مناطق محروم خراسان جنوبی همچنان از درد کمبود پزشک رنج می‌برد

درحالی کمبود پزشک متخصص یکی از مشکلات اصلی مناطق محروم است که سال‌هاست خراسان جنوبی از آن رنج می‌برد.

به گزارش “پیام خاوران“، حکایت برخی از مشکلات و کمبودها در استانی مانند خراسان جنوبی به داستان مثنوی “هفتاد من” تبدیل شده است که هر از گاهی مطرح می‌شود اما خبری از رفع مشکلات نیست که نیست و تنها وعده نافرجامش باقی می‌ماند.

کمبود و نبود پزشک در مناطق محروم کشور درد کهنه‌ای است که هر ازگاهی سر تیتر رسانه‌ها می‌شود، اما تاکنون تدبیری برای حل این مشکل در کشور اندیشیده نشده است.

دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی باید در سراسر کشور به‌صورت عادلانه باشد، اما نظام سلامت امروز با این چالش دست و پنجه نرم می‌کند و این معضل در استان‌های محرومی مانند خراسان جنوبی نمود بیشتری دارد.

اعتراض به کمبود پزشک تنها مختص مناطق محروم و روستایی نیست و حتی در شهرهای بزرگ و مرکز شهرستان‌ها نیز مشکل کمبود پزشک متخصص و فوق تخصص نیز وجود دارد.

دسترسی به پزشک یکی از مولفه‌های تاثیرگذار در روند درمان بیماران است، اگر بیمار در لحظات اولیه خدمات درمانی را به نحو احسن دریافت کند در تسریع در روند درمان بیماری او نیز موثر است.

بسیاری از بیماران برای دسترسی به پزشک متخصص و فوق تخصص برای درمان برخی از بیماری‌ها باید ماه‌ها در صف انتظار بمانند و این تاخیر در دسترسی به پزشک می‌تواند مشکلات زیادی را برای بیمار ایجاد کند و شاید زمان طلایی برای درمان بیمار نیز از دست برود.

کمبود پزشک عمومی نیز در بسیاری از روستاهای استان وجود دارد، بسیاری از پزشکان حاضر به خدمت در این مناطق نیستند و بیماران برای دسترسی به پزشک باید مسیر طولانی را طی کنند و گاهی نیز مشاهده می‌شود در صورت وخامت حال بیمار، فرد با بالگرد به مرکز استان اعزام می‌شود.

بیشتر بخوانید   تروند زعفران قاینات به 35 کشور جهان صادر می شود

ایجاد بیمارستان یکی از نیازهای ابتدایی هر مرکز جمعیتی است اما برخی شهرستان‌های خراسان جنوبی از امکانات حداقلی بهداشت و درمان بی‌بهره‌اند که این سبب شده اهالی روستایی و عشایرنشین منطقه برای رسیدن به بیمارستان فرسخ‌ها راه را بپیمایند.

برخی بیماران شهرستانی به دلیل نبود بیمارستان یا مراکز بهداشتی درمانی در شهر محل سکونت خود به اجبار راهی مرکز استان می‌شوند و علاوه بر رنج بیماری، همراهان آنها از نبود مکانی برای استراحت نیز رنج می‌برند.

در سال‌های اخیر حوزه بهداشت و درمان خراسان جنوبی بیش از پیش مورد توجه دولت قرار گرفت اما هنوز به نقطه مطلوب نرسیده است و این استان مرزی با 460 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان در معرض ابتلای بسیاری از بیماری‌ها بوده و نبود مراکز بهداشتی درمانی در برخی شهرستان‌ها، مردمان سختکوش، متدین، انقلابی و مرزبانان کشور را تهدید می‌کند.

25 مهرماه بود که یک خبرگزاری در بیرجند گزارشی از کمبود پزشک متخصص در استان را منتشر کرد هرچند مسئولان در آن برهه از زمان اعلام کردند منتظر اختصاص سهمیه پزشک متخصص برای استان هستند و آنچه حکایت دارد این است که تقسیم بندی و اختصاص پزشکان انجام شده اما هنوز برخی از پزشکان اعلام حضور نکردند.

از سوی دیگر ماجرا آنجایی غم انگیز می‌شود که برخی از شهروندان معتقدند در مرکز استان برای انجام یک نوار گوش باید یک ماه در نوبت باشند.

یکی از شهروندان بیرجندی به خبرنگار ما گفت: وقتی شاهد کمبود پزشک باشیم به تبع خدمات هم کاهش می‌یابد آن گونه که برای انجام ام ار آی باید چندین ماه در صف نوبت بایستیم.

دیگر شهروند زیرکوهی هم با بیان اینکه پزشک متخصص در این شهرستان صفر است گفت: در این شهرستان هیچ پزشک متخصصی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید   فرماندار نهبندان:۷۰۰ واحد جدید مسکن در شهر نهبندان احداث می شود

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار داشت: در استان خراسان جنوبی 126 پزشک متخصص نیاز داریم که طبق نیازهای استان تاکنون 80 نفر پزشک متخصص به استان اختصاص یافته و تاکنون 52 نفر اعلام حضور کردند و 28 نفر وارد استان شدند.

حسن اسماعیلی افزود: کمبود پزشک متخصص بحثی کشوری است و تنها مختص به استان ما نیست و با توجه به محرومیت و شرایط پراکندگی شهرها کار را دچار اشکال می‌کند.

وی اظهار داشت: طبق روال اداری پزشکان متخصص دو هفته دیگر فرصت دارند اعلام آمادگی کنند که اگر این کار صورت نگیرد مراتب به وزارت بهداشت اعلام می‌شود تا در گام اول تذکر و در گام دیگر پزشک جایگزین جذب شود.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ 102

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها