تاریخ انتشار : شنبه 1 شهریور 1399 - 12:00
کد خبر : 17294

چه کسانی در اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا هستند؟

چه کسانی در اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا هستند؟

مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی گفت: سالمندان، کودکان، افراد دچار بیماری کلیه،ایدز ، دیابت، مشکلات قلبی و یا اختلالات ریوی نظیر آسم و بانوان جوانی که در فصل آنفلوانزا در سه ماهه دوم یا سوم بارداری هستند، در اولویت تزریق این واکسن هستند.

به گزارش “پیام خاوران “ مسعود ضیایی  اظهار کرد: آنفلوانزا بیماری است که توسط سویه‌های مختلفی که هر ساله تغییر می‌کنند، ایجاد می‌شود، به همین دلیل است که هر سال نیاز به تزریق واکسن جدید و تولید واکسنی براساس آنفلوانزای همان سال است.

وی افزود: نمی‌توان گفت که شما اگر از قبل نسبت به آن مصونیت گذشته داشته‌اید در برابر انواع جدید آن نیز در امان هستید.

این متخصص عفونی با بیان اینکه واکسن آنفلوانزا ایمنی بالایی دارد، تصریح کرد: اگر چه نمی‌توان گفت که این واکسن ۱۰۰ درصد تاثیر دارد، اما در بیشتر افرادی که این واکسن را تزریق کرده‌اند و زندگی سالمی دارند موفقیت بالایی داشته است.

ضیایی با بیان اینکه از شش ماه به بالا می‌توانند این واکسن را بزنند و زیر شش ماه محدودیت تزریق دارد، افزود:  این واکسن برای کسانی که قبلا نسبت به آن حساسیت نشان داده‌اند، توصیه نمی‌شود.

وی با بیان اینکه این بیماری دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی را درگیر می‌کند، تصریح کرد: رعایت فاصله گذاری اجتماعی و ماندن در خانه در موقع بیماری از جمله راه‌های پیشگیری از این بیماری است.

مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه هنگام سرفه یا عطسه، دهان و بینی خود را با یک پارچه بپوشانید، اظهار کرد: نکات مربوط به شستن دست‌ها و استفاده از ضدعفونی کننده‌های دست بر پایه الکل از دیگر راه‌های پیشگیری است.

ضیایی ادامه داد: سالمندان، کودکان، افراد دچار بیماری کلیه، دیابت، ایدز، مشکلات قلبی و یا اختلالات ریوی نظیر آسم و بانوان جوانی که در فصل آنفلوانزا در سه ماهه دوم یا سوم بارداری هستند، در اولویت تزریق این واکسن هستند چراکه این بیماری در این افراد به صورت شدیدتر بروز می‌کند.

وی افزود: کودکان ۶ ماه تا ۸ ساله‌ای که برای اولین بار از واکسن آنفلوانزا استفاده می‌کنند، نیاز به دو دوز از این واکسن دارند که حداقل باید به فاصله یک ماه از یکدیگر تزریق شود.

مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: این واکسن برای پیشگیری از آنفلوانزا در فصل پاییز و زمستان است، بنابراین توصیه می‌شود وقتی واکسن در دسترس قرار گرفت، یعنی در شهریورماه تزریق شود چراکه دو هفته پس از تزریق واکسن اثر ایمنی آن ظاهر می‌شود.

ضیایی با بیان اینکه بهترین زمان تزریق واکسن در پاییز و نهایتا تا اوایل دی ماه است، تصریح کرد: واکسن آنفلوانزا تحت پوشش بیمه‌ای قرار ندارد.

وی یادآور شد: تقریبا دو هفته پس از زدن واکسن، بدن فرد پادتن‌هایی تولید می‌کند که برای محافظت در برابر آن گونه‌ خاص ویروس آنفلوانزا مورد نیاز هستند.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.