کلید حل مشکلات کشور کجاست؟ | سیدمحمدامین حسینی

مدتی در جستجوی کلید حل مشکلات کشور در ژنو و وین بودیم. آن زمان منتظر گزارشهای کامران نجف زاده از هتلهای محل مذاکره بودیم تا ببینیم بالاخره سند خوشبختی ملت ایران امضاء میگردد یا نه؟ این سند که موسوم به برجام بود امضاء شد.
به گزارش “پیام خاوران “ مدتی در جستجوی کلید حل مشکلات کشور در ژنو و وین بودیم. آن زمان منتظر گزارشهای کامران نجف زاده از هتلهای محل مذاکره بودیم تا ببینیم بالاخره سند خوشبختی ملت ایران امضاء میگردد یا نه؟ این سند که موسوم به برجام بود امضاء شد. عدهای از مردم به خیابانها ریختند و جشن گرفتند.
در عصر برجام قیمتها ثابت بود و پراید نه تنها گران نمیشد بلکه دولت برای خرید محصولات خودروسازان وام میداد. از قرعه کشی با شانس نزدیک به صفر نیز برای خودرو خبری نبود.
دلار از ۴۰۰۰ تومان به ۲۹۰۰ آمد تا جایی که خود رییس وقت بانک مرکزی گفت: این قیمت دلار ارزان است! قدرت خرید مردم کم کم افزایش پیدا میکرد و بهترین سرمایهگذاری با بالاترین بازدهی سپردهگذاری در بانک بود. تورم نبود اما رکود عجیبی اقتصاد کشور را فراگرفته بود.
ترامپ بعنوان رییس جمهور آمریکا انتخاب میشود و از برجام خارج میگردد. تورم شدید میشود و پولهای پارک شده در بانکها به هر سمتی حمله میبرند.
بازار طلا و ارز و ملک و خودرو به اوج قیمت خود میرسند و اشباع میشوند و نقدینگی سرگردان بازار جدیدی به نام بورس را کشف میکنند و رکودهای جدیدی در مشارکت در بورس خلق میکند.
قیمتها در همهی اجناس لحظهای میگردد و اقتصاد لحظهای ثبات ندارد. به انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا نزدیک میشویم. مجدد همه چیز به یک امر خارجی رقم میخورد تا ما را در یکی از دوحالت اقتصاد تورمی یا رکودی ببرد.
مردم با ارای الکترال و نظام انتخاباتی آمریکا در بالاترین سطح ممکن آشنا میگردند و اسامی ایالات مختلف آمریکا و تعداد الکترال آن را به خوبی یاد گرفتهاند. اتفاقا این بار نیز کامران نجف زاده در آمریکاست و از انتخابات آمریکا گزارش میدهد.
باز منتظریم که آیا فرشتهی نجات یعنی بایدن رای میاورد تا همهی مشکلات حل شود و عکس ها و فیلم هایی از صفهای طولانی فروش دلار و سکه در صرافی ها منتشر کنیم و از بدبخت شدن پیرمردی بگوییم که تمام زندگی اش را دلار خریده بود!اما کلید حل مشکلات کشور نه در وین و ژنو است و نه در آبی و قرمز شدن ایالات و صندوقهای رای انتخابات آمریکا. کلید حل مشکلات کشور در درمان ریشهای مشکلات اقتصادی است.
تا زمانیکه خودروسازی ما چیزی بجز مونتاژ قطعات خارجی نباشد معلوم است با یک تحریم با کمبود خودرو مواجه میشویم. تا زمانیکه بانکهای ما در تورم ده درصدی چهارسال حیات برجام سود بالای بیست درصد میدهند طبیعی ست که این نقدینگی خفته روزی بیدار میشود و بازارهای مختلف را بهم میریزد. تا زمانیکه عمده صادرات ما محصولات معدنی و نفت خام و سیمان است معلوم است که اقتصادمان کوچک میماند.
متاسفانه ارزش افزودهی ناشی از تکنولوژی در هیچ یک از محصولات صادراتی ما دیده نمیشود این درحالی ست که نیروی متخصص و نخبه در این حوزه داریم. فردا هم که بایدن بیاید و مرزها باز شود قرار نیست گوشی و خودروهای فوق پیشرفته و مدرن ایرانی در بازار جهانی عرض اندام کنند بلکه نفت و سنگ آهن ما صادر میشود. در بخش محصولات کشاورزی نیز حوصلهی بسته بندی شیک و مجلل و برندسازی قوی نداریم و زعفران ایران را به نام اسپانیا در دنیا میشناسند و همین آمریکا در بازار پستهی جهانی ما را کنار میزند. اینکه تولیدکننده ما باید مدت زیادی راه پله های ادارات و سازمان های مختلف بالا و پایین برود تا مجوز بگیرد و در نهایت نیز قوانین دست و پا و ادارات مانع میشوند نه به آمریکا مربوط است نه به برجام.
با آمدن بایدن این مشکلات حل میشود؟ نه! تنها نقدینگی مدتی در بانکها حبس میشوند و منتظر میمانند تا ببینند بوی توافق و مذاکره میآید یا خیر. باز این سیکل مجدد رکود و تورم تکرار میشود و کسانی که به خوبی دوره رکود و تورم را تشخیص دهند میتوانند ثروت های کلانی خلق کنند نه کسانیکه با ایده های خلاقانه و مبتکرانه دست به تولید و صادرات بزنند.
جدیدترین خبرهای استان وکشور را در کانال تلگرامی ” پیام خاوران ” بخوانید. (کلیک کنید)
در توییتر با سری توییتهایی روبرو شدم که با (اگر بایدن رای بیاورد….) شروع میشود. میلاد گودرزی نوشته بود:” اگر بایدن رای بیاورد، دیگر بانکهایمان بجای وام میلیاردی به کارتن خوابها، از تولیدکنندهها حمایت میکنند و دیگر سازمان خصوصی سازی شرکت ۱۰۰۰۰ میلیاردی را ۱۷۰۰ میلیارد آنهم قسطی نمیدهد.
اگر بایدن رای بیاورد دیگر امثال طبریها کارچاق کنی نمیکنند.” اکانت با نام مستعار حاج فیدل نیز توییت کرده بود:” اگر بایدن رای بیاورد، به دولت یاد میدهد که چطور بر بازار نظارت کند تا گوجهای که سرزمین سه هزار تومن میباشد، توی میوه فروشی چهارده هزار تومن نباشد.
ترامپ عوضی اینها را به ما یاد نمیداد.” این توییت طعنهای بجا واقعیت این روزهای ماست. آری اگر بایدن بیاید نیز مشکلات ناشی از سوء مدیریت ما در سرجایش باقیست.
کاش آدرس غلط برای مشکلات کشور ندهیم. کلید حل مشکلات کشور در همین داخل و مثلث قوای سهگانه است. پاستور و بهارستان میتوانند مشکلات ما را علاج کنند نه رقابت فیل و الاغ آمریکایی. به امید آنکه با حل مشکلات بطور ریشهای، دیگر آبی و قرمز ایالات آمریکا برایمان مساله نشود.
انتهای پیام /
برچسب ها :انتخابات 2020 آمریکا ، بانک مرکزی ، برجام ، کلید حل مشکلات کشور
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