تاریخ انتشار : یکشنبه 11 اردیبهشت 1401 - 12:08
کد خبر : 36701

عملکرد صحیح شوراهای اسلامی، مانع هدررفت منابع می‌شود

عملکرد صحیح شوراهای اسلامی، مانع هدررفت منابع می‌شود

استاندار خراسان جنوبی گفت: عملکرد صحیح شوراهای اسلامی در شهرها و روستاها، مانع هدررفت منابع می‌شود. 

به گزارش “پیام خاوران“، جواد قناعت در همایش شوراهای اسلامی استان اظهار داشت: عملکرد صحیح شوراهای اسلامی در شهرها و روستاها، مانع هدررفت منابع می‌شود و جلوی حیف و میل بیت المال را می‌گیرد.

وی تأکید کرد: هر چه شوراها از محافظه کاری و پرداخت به مسایل حاشیه ای پرهیز کنند، توفیقات‌شان بیشتر خواهد شد.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اقدام مثبت شورای فرهنگ عمومی در تعیین روز شوراها در تقویم مناسبت‌های ملی، تصریح کرد:  شکل گیری این نهاد، توصیه مؤکد دین مبین اسلام در جهت همفکری و مشاوره دادن در امور مختلف است.

قناعت با بیان اینکه شورا، زبان گویای مردم و حلقه اتصال آنها با مسئولان و حاکمیت است متذکر شد: شورا زیباترین نماد تجلی خرد جمعی است و بستر و زمینه را برای دخالت مردم در سرنوشت کشور و منطقه فراهم می‌کند.

به گفته وی؛ شورا و کارهای شورایی باعث می‌شود جلوی خود محوری و تفکرات استبدادی گرفته شود.

وی با تأکید بر اینکه شورا در حقیقت فرصت خدمت بی منت به مردم است اظهار داشت: در جلسه امروز هم فرصت شد از مشکلات شوراها بشنویم اما ای کاش از عملکرد شوراها هم گزارش‌هایی ارائه می‌شد تا می‌دانستیم طی این مدت چه کرده‌اند؟

استاندار با اشاره به جایگاه شوراها در قانون اساسی گفت: با شکل گیری شوراها، اداره امور کشور به مردم سپرده می‌شود.

قناعت به حوزه اختیارات و وظایف شوراها اشاره و تصریح کرد: با تصویب طرح جامع خدمات شهری که در مجلس شورای اسلامی مطرح است، حوزه وظایف شوراها گسترده‌تر خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه شورا با بیش از دو دهه تجربه به یکی از نهادهای اثرگذار و راهگشا تبدیل شده، متذکر شد: دامنه فعالیت شوراها، تمام شئونات از جمله موضوعات اجتماعی، فرهنگی، عمرانی، بهداشتی و… را دربر می‌گیرد.

به گفته وی؛ در این حوزه گسترده، فعالیت‌های سیاسی هیچ جایی ندارد.

استاندار با بیان اینکه شورا، کوچکترین واحد تصمیم گیری در کشور است، گفت: شوراها می‌توانند با انتخاب درست و بی حاشیه خود، سرنوشت شهر و روستای خود را تغییر دهند.

قناعت تأکید کرد: هر کس حتی در دورافتاده‌ترین مناطق هم می‌تواند از طریق شوراها، حرف خود را به گوش مراکز تصمیم گیر برساند.

به گفته وی؛ این انتقال مشکلات از مناطق مختلف، همان ایجاد حلقه یا پل ارتباطی می باشد که به عهده شوراها گذاشته شده است.

وی متذکر شد: شوراها اگر دنبال مسایل حاشیه‌ای نباشند، تأمین کننده آرامش روحی جامعه خواهند بود.

افزایش ۴۹ درصدی اعتبارات شهرداری‌های استان

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی نیز در این جلسه از  افزایش ۴۹ درصدی اعتبارات شهرداری‌های استان خبر داد.

عباس زاده خاطر نشان کرد: در قانون بودجه سال جاری ۸۳۸ میلیارد تومان اعتبار برای شهرداری‌های استان مصوب شده که این میزان اعتبار، نقش مهمی در توسعه فعالیت‌های عمرانی شهرداری‌ها خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته از طریق وزارت کشور ۲۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های عمرانی به شهرداری‌ ها و دهیاری‌های استان اختصاص یافت، اظهار امیدواری کرد؛ این اعتبارات در سال جاری، افزایش چشمگیری داشته باشند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی متذکر شد: سال گذشته از محل اعتبارات جزء سه تبصره ۱۶ قانون بودجه کشور در زمینه اعطای تسهیلات کم بهره به روستاییان در حوزه‌های توانمندسازی و اشتغال، حمایتی و معیشتی و نیز انشعابات و تأسیسات ۲۸ میلیارد تومان به استان ابلاغ شده است.

عباس زاده افزود: تاکنون هزار و ۴۹۸ نفر متقاضی مبلغ ۱۷ میلیارد تومان تسهیلات را از این محل دریافت کرده‌اند.

وی از فرماندران شهرستان های ۱۱ گانه استان خواست؛ با توجه به محدودیت زمانی، پیگیری‌های لازم را برای جذب حداکثری تسهیلات تا پایان اردیبهشت ماه انجام دهند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی اظهار داشت: سال گذشته سه دستگاه ماشین حمل زباله با اعتبار ۴۶۰ میلیون تومان و ۴۴ دستگاه تجهیزات حفاظت شخصی آتش نشانان با مجموع اعتبار ۶ میلیارد تومان به صورت رایگان به دهیاری‌ها و شهرداری‌های استان اختصاص یافته است.

عباس زاده با بیان اینکه در مجموع سال گذشته ۳۰۵ طرح عمرانی با اعتباری بالغ بر ۳۷ میلیارد تومان از سوی دهیاری‌های استان اجرا شده، خاطرنشان کرد: در این مدت ۱۳ عنوان دوره آموزشی به میزان ۱۴۸ ساعت برای دهیاران و اعضای شورای اسلامی برگزار شده است.

وی به تشریح ظرفیت‌های شورایی استان پرداخت و گفت: در استان خراسان جنوبی ۳۱ شهر، ۲۷ بخش و ۶۳ دهستان داریم و در مجموع ۲ هزار و ۸۳۲ به عنوان اعضای شوراهای اسلامی شهرهت و روستاهای استان است.

به گفته وی؛ تعداد ۹۴۹ روستای استان دارای دهیاری است و ۲ هزار و ۶۷۸ نفر عضو شوراهای اسلامی این روستاها است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی استفاده از ظرفیت شوراهای اسلامی شهر و روستا را به عنوان نخبگان محلی و نمایندگان مردم در نقاط مختلف استان، فرصت بزرگی برای همکاری، تعامل و مشارکت مردم در راستای تحقق برنامه‌های توسعه‌ای عنوان کرد.

انتهای پیام/ ۱۰۲

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.