کسبه چگونه میتوانند از مزایای ویژه مالیات مقطوع بهرهمند شوند
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی ضمن تشریح روشهای بهرهمندی از مزایای ویژه مالیات مقطوع عملکرد سال ۱۴۰۲ توسط مشاغل و کسبه از ۱۵ مرداد به عنوان آخرین مهلت تکمیل و ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم خبر داد.
به گزارش “پیام خاوران”، علی کریمدادی در جمع خبرنگاران از ۱۵ مرداد به عنوان آخرین مهلت تکمیل و ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم و یا ارائه اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۱۴۰۲ توسط مشاغل و کسبه خبر داد.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی گفت: در اجرای ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم مصوب سال ۱۳۹۴ و تبصره آن و با رعایت مفاد بند (ج) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور و به منظور تکریم مؤدیان، اجرای عدالت مالیاتی، تسهیل وصول مالیات و ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در تعیین مالیات عملکرد سال ۱۴۰۲، مالیات مقطوع موضوع تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم برای تمامی صاحبان مشاغلی که مجموع فروش خالص کالا و ارائه خدمات آنها در سال ۱۴۰۲ حداکثر صد و پنجاه برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) قانون مالیاتهای مستقیم یعنی مبلغ ۱۸۰ میلیارد ریال بوده و فرم مالیات مقطوع برای آنها در درگاه خدمات الکترونیک سازمان بارگذاری میشود، از نگهداری دفاتر و اسناد و مدارک موضوع قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۹۴ و ارائه اظهارنامه مالیاتی برای عملکرد مذکور معاف میباشند و میتوانند با تکمیل و ارسال فرم تبصره خود، از این مزایا بهره مند شوند.
وی افزود: سازمان امور مالیاتی کشور با توجه به اطلاعات و سوابق موجود در پایگاه اطلاعاتی سازمان، مالیات مقطوع مشمولین را تعیین و مراتب را طی فرمی در درگاه خدمات الکترونیکی سازمان به نشانی my.tax.gov.ir بارگذاری میکند مالیات مقطوع تعیین شده قطعی است و در صورت عدم پذیرش مالیات مقطوع تعیین شده توسط مؤدی، مؤدی مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی حداکثر تا تاریخ ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ است.
کریمدادی ادامه داد: مشاغل و کسبه مشمول مالیات مقطوع میتوانند از تسهیلات و مشوقهای بسیاری مانند عدم نیاز به نگهداری اسناد و مدارک، عدم نیاز به ارائه اظهارنامه، عدم نیاز به مراجعه حضوری به ادارات امور مالیاتی، امکان پرداخت اقساطی مالیات، افزایش سقف بخشودگی جرایم مالیاتی نسبت به ارائه اظهارنامه، لحاظ کردن هزینههای اجاری محل، عدم امکان ورود به پرونده توسط ادارات امور مالیاتی، تعیین محل هزینه کرد مالیات در استان محل فعالیت از محل اعتبارات ملی و استانی و سایر موارد برخوردار شوند.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی بیان کرد: مؤدیانی که میزان فروش کالا و ارائه خدمات آنها در سال ۱۴۰۲ بیش از مبلغ ۱۸۰ میلیارد ریال بوده، مؤدیانی که در پروندههای مشارکت مدنی، سهم درآمد یا فروش حداقل یکی از شرکاء، بیش از مبلغ ۱۸۰ میلیارد ریال باشد و یا مجموع درآمد مشارکت بیش از مبلغ ۳۶۰ میلیارد ریال باشد و یا مؤدیانی که تا تاریخ ۱۰ مرداد امسال برای آنها فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم بارگذاری نشده است، مشمول تعیین مالیات مقطوع مذکور نیستند. این مؤدیان در اجرای مقررات ماده ۱۰۰ قانون مذکور مکلف به ارائه اظهارنامه مالیاتی از طریق تأیید و یا تکمیل اظهارنامه پیشفرض و تسلیم آن و یا تسلیم اظهارنامه مالیاتی با تکمیل فرم اظهارنامه مالیاتی حسب مقررات قانونی مربوطه تا ۱۵ مردادماه سال جاری هستند.
کریمدادی یادآور شد: در صورتی که فروش و درآمد خالص تعیین و اعلام شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور، کمتر از مبلغ فروش و درآمد خالص واقعی مؤدی باشد، مؤدی مکلف است میزان فروش واقعی خود را در سامانه درج نماید و مالیات مقطوع نیز در صورتی که فروش و درآمد خالص ابرازی مؤدی تا میزان حد نصاب مقرر حسب مورد باشد، بر مبنای فروش ابرازی تعیین خواهد شد.
