کاهش ۱۰ درصدی تولید فرش دستباف در خراسان جنوبی

رییس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی گفت: در ۶ ماهه سال جاری ۸۰ هزار متر فرش دستباف در استان تولید شده است که کاهش ۱۰ درصدی داشته است.

به گزارش “پیام خاوران”، فرش دستباف یکی از صنایع اصیل منطقه خراسان جنوبی است که برای بسیاری از خانواده ها منبع درآمد نیز محسوب می شود ولی رکود بازار این هنر اصیل این روزها مشکلات عدیده ای را برای بافندگان فرش اصیل استان به وجود آورده است.

محمد حسن کامیابی مسک، ی ریس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی در اظهار کرد: در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۳ حدود ۸۰ هزار متر مربع فرش دستباف تولید شده است که ارزش آن حدود سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال است.

ریس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی با تأکید براینکه در این فرش های تولیدی از نقوش ریزماهی، خشتی، نائین و ایلیاتی استفاده شده است، گفت: میزان تولید فرش دستباف در خراسان جنوبی ۱۰ درصد از نظر متراژ کاهش داشته است.

افزایش تحریم و رکود علت کاهش تولید فرش

کامیابی مسک ادامه داد: افزایش تحریم‌ها و رکود بازار علت کاهش تولید فرش دستباف در منطقه است.

وی با تأکید بر اینکه بسیاری از بافندگان فرش به دلیل شرایط بد اقتصادی برای تامین حداقل معیشت این کار را ادامه می دهند، افزود: تولید فرش دستباف مازاد بر تقاضای بازار است و صادرات نیز با مشکلات عدیده ای رو به رو است.

ریس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی با بیان اینکه بسیاری از بافندگان کار خود را با قیمت کم و یا به صورت پیش فروش به دلالان می دهند، یادآور شد: صادرات تمام فرش دستباف کشور در سال به ۵۰ میلیون دلار هم نمی‌رسد که در این زمینه باید برنامه ریزی های جدی داشت.

بیشتر بخوانید   تقدیر از 2 واحد صنعتی و معدنی خراسان جنوبی با حضور رئیس جمهور

وی گفت: فرش دستباف خراسان جنوبی در رکود به سر می برد، ادامه داد: باید برای صادرات بازاراهای صادراتی خارجی جدید شناسایی کنیم تا در این زمینه نیز به موفقیت های بسیار خوبی برسیم و از طرفی برای مشکل تعهد ارزی نیز تدبیری بیندیشیم.

لزوم تدبیر برای حل مشکل تعهد ارزی صادر کنندگان فرش دستباف

رییس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی با بیان اینکه پیشنهاد و راهکار ما این است که تعهد ارزی درخصوص فرش دستباف به دلیل حجم پایین صادرات آن که در سال گذشته ۵۰ میلیون دلار بوده است، حدف شود، گفت: بافندگان تولیدات خود را به سمت سلیقه بازار داخل سوق دهند و فرش‌های ۶ متر، ۱۲ متر و ۹ متر به‌صورت جفتی بیشترین فروش را در بازار داخل دارد.

کامیابی مسک گفت: در خراسان جنوبی حدود ۵۰ هزار بافنده فرش دستباف وجود دارد که باید با حدف واسطه ها تلاش کنیم تا این بافندگان به سود بیشتری برسند و این هنر ارزشمند استان همچنان زنده باقی بماند.

انتهای پیام/ 102

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها