مازوت قابلیت سوختن در توربین گازی ندارد و نیروگاه‌های قاین هیچ کدام امکان استفاده از مازوت را ندارند و سوخت نیروگاه‌های گازی تولید برق استان از نوع گاز و سوخت دوم آنها گازوئیل است و حتی مخزنی برای مازوت در این دو نیروگاه وجود ندارد.

وی گفت: مردم اطمینان داشته باشند که ما در نیروگاه‌های گازی تولید برق استان قابلیت مازوت سوزی نداریم و از نعمت بزرگ استان که هوای پاک است محافظت می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید نیروگاه‌های گازی خراسان ادامه داد: در کنار این موارد، نیروگاه‌های گازی تحت کنترل سازمان محیط زیست هستند و شرکت‌های معتمد از سمت آنها به صورت دوره‌ای و سرزده به نیروگاه‌ها رفته و آلاینده‌های خروجی از اگزوز‌های نیروگاه‌ها را اندازه‌گیری می‌کنند که تاکنون آلودگی خروجی نیروگاه‌های گازی استان در حد مجاز بوده و قوانین سازمان محیط زیست نیز در این مورد بسیار سختگیرانه است.

صرفه‌جویی ۱۲۰ میلیون دلاری نیروگاه شهید کاوه قاین با کاهش مصرف گازوئیل

کاظمی مدیرعامل شرکت مدیریت تولید نیروگاه‌های گازی خراسان گفت: در ۱۰ ماهه سال ۱۳۹۹ مصرف گازوئیل در نیروگاه گازی استان ۱۸۳ میلیون لیتر در سال بوده که این میزان در سال ۱۴۰۰ به ۱۵۷ میلیون لیتر، در سال ۱۴۰۱ به ۱۱۷ میلیون لیتر، و در سال ۱۴۰۲ به ۶۴ میلیون لیتر در مدت مشابه در ازای تولید مشابه رسیده است.

وی افزود: هر یک متر مکعب گاز ۱۰ تا ۲۰ سنت ارزش فروش دارد در صورتی که یک لیتر گازوئیل معادل یک دلار است و کاهش استفاده از گازوئیل در نیروگاه‌ها به نفع کشور است.

کاظمی بیان کرد: به طور مثال از ابتدای دولت سیزدهم در نیروگاه گازی شهید کاوه قاین ۶۵ درصد مصرف گازوئیل کاهش پیدا کرده است که حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب مصرف گاز در این مدت بیشتر شده است.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید نیروگاه‌های گازی خراسان ادامه داد: به طور مثال وقتی در بحث سوخت گازوئیل از عدد ۱۸۳ میلیون لیتر در سال به ۶۴ میلیون لیتر در سال رسیدیم یعنی توانستیم ۱۲۰ میلیون دلار در موضوع سوخت نیروگاهی شهید کاوه قاین صرفه‌جویی کنیم که این مقدار سرمایه به چرخه اقتصاد کشور بر می‌گردد که برای رشد اقتصادی  و رفاه مردم هزینه می‌شود.

منبع: صدا و سیما

انتهای پیام/ ۱۰۲

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.