تاریخ انتشار : دوشنبه 20 دی 1400 - 13:01
کد خبر : 33025

۳۰ اکیپ قیمت‌ها را در خراسان جنوبی رصد می‌کنند

۳۰ اکیپ قیمت‌ها را در خراسان جنوبی رصد می‌کنند

در حالی از ۹ دی ماه رزمایش نظارت بر بازار کالاهای اساسی از سوی جهاد کشاورزی و نیروهای بسیجی در سراسر کشور آغاز شده که این طرح در خراسان جنوبی به دلیل کامل نشدن دوره های آموزشی دارای نواقصی است.

به گزارش “پیام خاوران“، گرانی روایت دیروز و امروز نیست. سریال تلخ دنباله داری است که از چند سال گذشته تاکنون گریبان گیر مردم است.

افزایش قیمت اجناس روز به روز سفره مردم را کوچک‌تر می‌کند از این رو کنترل بازار در وضعیت تورم قیمت‌ها تنها از طریق نظارت‌ها ممکن است.

مردم از نبود نظارت کافی بر قیمت اجناس گلایه دارند، گرچه مسئولان وعده از افزایش نظارت‌ها و ارائه راهکارهایی برای کاهش قیمت کالاها داده‌اند.

۹ دی ماه بود که رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از آغاز بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی کشاورزی همزمان با سراسر کشور و برگزاری رزمایش گشت‌های قرارگاه امنیت غذایی در خراسان جنوبی خبر داد.

به گفته قوسی در مجموع ۳۰ اکیپ قیمت‌ها را در بازارهای سراسر استان رصد می‌کنند و در این طرح مازاد تولید یا کمبودها بررسی می‌شود.

وی بیان کرد: در ماه‌های اخیر ۸۹۰ مورد بازرسی و نظارت بر کالاهای کشاورزی در سطح استان انجام شده و ۷۰ نفر از نیروها برای رصد بازار و قیمت‌ها مستقر شده‌اند.

رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: این بازرسی‌ها در ۱۱ شهرستان استان و با هدف ایجاد آرامش و ثبات قیمت‌ها ادامه دارد.

وی گفت: درصدد هستیم به‌زودی امکانات و تجهیزات مورد نیاز این حوزه را افزایش دهیم. ۲۷ قلم کالای کشاورزی مشمول قیمت مصوب هستند که نظارت بر این کالاها براساس قیمت‌های مصوب انجام می‌شود.

۴۹ قلم کالای کشاورزی مشمول قیمت مصوب نیستند

قوسی افزود: ۴۹ قلم کالای کشاورزی که مشمول قیمت مصوب نیستند براساس فاکتورهای عرضه و فروش و میزان سود منطقی مورد بازرسی قرار می‌گیرند.

وی عنوان کرد: در بازرسی‌های انجام شده از کالاهای کشاورزی، بیشترین تخلفات ثبت شده در زمینه درج نشدن قیمت‌ها، نداشتن فاکتور فروش و کم‌فروشی بوده که با متخلفان برخورد قانونی صورت گرفته است.

رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی متولی اصلی بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی کشاورزی است و با همکاری اعضای کارگروه ذیل ستاد تنظیم بازار استان، رصد روزانه قیمت‌ها در سطح بازار انجام می‌شود.

وی افزود: با توجه به دستور و پیگیری معاون اول و معاون اقتصادی رئیس جمهور و نیز وزیر کشور و استاندار خراسان جنوبی، دستگاه‌های اجرایی متولی آموزش‌های لازم را به نیروهای مقاومت بسیج ارائه می‌دهند تا با همکاری آنان نظارت و بازرسی گسترده‌تری بر بازار صورت گیرد.

اما آنچه امروز و روزهای گذشته در جریان است اینکه مردم از قیمت‌ها رضایت ندارند و  برخی کسبه درج قیمت بر روی کالاها را رعایت نمی‌کنند.

به یکی از روز بازارهای سطح شهر بیرجند می‌رویم تا وضعیت بازار و قیمت‌ها را از مردم جویا شویم. جمعیت زیادی در حال خرید مایحتاج خود بودند اما اکثر آنها از قیمت‌ها گلایه داشتند.

