تاریخ انتشار : جمعه 26 بهمن 1397 - 22:27
کد خبر : 4374

کارنامه هنری استاداسماعیلی مود با ویژگی های درخشانی همراه است

کارنامه هنری استاداسماعیلی مود با ویژگی های درخشانی همراه است

چهره ماندگار خوشنویسی ایران گفت: کارنامه هنری استاد مهدی اسماعیلی مود با ویژگی های درخشانی همراه است و هر وجه تلاش عملی و نظری عاشقانه وی در عرصه خط شکسته معاصر با همتی ستودنی و پنجه هایی توانا و هوش سرشار به بیکرانگی خلاقانه ای منتهی گردیده است.

به گزارش پایگاه خبری “پیام خاوران “ متن پیام استاد یدالله کابلی خوانساری که بمناسبت برگزاری بیست و دومین نمایشگاه خط شکسته و رونمایی از سند هویتی و نصب پلاک ماندگار استاد مهدی اسماعیلی مود صادر شده به این شرح است.

 

خیز تا بر کلک آن نقاش جان افشان کنیم                  کاین همه نقش عجب در گردش پرگار داشت

 

در میان هنرهای تجسمی هنر خوشنویسی همواره بعنوان هنری ناب و معنوی از ارج و منزلتی والا برخوردار بوده است و در پرتو میراث دارای معاریف فرهنگی، ادبی و اجتماعی و نیز گسترش عرصه های شعر و ادب و حکمت و فضیلت از اعتباری والا برخوردار بوده و هنرمند بلند آوازه تاریخ این هنر شریف با سیر و سلوکی عاشقانه و رنج و ریاضتی عارفانه و در خلوتی دلخواسته نازکی خیال و اندیشه تابناکشان را در هندسه ملیح و صفحه آرایی های مرصع این هنر والا را به تصویر کشیده و آثاری سحر انگیز را به گنجینه ارزشمند تاریخ و فرهنگ و هنر ایرانی عرضه نموده اند.

 

این هنر در هر دوره ای به ضرورت زمان در حال همسویی با پیشرفت های اجتماعی با جوهر و جان هنرمندان فهیم و فرزانه ایرانی عجین بوده است و قطور اقلام هفتگانه قلمی سحرانگیز بمنصه ظهور در آمد که شکسته اش نامیدند.

 

نقطه اوجی از زیبایی و تعالی طلبی در فراز و فرود گردش های دلفریب ، موزون و مکرر که بی گمان همه زیبایی های پنهان و آشکار خطوط گذشته در ساختار آن تجلی یافته است.

 

مبدع آن مرتضی قلی خان شاملو و مروج آن شفیعا و نقطه کمال آن بدست نابغه ی بی بدیل خوشنویسی ایران درویش عبدالمجید طالقانی به تکامل و درخشندگی رسید و استادان بزرگ دیگری با ارائه آثاری معجزگونه حیات هنری آن را قوام و دوام بخشیدند.

 

با هیچ تردیدی شاکله پیرایی این قلم (خط شکسته) در هرات بنیاد نهاده شد در حکم قابلیت های قومی و فرهنگی سرزمین دیرینه خراسان و هرات سرافراز است که در همه عرصه های هنری رکن رکینی از فرهنگ و تمدن ایران را به خود اختصاص داده است. در روزگار معاصر این رسالت تاریخی را انجمن خوشنویسان ایران در اقصی نقاط کشور ایفا نموده است و مایه مباهات است که این استان بزرگ چهره های درخشان و تأثیرگذاری را در این قلم پرورش داده است که ازجمله استاد پرتلاش و خستگی ناپذیر و هنرمند مبدع و مؤلف در قطعه پردازی مهدی اسماعیلی مود در بیرجند می باشد .

 

کارنامه درخشان هنری استاد مهدی اسماعیلی مود با ویژگی های درخشانی همراه است و هر وجه تلاشش عملی و نظری عاشقانه ایشان در عرصه خط شکسته معاصر با همتی ستودنی و پنجه هایی توانا و هوش سرشار به بیکرانگی خلاقانه ای منتهی گردیده که کم نظیر است و در هر قطعه و آثار هنری ایشان شاهد رویش جلوه های بالنده ای از ذوق و قریحه خدادادیشان هستیم که واجب ستایش و شکرانگی است.

