تاریخ انتشار : دوشنبه 22 مهر 1398 - 14:09
کد خبر : 9680

۴۵ درصد عشایر خراسان جنوبی با تانکر آبرسانی‌ می‌شوند

۴۵ درصد عشایر خراسان جنوبی با تانکر آبرسانی‌ می‌شوند

پیام خاوران: مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با بیان اینکه ترویج انرژی‌هایی نو در جامعه عشایری مدنظر است گفت: ۴۵ درصد عشایر خراسان جنوبی با تانکر آبرسانی‌ می‌شوند.

به گزارش “پیام خاوران”، حسین حسین‌پور صبح امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار داشت: مقام معظم رهبری در بحث عشایر فرمودند «عشایر مایع عزت و افتخار کشور هستند».

 

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی چهارمین استان عشایری کشور است افزود: ۸۱ هزار نفر، معادل ۱۵ هزار خانوار و ۱۳ درصد جمعیت استان عشایر هستند.

 

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با بیان اینکه ۷ درصد عشایر کشور در خراسان جنوبی هستند بیان کرد: شغل عشایر استان دام پروری است و آنان در قالب ۵۸ طایفه مستقل کوچ درون استانی دارند.

 

حسین‌پور تصریح کرد: یک میلیون دام سبک و سنگین، ۳۴ درصد دام سبک استان، ۴۰ درصد مراتع، ۳۰ درصد تولیدات دامی و ۲۵ درصد صنایع دستی استان در اختیار عشایر است.

 

وی به تولیدات عشایر اشاره و خاطرنشان کرد: عشایر در خراسان جنوبی سالانه ۶ هزار تن گوشت قرمز، ۹ هزار تن شیر و فراورده‌های لبنی تولید می‌کنند.

 

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی به اقدامات انجام شده در راستای خدمت رسانی به عشایر استان اشاره کرد و یادآور شد: یکی از خدمات انجام شده آبرسانی به عشایر است که در این راستا ۵۵ درصد جمعیت عشایر از آب شرب بهداشتی برخوردار هستند و ۴۵ درصد آبرسانی توسط تانکر انجام می‌شود.

 

حسین‌پور از وجود ۲۰ دستگاه تانکر آبرسانی خبر داد و اظهار داشت: روزانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ متر مکعب آب به ۵۸۰ نقطه جغرافیایی عشایری آبرسانی می‌شود که امیدواریم با توجه به اعتبارات پیش بینی شده تا پایان سال جاری درصد برخورداری از آب شرب بهداشتی به ۷۰ درصد برسد.

 

وی با اشاره به اینکه در روز ملی عشایر ۵۰ میلیارد تومان به خراسان جنوبی داده شده است افزود: بر این اساس پیش‌بینی شده است تا پایان سال مالی آینده درصد برخورداری جامعه عشایری از آب شرب بهداشتی به ۹۰  درصد برسد.

 

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی، مرمت ایل راه عشایری را یکی دیگر از اقدامات دانست و گفت: در حال حاضر ۷ هزار کیلومتر ایل راه عشایری در استان وجود دارد.

 

حسین‌پور با بیان اینکه سال گذشته ۴۰ مورد باسازی قنوات و چاه‌های مالدار عشایری انجام شده است بیان کرد: ۳۹ هزار تن توزیع نهاده‌های دامی اعم از جو، کنسانتره و سبوس داشته‌ایم و  ۸ هزار و ۳۳ تن آرد سفید نیز توزیع شده است.

 

وی ترویج انرژی‌هایی نو در جامعه عشایری را از دیگر اقدامات عنوان کرد و یادآور شد: سال گذشته ۵۶ دستگاه مولد برق خورشیدی بین جامعه عشایری نصب شده است.

 

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تکمیل زنجیره گوشت قرمز، توسعه دام و دامپروری و اصلاح نژاد دام در دستور کار است افزود: سال گذشته ۳۵ میلیارد تومان از محل منابع مختلف برای کارهای زیربنایی پرداخت شده است.

 

حسین پور از تشکیل ۴۶ صندوق خرد زنان در صنوات گذشته در استان خبر داد و اظهار داشت: امسال نیز ۲۲ صندوق شکل خواهد گرفت و یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات در بین این ۲۲ صندوق  پرداخت می‌شود.

 

وی با تاکید بر اینکه شرکت‌های دانش بنیان در بین عشایر شکل خواهد گرفت خاطرنشان کرد: ارتقاء خدمات فرهنگی  و مذهبی در بین عشایر رصد می‌شود و در طول برنامه ششم توسعه مکلف شدیم هر سال ۱۰ درصد وضعیت فرهنگی ارتقا سواد را داشته باشیم.

 

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی گفت: احداث مسجد و اماکن مذهبی در بسیاری از مناطق شهری با قوت پیگیری شده است اما در بسیاری از مناطق عشایری در این زمینه مشکل داریم بنابراین باید این امر را در مناطق عشایری نیز توسعه دهیم.

 

حسین‌پور با بیان اینکه در بحث خانه عالم با مشکلاتی مواجه هستیم اظهار داشت: یکی از وظایف ما احداث برق خورشیدی است که در این راستا اعتبارات جوابگوی عقب ماندگی‌ها نیست و درخواست داریم در این زمینه دستگاه‌های مربوطه ما را یاری رسانند.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.