دسته‌بندی‌های خبر: اخبار استان، اخبار برگزیده استان، اقتصادی، صنایع غذایی
تاریخ انتشار : یکشنبه 10 مهر 1401 - 13:45
کد خبر : 41279

مرغ گران نمی‌شود

مرغ گران نمی‌شود

استاندار خراسان جنوبی تأکید کرد: بنا به دستور صریح وزیر کشور، هیچ گونه افزایش قیمتی برای مرغ نخواهیم داشت.

به گزارش “پیام خاوران“، جواد قناعت با تأکید بر این مطلب در ستاد تنظیم بازار استان، خاطرنشان کرد: وزارت کشور طی دستورالعملی به همه استانداران تأکید کرده که در بحث عرضه مرغ، از هرگونه افزایش قیمتی خودداری کنند.

استاندار خراسان جنوبی  با اشاره به وضعیت تولید مرغ و میزان نیاز استان، تصریح کرد: با عنایت به این که میزان نیاز استان، یک سوم حجم مرغ تولیدی است لذا در راستای حمایت از تولید کنندگان و با توجه به این که خراسان جنوبی، معین استان های همجوار تعیین شده، دو سوم مرغ مازاد بر نیاز به استان های همسایه صادر شود.

به گفته وی؛ به جهت ساماندهی شرایط و جلوگیری از هرگونه تخلفی در این زمینه، لازم است برای روند صادرات مرغ مازاد بر نیاز، ساز و کار لازم تعریف شود و با افرادی که از این دستورالعمل ها سرباز زده و تخلفی مرتکب گردند، برخورد قانونی شود.

قناعت با اشاره به این که مشکلات استان دو دسته اند، گفت: بخشی از مشکلات، نیاز به مکاتبه و پیگیری در سطح ملی دارند و باید تمام تلاش مان را در این زمینه بکنیم و چنانچه موفق نشدیم، حداقل به این دلخوشیم که زحمت لازم را کشیده ایم.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: بخشی از مشکلات درون استانی هستند و باید همین جا حل شوند و جز جمع خودمان کسی نمی تواند آنها را حل و فصل نماید.

وی متذکر شد: موضوع مرغ با مسایلی مثل مشکلات توزیع، ساماندهی نیروها، کمبود نیرو در کشتارگاه ها و تعامل بین دستگاه ها از جمله مشکلات استانی است و باید با همفکری و همراهی همه حوزه های ذیربط حل شود.

استاندار خراسان جنوبی به ساز و کارهای تعریف شده برای کشتار مرغ اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس چارچوب تعیین شده، دامپزشکی به صورت روزانه لیست مرغداری ها را بر اساس زمان جوجه ریزی به جهاد کشاورزی اعلام می نماید ، جهاد این اطلاعات را در اختیار کشتارگاه ها قرار می دهد و لذا طبق این ابزار هوشمند، میزان مرغ تولیدی و توزیعی استان کاملاً مشخص و قابل پیگیری است.

قناعت تأکید کرد: طبق این قاعده، مرغداری ها با نظارت دامپزشکی و جهاد کشاورزی، باید مرغ آماده کشتار خود را به کشتارگاه بفرستند.

وی متذکر شد: با عنایت به این که در بحث تولید مرغ، جزو استان های برتر هستیم لذا در عرضه آن و مدیریت بازار نباید هیچ مشکلی داشته باشیم.

استاندار خراسان جنوبی مصوبات ستاد تنظیم بازار را لازم الاجرا خواند و خاطرنشان کرد: انتظار این است که برای عملیاتی شدن مصوبات، اهتمام ویژه ای داشته باشید و هرگونه اهمال در این زمینه قابل قبول نیست.

قناعت تأکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع، مباحث تنظیم بازاری، نظارت های مستمر و هدفمند بر بازار و عرضه کالاهای اساسی باید به طور ویژه در دستور کار دستگاه های متولی قرار داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: بنا به دستورالعمل کشوری، مرغ گرم باید در مراکز عرضه مستقیم و روز بازارها به قیمت ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان عرضه شود و قیمتی بیش از این تخلف محسوب شده و پیگرد قانونی دارد.

به گفته وی؛ این که مرغ گرم در دیگر استان ها با قیمتی بیش از این نرخ مصوب عرضه می شود، تخلف است.

استاندار خراسان جنوبی به موضوع خرید حمایتی دام پرواری و مازاد دامداران ورود کرد و گفت: دستگاه های متولی باید تدابیر و اقدامات لازم را در زمینه استفاده مناسب از این ظرفیت و خرید حداکثری دام مازاد دامداران انجام دهند.

قناعت از وضعیت نانوایی ها گفت و تأکید کرد: دستگاه های ذیربط و مرتبط باید در راستای حمایت از مصرف کننده، شرایط نانوایی ها را کنترل نمایند.

عملکرد مرغداری ها و کشتارگاه ها، تحت نظارت دستگاه های متولی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: عملکرد مرغداری ها و کشتارگاه های استان، تحت کنترل و نظارت دستگاه های نظارتی و حوزه های متولی است.

جواد اشرفی به سیاست های دولت در بحث آزادسازی چهار قلم کالای اساسی اشاره و خاطرنشان کرد: مرغ از جمله این کالاهای اساسی است لذا نحوه تولید، کشتار و توزیع آن به صورت کامل تحت کنترل دستگاه های متولی است.

وی تصریح کرد: دامپزشکی، جهاد کشاورزی و تعزیرات حکومتی، وظیفه نظارت بر روند تولید و عرضه مرغ را به عهده دارند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به نقش ستاد تنظیم بازار در کنترل بازار، اظهار داشت« از ابتدای سال تاکنون ۲۸ کارگروه و کمیته تخصصی ذیل کارگروه تنظیم بازار استان برگزار شده است.

اشرفی از اهتمام دستگاه ها در اجرای مصوبات کارگروه تنظیم بازار و کمیته های ذیل آن گفت و متذکر شد: از مصوبات یکی از کمیته تخصصی کارگروه، تعریف ساز و کار برای موضوع تولید و عرضه مرغ است.

وی تأکید کرد: بر اساس این سازو کار، فعالیت مرغداری ها از جوجه ریزی تا زمان تحویل مرغ به کشتارگاه ها کاملاً رصد می شوند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی از رتبه استان در بحث تولید مرغ گفت و خاطرنشان کرد: با توجه به کشش بازار سیستان و بلوچستان و کرمان، مرغ مازاد خراسان جنوبی به این دو استان ارسال می شود.

اشرفی با اشاره به کمبود زیرساخت ها در این زمینه گفت و متذکر شد: کمبود واحدهای کشتارگاهی و بسته بندی از جمله مهمترین مشکلات صنعت مرغ استان است.

انتهای پیام/ ۱۰۲

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.