تاریخ انتشار : جمعه 24 بهمن 1399 - 13:34
کد خبر : 23944

برق‌رسانی روستایی در ایران جلوتر از میانگین جهانی | کیوان ارجمند

برق‌رسانی روستایی در ایران جلوتر از میانگین جهانی | کیوان ارجمند

تعداد روستاهای برق‌دار کشور از ۴۳۶۷ روستا در سال ۵۷ به ۵۷۶۴۴ در پایان دی امسال رسید. این آمار بیانگر آن است که در این طول این سال‌ها، تعداد روستاهای برق‌دار کشور بیش از ۱۳ برابر افزایش یافته است.

به گزارش “ پیام خاوران ” نگاهی به شاخص‌های آماری در حوزه خدمات رسانی روستایی نشانگر آن است که از ابتدای فروردین تا پایان دی امسال برق‌رسانی به ۲۲۴ روستای فاقدبرق با ۳۱۰۰ خانوار از طریق احداث ۷۲۳‌ کیلومتر شبکه و نصب ۲۶۰ دستگاه ترانسفورماتور با ۸.۵ مگاولت‌آمپر با اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان به اتمام رسیده است.

با اتمام برق‌رسانی به این تعداد روستای جدید، تعداد روستاهای برق‌دار کشور از ۴۳۶۷ روستا در سال ۵۷ به ۵۷۶۴۴ در پایان دی امسال رسید. این آمار بیانگر آن است که در این طول این سال‌ها، تعداد روستاهای برق‌دار کشور بیش از ۱۳ برابر افزایش یافته است.

همین آمار بیانگر آن است که تعداد روستاهای برق‌دار کشور از ابتدای انقلاب تا مرداد ۹۲ به ۵۴۶۴۱ روستا رسید که این تعداد در پایان دی امسال به ۵۷۶۴۴ روستا افزایش یافت.

خاطرنشان می‌سازد برق‌رسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار در کشور به اتمام رسیده و هم اکنون صنعت برق در حال برق‌رسانی به روستاها و سکونتگاه‌های زیر ۱۰ خانوار است.

همچنین تعداد روستاهای برق‌دار شده توسط سیستم‌های خورشیدی هم تاکنون به ۲۴۱ روستا رسیده است.

در عین حال بررسی آمار برق‌رسانی به روستاها در جهان و ایران از فاصله معنادار بیش از ۲۰ درصدی ایران با میانگین جهانی حکایت دارد؛ به این معنا که میانگین برق‌رسانی به روستاها در دنیا هم اکنون ۷۹ درصد و در ایران ۹۹.۷ درصد است که این آمار به خوبی گویای تلاش های صورت گرفته برای روشنایی بخشیدن به خانه‌های هموطنان سراسر کشور به شمار می‌رود.

این شاخص‌ها همچنین بیانگر آن است که تقریبا در هر روز ۴ روستا برق‌دار شده است که بیانگر میزان تلاش‌های در این زمینه به‌شمار می‌رود.

با توجه به این که برق‌رسانی به برخی از روستاهای دور از شبکه به لحاظ اقتصادی توجیه ندارد، در همین زمینه چندسالی است که برق‌رسانی از طریق انرژی‌های نو در دستور کار قرار گرفته و تاکنون از این محل ۲۴۱ روستا برق‌دار شده‌اند.

در کنار این فعالیت‌ها، چندسالی است که علاوه بر برق‌رسانی به روستاها، توسعه و بهینه سازی شبکه‌های برق روستاها هم به صورت خاص با ردیفی جداگانه تعریف شده است.

چنانکه در ۱۰ ماهه نخست امسال بالغ بر ۳۸۰ میلیارد تومان برای بهسازی و مقاوم‌سازی و رفع فرسودگی شبکه‌های برق روستایی هزینه شده که ضمن آن پروژه‌های جابه‌جایی تیر از معابر روستاها، احداث روشنایی معابر، رفع بازفروشی و تقویت ولتاژ در روستاها انجام و در ادامه این برنامه در سال جاری، تعداد ۷۵ هزار متقاضی در نوبت انشعاب برق از طریق توسعه شبکه برق در روستاهای برق‌دار تامین برق شده‌اند.

*کارشناس ارشد انتقال نیرو

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.