احمدی یکی از شهروندان بیرجندی به خبرنگار ما گفت: قرار بود در طرح رزمایش نظارت بر کالاهای اساسی نظارت و برخورد جدی با گران فروشان باشد اما شما همین روز بازار را نگاه کنید هر کدام از اقلام قیمت شان از این مغازه تا آن مغازه متفاوت است.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت کالاهای اساسی بر زندگی اقشار متوسط جامعه تأثیر زیادی گذاشته و باعث سقوط این قشر به زیر خط فقر شده است گفت: امروز هر کجا بروی در مغازه‌ها، سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌ها، کوچه و بازار و یا در میان مسافران تاکسی، مردم از گرانی‌ها می‌گویند.

از صبح تا بعدازظهر قیمت‌ها فرق می‌کند

عسکری دیگر شهروند بیرجندی هم در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: صبح تا بعدازظهر قیمت‌ها فرق می‌کند و هیچ نظارتی وجود ندارد، همیشه افزایش قیمت در کشور وجود داشته و دارد. افزایش قیمت کالاها مشکلات جدی را برای ما به‌وجود آمده است.

وی ادامه داد: عدم نظارت بر واحدهای صنفی علت افزایش قیمت‌ها است.

دیگر شهروندی که برای خرید به فروشگاه مواد غذایی آمده بود با بیان اینکه گرفتار مشکلاتی هستیم که نمی‌دانیم از آن رهایی می‌یابیم یا نه، بیان کرد: قرار بود بازرسان در بازار نظارت کنند اما بیشتر از هرچیز در بین کسبه عدم درج قیمت و افزایش و نوسان قیمت کالاها دیده می‌شود.

آنچه که در این گزارش میدانی به چشم می‌خورد این بود که مردم گفتند هر کدام از کسبه برای خود یک قیمت تعیین می‌کند و قیمت‌ها روز به روز تغییر می‌کند گویا آموزش ندیدند و ناقص بودن فهرست اقلام و تفاوت قیمت‌ها از دیگر موضوعاتی است که در اجرا نشدن طرح نظارت کالاهای اساسی در استان دخیل بوده است.

بیکس معاون توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در گفتگو با خبرنگار ما گفت: خراسان جنوبی جزو استان‌های پیشگام در حوزه نظارت بر کالا‌های اساسی است.

وی گفت: تنها مسئله موجود که مقداری مشکل ایجاد کرده کم بودن نیرو و عدم آموزش نیرو‌ها است که با ارائه آموزش به نیرو‌های مربوطه نظارت‌ها به نحوی بهتر انجام خواهد شد.

بیکس گفت: در حال حاضر نیز به صورت روزانه بازدید از واحد‌های صنفی انجام می‌شود و تا پایان این هفته آموزش‌ها به پایان می‌رسد و نیرو‌ها در شهرستان‌ها توزیع می‌شوند.

معاون توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: هر هفته روز‌های شنبه و چهارشنبه قیمت کالا‌های اساسی از سایت‌های مرجع که از سوی جهاد کشاورزی اعلام شده، گرفته می‌شود و بازدید‌ها بر اساس لیست قیمت‌های گرفته شده انجام می‌شود.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان خراسان جنوبی نیز گفت: پرونده‌های تشکیل شده در تعزیزات مربوط به حوزه‌های کالا و خدمات از ابتدا تا پایان آذر ماه ۱۶۵ فقره و تعداد پرونده‌های مختومه ۱۸۶ فقره بوده است.

حسن پور ادامه داد: سامانه ۱۳۵ تعزیرات حکومتی آماده دریافت گزارش تخلفات و شکایات مردمی است و در اسرع وقت به پرونده‌ها رسیدگی می‌شود.

وی گفت :مسئولان تعزیرات حکومتی استان میانگین رسیدگی به شکایات از زمانی که پرونده وارد تعزیرات حکومتی می‌شود تا زمانی که حکم صادر می‌شود ۱۰ تا ۱۲ روز است.

حال که مسئولان از پایان آموزش‌ها برای نیروهای بسیجی تا پایان هفته خبر می‌دهند باید دید از هفته آینده تا چه میزان شاهد حضور ناظران و نیروهای بسیجی در قالب نظارت بر بازار کالاهای اساسی خواهیم بود.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ ۱۰۲

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.