تاریخ انتشار : شنبه 24 آذر 1397 - 17:38
کد خبر : 2404

مراسم نکوداشت استاد فقید پروفسور جمشید درویش در دانشگاه بیرجند برگزار شد

مراسم نکوداشت استاد فقید پروفسور جمشید درویش در دانشگاه بیرجند برگزار شد

آیین نکوداشت زحمات و کوشش های بی دریغ استاد فقید فرهیخته پروفسور جمشید درویش با حضور خانواده آن زنده یاد، رؤسای اسبق دانشگاه بیرجند و تنی چند از مدیران و مسئولان دانشگاه امروز شنبه ۲۴ آذر ۹۷ در محل تالار ولایت دانشگاه بیرجند برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری “پیام خاوران “ این مراسم که به صورت مشترک توسط دانشگاه بیرجند، بنیاد ملی نخبگان خراسان جنوبی و انجمن زیست شناسی ایران برگزار شد از مقام و خدمات چهره علمی و ماندگار و رئیس اسبق دانشگاه بیرجند تجلیل به عمل آمد.

 

دکتر احمد خامسان رئیس دانشگاه بیرجند با گرامیداشت یاد و خاطره دکتر درویش، با تأکید بر لزوم نکوداشت این دانشمندان برای معرفی به نسل جوان، حضور امروزی دانشگاه بیرجند را مدیون تلاشهای متقدمینی همچون ایشان دانست و گفت: وجود دانشگاه بیرجند لازمه توسعه، امنیت پایدار و بقای مردم در این منطقه است.

 

رئیس دانشگاه بیرجند ابراز امیدواری کرد این دانشگاه بتواند با ادامه دادن راه این بزرگان به جایگاه واقعی خود برسد.

 

دکتر غلامحسین رونقی رئیس اسبق دانشگاه بیرجند با نقل خاطرتی از زندگی پربرکت آن استاد فقید به بخشی از اقدامات انجام شده در طول دوران ریاست ایشان اشاره کرد و گفت: اخذ مجوز اولین دوره کارشناسی ارشد شیمی، خریداری تجهیزات دانشگاه، انجام کارهای تحقیقاتی ارزنده، تأسیس شعبه کویری، همکاری در ایجاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند، تأسیس شعبه لرزه نگاری در دانشگاه و همکاری برای تأسیس دانشگاه علوم پزشکی بخش کوچکی از خدمات شایان تقدیر این بزرگ مرد است.

دکتر غلامرضا محتشمی برزادران رئیس اسبق دانشگاه بیرجند و عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد به تفکر علمی، آموزشی، فرهنگی و روحیه مردمی دکتر درویش اشاره کرد و اظهار داشت: پیشرفت منطقه، تلاش در راه پایداری دانشگاه بیرجند، ابتکار اعزام به بورسیه، جذب نیروهای انسانی متخصص و دلسوز، برگزاری سمیناری با حضور پزشکان بیرجندی برای پذیرش دانشجو در دانشکده علوم پزشکی جهت رفع کمبود پزشک در بیرجند، برگزاری سمینار علمی برای پیشرفت منطقه خراسان جنوبی از اقدامات وی است.

 

دکتر نظر افضلی نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی دیگر سخنران کلیدی این مراسم بود.

 

دکتر افضلی با اشاره به جذب نیروهای متخصص در آن دوران افزود: نیکی، صداقت، همت و پاکی ایشان و یاری محرومان از خصوصیت های بارز شخصیتی این عالم فرهیخته بود.
وی آماده سازی و اعزام ۱۲۰ دانشجوی دانشگاه بیرجند در دوران دفاع مقدس را حاصل مدیریت جهادی دکتر درویش برشمرد.

 

دکتر کمپانی که سمتهای معاون آموزشی، پژوهشی و دانشجویی دانشگاه را در سالهای ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۷ در کارنامه خود دارد دیگر سخنران این مراسم ضمن تشکر از مجموعه دانشگاه بابت برگزاری این آیین گفت: با تشویق و هدایت دکتر درویش و در محیط گرم و باصفای آنروزها هم اکنون دانشگاه بیرجند به این درجه نائل شده است .

 

وی پایه گذاران دانشگاه بیرجند را پروفسور محمدحسن گنجی، پروفسور جمشید درویش و دکتر غلامحسین رونقی برشمرد و ابراز کرد: دکتر درویش از خدمت گذاران بی منت در این خطه بود که با صفات ممتاز خود جایگاه ویژه ای در بین اندیشمندان منطقه دارد.

 

دکتر سیدسعیدرضا احمدی زاده رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان جنوبی برگزاری مراسم های این چنینی را عامل الگوسازی و هویت سازی دانست و اظهار داشت: بنیاد نخبگان خراسان جنوبی به صورت سلسله وار برنامه هایی با عنوان نکوداشت عالمان و فرهیختگان برگزار می نماید.

 

وی در توصیه به دانشجویان حاضر در این مراسم خصوصیات پدران علم را میهن پرستی، ایثار و زندگی در شرایط سخت و خدمت به محرومان ذکر کرد.

 

در ادامه این مراسم تجلیل، خانم دکتر حسین زاده عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند و دانشجوی دکتر درویش از دید دانشجویی در مورد این شخصیت ماندگار سخنرانی کرد.
وی شوق سرشار استاد در آموختن علوم، برگزاری کلاسهای جذاب و پیش قدمی در آموختن علوم و تلاش برای افزایش توانمندی دانشجویان را از خصوصیات ایشان برشمرد.

 

مهندس آزاده آژیر همسر دکتر درویش به ۳۱ سال زندگی مشترک با دکتر درویش اشاره کرد و به اخلاق مداری، سختکوشی، عقیده به علم آموزی ایشان تأکید کرد.

 

وی تألیف و ترجمه ۱۵ عنوان کتاب، کمک در جهت راه اندازی موزه جامع علمی در دانشگاه فردوسی مشهد را از اقدامات علمی استاد برشمرد و گفت: حاصل ۴۰ سال تلاش وی در جمع آوری نمونه های جانوری به صورت کلکسیونی ارزشمند در اختیار دانشگاه فردوسی مشهد قرار داده شد.

 

اهدای کتابخانه شخصی دکتر درویش به دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه بیرجند و دانشگاه سبزوار، نامگذاری اماکن در دانشگاه ها و ایجاد ۲ جایزه علمی سالیانه بنام دکتر درویش را از اقدامات خانواده آن مرحوم ذکر کرد.

 

پایان بخش این آیین نکوداشت رونمایی از تمبر یادبود استاد فقید پروفسور جمشید درویش بود.پس از آیین نکوداشت آزمایشگاه تحقیقاتی زیست شناسی زنده یاد پروفسور جمشید درویش که به همت گروه زیست شناسی دانشگاه راه اندازی گردیده است افتتاح شد.

 

پروفسور جمشید درویش چهارمین رئیس دانشگاه بیرجند از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۶ بود. وی چهره ماندگار علوم زیستی ایران، عضو فرهنگستان علوم، پدر علم بیوسیستماتیک، مدیر گروه پژوهشی جوند شناسی ایران و عضو هیأت ممیزه دانشگاه بیرجند بود.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.