قاچاق و ضعف نظارت از دلایل افزایش قیمت مصالح ساختمانی است
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: عدم نظارت جدی بر بازار تولید و عرضه مصالح ساختمانی نظیر سیمان و همچنین قاچاق آن در مبانی خروجی کشور از دلایل افزایش قیمت آن به شمار میرود.
به گزارش “پیام خاوران“، اسماعیل حسین زهی در جمع خبرنگاران با اشاره به علل افزایش قیمت مصالح ساختمانی و راهکارهای کنترل آن، اظهار کرد: متاسفانه یکی از علل اصلی افزایش قیمت مصالح ساختمانی عدم وجود نظارت عالیه در این حوزه هست. از آنجا که نظارت جدی از سوی دولت اعمال نمیشود شاهد افزایش قیمتهای غیرمعقول در این حوزه هستیم. به عنوان مثال قیمت هر کیسه سیمان در درب کارخانه ۱۷ الی ۲۴ تومان است اما در بازار بالای ۱۰۰ تومان به دست مصرفکننده میرسد.
وی گفت: یکی از علل دیگر این امر ورود برخی از مصالح ساختمانی به ویژه سیمان به بورس است؛ چراکه عده خاصی در این بازار خریداری کرده و با قیمت بالاتر به دست مصرفکننده خرد میرسانند. یکی از علل دیگر بحث صادرات است؛ تولید برخی از مصالح نظیر سیمان در داخل کشور دو برابر نیاز است اما به دلیل عدم نظارت در مبانی خروجی کشور و قاچاق به خارج مشکلاتی در بازار به وجود آمده است. باید جلو صادرات تا زمان اشباع بازار گرفته شود.
نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: وزیر صنعت، معدن و تجارت به کمیسیون عمران فراخوانده شد و علل گرانی از منظر ایشان قطعی برق صنایع بود که اعضای کمیسیون آن را نپذیرفتند چراکه قبل از قطعی برق نیز افزایش قیمت مصالح کلید خورده بود. در نهایت مقرر شد تا در گام نخست بعد نظارتی وزارت صمت و مجلس تقویت شده و دست دلالان از این بازار کوتاه شود و در گام دوم جلوی صادرات تا اشباع بازار گرفته شود.
اولویتبندی برقی سیمانیها
شرکت توانیر نیز با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: ۲۷ شرکت سیمانی عرضهکننده در بورس کالا در اولویت وصل برق قرار گرفتند.
شرکت توانیر با صدور اطلاعیه بسیار مهم و فوری اعلام کرد: با توجه به تصمیمات متخذه در ستاد فرماندهی اوج بار و هماهنگی وزارت نیرو و صمت، شرکتهای سیمانی زیر که اقدام به ارائه محصول در بازار نمودهاند، تا اطلاع ثانوی از ساعت ۲۴ تا ۸ صبح ۷۰ درصد دیماند (تقاضا) مصرفی و از ساعت ۸ صبح الی ۲۴ معادل ۳۰ درصد دیماند مصرفی مجاز به مصرف هستند.
بر اساس این اطلاعیه، شرکتهای سیمان ساوه، صوفیان، آذرآبادگان خوی، ارومیه،آبیک، فارس نو، کردستان، فیروزکوه، شمال، مازندران، درود، شاهرود، توسعه ماهان کرمان، خوزستان، سپاهان، بجنورد، تهران، دشتستان، قائن، منددشتی، خزر، اردستان، داراب، شرق، خاش، کرمان و بهبهان مشمول این اطلاعیه میشوند.
شایان ذکر است در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته ۵۰۶ هزار تن سیمان در بورس کالای ایران مورد معامله قرار گرفت.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/ ۱۰۲
برچسب ها :گرانی، مصالح ساختمانی، کمبود سیمان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