تاریخ انتشار : دوشنبه 12 آذر 1403 - 15:11
کد خبر : 64093

۷۳ درصد آب خراسان جنوبی از چاه‌های زیرزمینی تامین می‌شود

۷۳ درصد آب خراسان جنوبی از چاه‌های زیرزمینی تامین می‌شود

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: میانگین ۷۳ درصد آب مصرفی استان از چاه‌ها، ۲۳ درصد از قنوات و چهار درصد از چشمه‌ها برداشت و تامین می‌شود.

به گزارش “پیام خاوران”، عباس سارانی در حاشیه بازدید استاندار از پروژه آبرسانی به بیرجند و تصفیه‌خانه آب شرب این شهر افزود: اکنون سه هزار و ۸۱۶ حلقه چاه کشاورزی، ۶ هزار و ۹۸۳ رشته قنات و ۲ هزار و ۸۰۰ چشمه در استان وجود دارد که بیش از ۹۱۱ میلیون متر مکعب آب دارند.

وی اظهار کرد: از مجموع مصارف آب خراسان جنوبی ۹ درصد در بخش شرب، سه درصد بخش صنعت و ۸۸ درصد در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی تصریح کرد: سالانه ۵۱ سانتیمتر از آب بیرجند از دست می‌رود که با توجه به این روند پیش بینی می‌کنیم ۳۰ تا ۳۵ سال آینده وضعیت این شهر بحرانی و خطرناک شود.

وی با بیان اینکه بیشترین کسری مخزن به میزان ۱۵ میلیون مترمکعب سالانه مربوط به شهرستان بشرویه است، عنوان کرد: همچنین در بیرجند سالانه هفت میلیون مترمکعب کسری مخزن داریم.

سارانی با اشاره به مقایسه شاخص آسیب پذیری بر اساس حجم مخزن نسبت به برداشت از چاه‌ها یادآور شد: این شاخص در کشور یک اما در استان دو برابر است، وقتی کمیت را از دست بدهیم کیفیت نیز کاهش می‌یابد.

وی یادآور شد: خراسان جنوبی ۹۵ درصد به منابع آبی زیرزمینی وابسته بوده در حالیکه این رقم در کشور ۵۵ درصد گزارش شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه در قالب برنامه پنج ساله سازگاری با کم آبی باید مصرف آب بخش کشاورزی به ۳۶۰ میلیون مترمکعب کاهش یابد ادامه داد: باید ۱۷۵ میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی صرفه جویی شود که تاکنون عمکرد استان به ۸۳ میلیون مترمکعب یعنی تحقق ۴۷ درصدی رسیده است.

سارانی بر لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب خراسان جنوبی تاکید کرد و گفت: در این زمینه تاکنون ۹۷ درصد چاه‌های کشاورزی استان به کنتور هوشمند مجهز شده‌اند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی، بازتخصیص پساب و اجرای طرح‌های تغذیه مصنوعی را از دیگر اقدامات برشمرد و افزود: اکنون ۶ سد تغذیه مصنوعی در شهرستان‌های مرزی استان در دست اجرا بوده یا مطالعات آن انجام شده است.

وی با اشاره به پروژه‌های سد مصنوعی بندان نهبندان، گزیک درمیان و آهنگران زیرکوه بیان کرد: برای تکمیل سدهای آهنگران و گزیک هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است اما سد تغذیه مصنوعی بندان با اعتبار هزار میلیارد ریال اکنون ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی یادآور شد: سالانه هفت تا ۱۰ میلیون مترمکعب آب از مرزهای استان خارج می‌شود لذا برنامه ریزی شده تا با اجرای سد تغذیه مصنوعی در روستای مشوکی جلوی این آب گرفته شود.

سارانی تامین آب شرب و صنعت از دریای عمان را از دیگر اقدامات در حال انجام برای بهبود وضعیت منابع آبی دانست و گفت: همچنین طرح‌های انتقال آب به شهرهای طبس و بیرجند نیز در دست اجرا است.

وی اضافه کرد: طرح آبرسانی به شهر طبس اکنون بیش از ۴۰ درصد و بیرجند ۴۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه‌ها نیز باید از وزارت نیرو پیگیری و تامین شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی تصریح کرد: مطالعات آبرسانی به شهرهای فردوس، درمیان، قاین و زیرکوه نیز در دست اقدام بوده و برای شهر زیرکوه در حال اخذ ماده ۲۳ هستیم تا در سال ۱۴۰۴ تامین اعتبار شود.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ ۱۰۲

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.