تاریخ انتشار : شنبه 9 فروردین 1404 - 9:56
کد خبر : 66618

منطقه نمونه گردشگری بند دره از زباله پاک‌سازی شد

منطقه نمونه گردشگری بند دره از زباله پاک‌سازی شد
رئیس هیئت مدیره بیرجندی‌های مقیم تهران گفت: به همت گروه کوهنوردی بیرجندی‌های مقیم تهران، شرکت پویش و جمعی از مردم بیرجند، منطقه نمونه گردشگری بند دره از زباله پاک‌سازی شد.

به‌گزارش” پیام خاوران ” محمد نوخنجی روز جمعه ۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بیان کرد: منطقه نمونه گردشگری بند دره، جاذبه طبیعی و تماشایی استان خراسان جنوبی است که همه ساله مورد توجه بسیاری از بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد و حجم این گردشگران در نوروز به اوج می‌رسد.

رئیس هیئت مدیره بیرجندی‌های مقیم تهران افزود: دراین‌بین متأسفانه برخی از گردشگران با بی‌مهری به این منطقه بکر و زیبا اقدام به ریختن زباله در این منطقه زیبای گردشگری که به عنوان مهم‌ترین بند تاریخی و بزرگ‌ترین بند کوهستانی شهر بیرجند شناخته می‌شود، می‌کنند و فضا را آلوده می‌کنند.

او ادامه داد: به همت گروه کوهنوردی بیرجندی‌های مقیم تهران، شرکت پویش و جمعی از مردم بیرجند لوازم موردنیاز پاکسازی بند دره تهیه و از ساعت ۹ صبح تا ساعت ۱۴ تمام منطقه بند دره وسطح آب پاکسازی وبا دو وانت زباله‌ها منتقل شد.

نوخنجی گفت: همه ما در برابر زیبایی و پاکیزگی طبیعت و محیط اطراف خود موظف و مسئول هستیم، لذا باید نسبت به حفظ محیط‌زیست و پیشگیری از آلودگی تفرجگاه‌ها این فرهنگ‌سازی به‌درستی صورت گیرد.
رئیس هیئت مدیره بیرجندی‌های مقیم تهران اذعان کرد: هنوز سطح آب برای پاک‌سازی کامل نیاز به یک تا دوساعت زمان دارد و باید هر روز که باد ونسیم باشد، پاکسازی کامل انجام شود.

او گفت: سرفرصت درآینده با همفکری باید برای لایروبی بند نیز اقدامات لازم انجام شود.

بند تاریخی دره در زمان حشمت‌الملک علم بنا شده است و می‌توان احداث آن را همزمان با قدیمی‌ترین بنای مجموعه باغ و عمارت جهانی اکبریه دانست و در واقع به لحاظ تاریخی، قدمت بند مربوط به اواخر دوره زندیه و اوایل دوره قاجاریه است. همچنین این بند در زمان امیر شوکت‌الملک علم (۱۳۰۰-۱۳۶۴هجری قمری) حکمران قهستان در زمان قاجاریه یکبار تعمیر و مرمت شده است.

ساختمان این بند با پیروی از شیارهای واقع در کوه و در مناسب‌ترین قسمت دره پایین روی طبقات رسوبی کف رودخانه شکل گرفته است. بند دارای ارتفاع ۵/۱۵ متر از کف رودخانه است که طولی برابر با ۳۵ متر دارد و برج آبگیر آن با فاصله ۹ متر از لبه کوه غربی بر بدنه آن بازسازی شده است .

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.