وی افزود: چنانچه با رعایت تمام قوانین و مقررات مربوطه، اسناد و مدارک مثبتهای از مؤدیانی که مالیات آنها به صورت مقطوع تعیین و قطعی شده باشد، به دست آید که مؤید فروش و درآمد بیش از فروش یا درآمدی که مبنای محاسبه و تعیین مالیات مقطوع قرار گرفته است. در صورتی که بیش از حد نصابهای مذکور یعنی مبالغ ۱۸۰ میلیارد ریال برای هر مؤدی و یا ۳۶۰ میلیارد ریال برای مشاغل مشارکتی حسب مورد باشد، مؤدی مالیاتی مشمول مفاد تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم نبوده و علاوه بر محاسبه و مطالبه مالیات بر اساس مقررات ماده (۹۷) قانون مالیاتهای مستقیم، مشمول جرائم متعلقه از جمله جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی و همچنین عدم امکان استفاده از کلیه معافیتها و نرخ صفر، از جمله معافیت موضوع ماده (۱۰۱) قانون مالیاتهای مستقیم خواهد شد.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی عنوان کرد: در صورتی که کمتر از حد نصاب ۱۸۰ میلیارد ریال باشد و مبلغ مابهالتفاوت نیز بیش از پانزده درصد (۱۵%) باشد، مالیات مابهالتفاوت با رعایت مقررات مطالبه خواهد شد. مابهالتفاوت مالیات مطالبه شده در اجرای این بند از دستورالعمل، مشمول جریمه موضوع ماده (۱۹۲) قانون مالیاتهای مستقیم نخواهد شد.
وی گفت: درخصوص صاحبان مشاغلی که بخشی از وجوه واریزی به حسابهای بانکی آنها از طریق دستگاههای کارتخوان (pos) یا سایر ابزارهای پرداخت، درآمد آنها نمیباشد (از جمله نمایشگاههای اتومبیل و بنگاههای معاملات املاک)، این موضوع در تعیین مالیات مقطوع آنها لحاظ خواهد شد. چنانچه حسب اسناد و مدارک بدست آمده یا بررسیهای انجام شده، مشخص شود موضوع فعالیت مؤدی در سامانه ثبتنام (اینتاکد یک یا چند فعالیت) که مبنای تعیین مالیات مقطوع قرار گرفته است، با موضوع فعالیت واقعی مؤدی در آن سال مغایرت دارد، مابهالتفاوت مالیات مقطوع با رعایت نصاب تعیین شده، محاسبه شده و از طریق صدور برگ قطعی در درگاه الکترونیکی سازمان به مؤدی اعلام خواهد شد. این حکم مانع از رسیدگی به اعتراض مؤدی برابر مقررات قانون مالیاتهای مستقیم نخواهد بود.
کریمدادی درباره مالیات برخی از مشاغل گفت: میزان مالیات مقطوع پزشکانی که در عملکرد سال ۱۴۰۲ مشمول حکم جزء (۱) بند (ط) تبصره(۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور بوده¬اند، معادل مالیات تعیین شده مطابق این دستورالعمل یا مالیات مکسوره آنها، هر کدام که بیشتر باشد، تعیین میشود. صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و داروخانه ها و دامپزشکی و فروشندگان تجهیزات پزشکی که پروانه کار آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا سازمان نظام پزشکی ایران صادر می شود و تمام اشخاص شاغل در کسب و کارهای حقوقی اعم از وکالت و مشاوره حقوقی و خانواده که در اجرای جزء (۲) بند (ط) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲، مکلف به استفاده از پایانههای فروشگاهی بوده و بر اساس گزارش واصله در سامانه گزارشهای مردمی فرار مالیاتی و بازدید به عمل آمده، تخلف آنها از حکم مذکور تأیید شده است، مشمول این دستورالعمل نیست.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی ادامه داد: برای تمام یا بخشی از صاحبان مشاغل که میزان فروش و درآمد خالص آنها حسب اطلاعات مندرج در پایگاه اطلاعاتی سازمان امور مالیاتی کشور و یا فروش و درآمد خالص ابرازی بیش از ۱۸۰ میلیارد ریال به صورت فردی و بیش از ۳۶۰ میلیارد ریال به صورت مشارکتی برای سال ۱۴۰۲ باشد، سازمان امور مالیاتی اقدام به تهیه اظهارنامه مالیاتی پیشفرض براساس اطلاعات فوق و بارگذاری آن تا تاریخ دهم مرداد ماه در درگاه خدمات الکترونیکی سازمان به نشانی my.tax.gov.ir میکند. چنانچه مؤدیان مذکور نسبت به تأیید و یا تکمیل و تسلیم آن، با حداقل مالیات مشخصه شده در اظهارنامه پیشفرض اقدام کنند، اظهارنامه مالیاتی آنها در اجرای ماده (۹۷) قانون مالیاتهای مستقیم، به عنوان اظهارنامه مالیاتی کمریسک تلقی شده و بدون رسیدگی مورد پذیرش قرار گرفته و برگ قطعی بر مبنای آن صادر و ابلاغ خواهد شد. درخصوص این مؤدیان، چنانچه با رعایت قوانین و مقررات متعاقباً اسناد و مدارک مثبته¬ای به دست آید که مؤید فروش و درآمد بیش از فروش یا درآمدی که مبنای محاسبات اظهارنامه پیشفرض تأیید یا تکمیل و تسلیم شده قرار گرفته باشد، مالیات مابهالتفاوت و جرایم متعلقه با رعایت مقررات قانونی مطالبه خواهد شد.
