دسته‌بندی‌های خبر: اجتماعی، بهداشت ودرمان
تاریخ انتشار : پنجشنبه 20 آذر 1404 - 10:15
کد خبر : 70843
| نویسنده: محمد قربانی

کم خونی، همیشه ناشی از کمبود آهن نیست

کم خونی، همیشه ناشی از کمبود آهن نیست
یک متخصص بیماری‌های داخلی گفت: کم خونی تنها به کمبود آهن محدود نمی‌شود و ممکن است ناشی از عوامل دیگری مانند بیماری‌های مزمن، اختلالات ژنتیکی و یا مشکلات مغز استخوان باشد.
به گزارش “پیام خاوران“، علیرضا محمودی‌راد در گفتگو با خبرنگاران با تشریح علل و درمان کم‌خونی‌ها افزود: این بیماری به دلیل کاهش تعداد یا عملکرد گلبول‌های قرمز خون ایجاد می‌شود و علائم مختلفی مانند خستگی، رنگ پریدگی و تپش قلب را به همراه دارد.

وی ادامه داد: گلبول‌های قرمز که از مغز استخوان تولید می‌شوند، نقش اصلی در انتقال اکسیژن به ارگان‌ها و بافت‌های بدن دارند و زمانی که تعداد این گلبول‌ها کم یا عملکرد آن‌ها دچار اختلال شود، بدن دچار کم خونی می‌شود.

این متخصص بیماری‌های داخلی با بیان اینکه علل کم خونی می‌تواند متنوع باشد، تصریح کرد: در اکثر موارد، کمبود آهن یکی از مهمترین دلایل ایجاد کم خونی است، اما عوامل دیگری مانند کمبود ویتامین ب۱۲ و فولات، بیماری‌های مزمن مانند نارسایی کلیه، اختلالات ژنتیکی مانند تالاسمی و مشکلات مغز استخوان نیز می‌توانند باعث این مشکل شوند.

وی شایع‌ترین علائم کم خونی را خستگی، ضعف، بی‌حالی، تپش قلب و رنگ پریدگی بیان کرد و افزود: در موارد شدیدتر، کم خونی می‌تواند منجر به افت فشار خون، سیاهی رفتن چشم‌ها و مشکلات گوارشی شود.

محمودی‌راد همچنین به برخی از باورهای غلط در جامعه در خصوص درمان کم خونی اشاره کرد و گفت: یکی از باورهای غلط این است که تمامی انواع کم خونی‌ها به دلیل کمبود آهن ایجاد می‌شود و با مصرف قرص آهن قابل درمان است، در حالی که کم خونی ممکن است ناشی از عوامل دیگری مانند بیماری‌های التهابی یا اختلالات ژنتیکی باشد و در این موارد مصرف صرفا مکمل آهن کافی نخواهد بود.

وی با تأکید بر اهمیت تشخیص دقیق در درمان کم خونی ادامه داد: تشخیص نوع کم‌خونی از طریق آزمایش خون کامل و ارزیابی فریتین بسیار مهم است و درمان خودسرانه می‌تواند باعث تأخیر در تشخیص و درمان صحیح شود.

این متخصص بیماری‌های داخلی افزود: برای پیشگیری از کم خونی، رعایت یک رژیم غذایی متعادل و مصرف مواد غذایی حاوی آهن مانند گوشت قرمز، جگر، سبزیجات برگ سبز و غلات ضروری است.

وی اضافه کرد: علاوه بر این عوامل زمینه‌ای مانند بیماری‌های مزمن و سرطان‌ها که ممکن است باعث کم خونی شوند نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

محمودی‌راد با اشاره به مشکلات تغذیه‌ای و رژیم‌های خاص مانند گیاه‌خواری گفت: افرادی که رژیم گیاه‌خواری دارند باید دقت کنند که آهن موجود در منابع گیاهی به راحتی جذب بدن نمی‌شود، بنابراین باید از منابع گیاهی غنی‌تر از آهن و در صورت نیاز از مکمل‌های آهن تحت نظر پزشک استفاده کنند.

وی تأکید کرد: هیچگاه نباید به صورت خودسرانه اقدام به مصرف دارو یا مکمل‌های آهن کرد و در صورت بروز علائم کم خونی، به پزشک متخصص مراجعه شود تا تشخیص دقیق و درمان مناسب انجام گیرد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ ۱۰۲

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.