 

هنرمندی که از شهری کوچک و حاشیه ای (مود) در خراسان جنوبی برخاسته و بر بلندای قله رفیع شکسته نویسی کشور نشسته است و با دستاوردهایی درخشان و ستودنی ، خلق و خویی پسندیده و نفسی سلیم و نجابت که مظهر همه جنبش ها و رویش های باطنی است به رشد و شکوفایی و شهرت دست یافته است و در بهشت هنرش جاودانه خواهد شد.

 

 

استاد اسماعیلی مود در سال ۱۳۶۵ به صورت جدی به خوشنویسی روی آورد و بعد از تعلیم در آموزه های هنرمند شایسته و ارجمند جناب آقای نیک بین و استفاده از تجربیات استاد فرزانه جناب آقای امیر احمد فلسفی و فارغ التحصیل شدن در دوره ممتاز انجمن خوشنویسان ایران بصورت تخصصی خط شکسته را در محضر استاد عالیقدر و نازنین استاد محمد حیدری آغاز نمود و پس از تجربه آموزی های بسیار چشمگیر به شوق پیوند دائمی با این کلک شیدایی به استمرار مشق عملی و نظری و ارتقای سطح هنری خود پرداخت و بیش از دو دهه کار و تلاش پیوسته و مستمر در دوره فوق ممتاز به صورت تعلیم حضوری و مکاتبه ای و رنج سفر به تهران در مؤسسه سماع قلم افتخار خدمت به ایشان را داشته ام.

 

وی به پرورش قابلیت های فردی و خلاقیتهای شخصی روی آورد و با آگاهی و درایت به مطالعه ساختاری ترکیب بندی و صفحه آرایی در شیوه خط شکسته معاصر ایران قطعه بردارهای بسیار متنوع و استواری را در پرتو رنج و ریاضت و کشف و شهود زیبایی شناسی هندسه دلکش و مسحور کننده خط صاحب شیوهای مطلوب و مقبول در کشور گردید و در هر فصلی جلوه های نوینی از آثار خلاقانه خود را در ۲۲ نمایشگاه انفرادی و ۸ نمایشگاه برون مرزی در کشورهای فرانسه(۲ بار)، پاکستان(۳ بار) ، بنگلادش ، قطر و کویت به معرض دید علاقمندان و هنردوستان گذاشت و در ۱۷ جشنواره و همایش ملی و ۱ جشنواره بین المللی صاحب احراز مقام نخست گردید.

 

استاد مهدی اسماعیلی مود با روحیه پرتلاش و احساس هوشمندی رهیافت تازه ای با تألیف ۷ کتاب آموزشی زمینه ساز تعالی و گسترش خط شکسته معاصر را به ارمغان آورد . منجمله کتاب افسونگری قلم، سماع سحرانگیز، نوازش قلم، کلک خاوران مجموعه آثار هنرمندان خوشنویس استان ، آموزش نوین خط تحریری، معرفی خطوط اسلامی و … که هر کدام با نفشی فراگیر در استمرار این هدف مقدس مقبول خاص و عام گردید و به چندین نوبت چاپ آراسته و با اقبال شایانی برخوردار بوده است.

 

استاد اسماعیلی مود در سال ۱۳۸۷ موفق به بالاترین درجه هنری خوشنویسی گواهینامه استادی انجمن خوشنویسان ایران و بالاترین گواهینامه هنری کشور (درجه ۱ هنری) دکتری حرفه ای هنر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نائل آمدند.

 

هنر تابناک وی در عنفوان جوانی در شهر بیرجند آنچنان مورد توجه مدیران ، فرهنگوران ملی کشور قرار گرفت که مزد این شایستگی احداث ساختمان باشکوه انجمن خوشنویسان شعبه بیرجند در سال ۱۳۷۷ با معرفی نقش کارآمد ایشان با مساعدت دکتر کرباسی زاده و همکاری شادروان مجتبی کاشانی احداث گردید.

 

انتهای پیام/

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.