کریمدادی درباره پرداخت مالیات متعلقه گفت: مهلت پرداخت مالیات تعیین شده تا تاریخ ۳۱ خرداد ماه امسال بوده که تا ۱۵ مردادماه تمدید شدهاست. صاحبان مشاغلی که امکان پرداخت مالیات مقطوع در اجرای بند (۲) این دستورالعمل و یا مالیات ابرازی در اجرای بند (۹) این دستورالعمل را به صورت یکجا تا تاریخ مذکور نداشته باشند؛ در صورتی که مؤدی در هنگام درخواست تقسیط، دارای بدهی قبلی بابت عملکرد سالهای قبل همین پرونده مالیاتی نباشد؛ مالیات مقطوع و یا مالیات ابرازی حسب مورد به مدت ۹ ماه (۱۰ قسط مساوی) قابل تقسیط میباشد. در مورد مؤدیان دارای بدهی سالهای قبل همین پرونده مالیاتی، چنانچه نسبت به ترتیب پرداخت بدهیهای مربوط از طریق چک الکترونیک با رعایت مقررات ماده (۱۶۷) قانون مالیاتهای مستقیم، حداکثر به مدت ۶ ماه (۷ قسط مساوی) اقدام نمایند، نیز جاری است.
وی افزود: در صورتی که مؤدی در هنگام درخواست تقسیط، دارای بدهی قبلی بابت مالیات عملکردهای قبلی همین پرونده مالیاتی نباشد؛ یا نسبت به ترتیب پرداخت بدهی خود از طریق چک الکترونیکی اقدام کند، در صورت ترتیب پرداخت مالیات مقطوع و یا مالیات ابرازی حسب مورد از طریق چک الکترونیک، مالیات متعلقه به مدت ۱۴ ماه (۱۵ قسط مساوی) تقسیط میشود. در صورتی که مؤدی در هنگام درخواست تقسیط دارای بدهی بابت عملکردهای قبلی همین پرونده مالیاتی باشد؛ حداکثر امکان تقسیط مالیات مقطوع و یا مالیات ابرازی به مدت ۴ ماه (۵ قسط مساوی) خواهد داشت. برای مؤدیانی که با عدم پذیرش فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی اقدام کنند، مالیات ابرازی حداکثر به مدت ۲ ماه (۳ قسط مساوی) قابل تقسیط خواهد بود.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی با اشاره به امکان درج هزینه اجاره بهای محل کسب گفت: در زمینه مؤدیانی که در املاک استیجاری فعالیت شغلی میکنند، هزینههای اجارهای به شرط احراز در محاسبه مالیات مقطوع مؤثر خواهد بود.
کریمدادی ضمن اشاره به استفاده از ظرفیت پیام رسانهای داخلی جهت مشاهده اطلاعات و پرداخت مالیات مقطوع توسط مشاغل و کسبه مشمول گفت: شرایط مربوط به تأیید فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم و پرداخت مالیات در پیام رسانهای «بله» و «سروش پلاس» فراهم شده و مؤدیان مالیاتی مشمول میتوانند به راحتی مالیات خود را تأیید و پرداخت نمایند.
وی افزود: از جمله مزیتهای استفاده از پیام رسانهای داخلی برای خدمات مالیاتی را می توان برخوداری از تسهیلات و مشوقها و معافیتهای ذکر شده در استفاده از ظرفیت مالیات مقطوع مانند عدم نیاز به تسلیم اظهارنامه مالیاتی و تکمیل جداول درآمد و هزینه، عدم نیاز به ارائه اسناد، مدارک و دفاتر حسب مورد، محاسبه مالیات مقطوع با حداکثر مساعدتهای قانونی، قطعیت مالیات بدون رسیدگی مأموران مالیاتی، عدم نیاز به مراجعه حضوری مودیان، امکان ثبت تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم در هر ساعت از شبانه روز و به صورت ۲۴ ساعته تا ۱۵ مردادماه سال جاری، افزایش مدت زمان تقسیط مالیات در ۱۰ قسط، تسهیل در ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم توسط مؤدیان، پاسخگویی برخط به پرسشها و ابهامات احتمالی، امکان ثبت تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم برای تمامی مؤدیان مالیاتی داخل و خارج از کشور و ثبت تبصره ماده ۱۰۰ به صورت کاملاً رایگان و سایر موارد برشمرد.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی یادآور شد: ضمن به روزرسانی این نرم افزارها روی گوشی تلفن همراه هوشمند، بازویی در دو پیام رسان مذکور به نشانی mytax_bot@ طراحی شده و قابل استفاده است و مؤدیان مالیاتی میتوانند با استفاده از منوی خدمات و انتخاب گزینه پرداخت مالیات در پیام رسان «بله» و انتخاب گزینه ویترین در پیام رسان «سروش پلاس» نسبت به ثبت تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم و پرداخت مالیات متعلقه و تقسیط آن اقدام نمایندکنند.
انتهای پیام/۱۰۲
برچسب ها :کریمدادی ، مالیات ، مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