کشف ۹۲ درصدی جرایم سایبری خراسان جنوبی

رئیس‌ پلیس‌ فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی خراسان‌ جنوبی‌ از کشف ۹۲ درصدی جرایم سایبری خراسان جنوبی در سال جاری خبر داد و گفت: در پرونده‌های اقتصادی جرائم سایبری استان اغلب متهمان از استان‌های مرکزی و شمالی کشور هستند.

به گزارش “پیام خاوران“، سرهنگ قدرت الوانی امروز در سومین شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی اظهار کرد: وقوع‌ جرایم‌ سایبری در استان از ابتدای امسال تاکنون با هزار و ۱۱۹ پرونده نسبت به‌ مدت مشابه‌ سال‌ قبل‌ که ۹۶۱ پرونده بوده، ۶ درصد افزایش یافته است.

رئیس‌ پلیس‌ فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی خراسان‌ جنوبی‌ ادامه داد: بیشترین‌ جرایم‌ سایبری‌ استان به ترتیب در زمینه‌ کلاهبرداری‌های‌ رایانه‌ای، برداشت‌های‌ اینترنتی‌ غیرمجاز از حساب‌های بانکی، هتک‌ حیثیت‌ و نشر اکاذیب، جرایم علیه صحت داده‌ها و سامانه‌های رایانه‌ای، مزاحمت‌های‌ اینترنتی و تهدید است.

وی از کشف ۹۲ درصدی این جرایم در سال جاری خبر داد و گفت: میزان جرایم مالی در ۹ ماهه امسال سه میلیارد و ۳۶ میلیون تومان بوده و ۴۸ درصد جرایم‌ مالی سایبری‌ مربوط‌ به‌ کلاهبرداری رایانه‌ای‌ است‌ که یک میلیارد و ۳۹ میلیون تومان از مبالغ کلاهبرداری شده، به هم استانی ها برگشت داده شده است.

الوانی با اشاره به برداشت‌های غیرمجاز از حساب‌های بانکی شهروندان افزود: ۲۲ درصد از جرایم سایبری استان مربوط به برداشت‌های غیرمجاز از حساب‌های بانکی کاربران بوده و برداشت غیرمجاز از طریق ارسال پیامک جعلی با عناوینی نظیر ابلاغیه قضایی و سامانه ثنا از ترفندهای مجرمان سایبری در فضای مجازی است.

رئیس پلیس فتا خراسان جنوبی با بیان اینکه که ۷۰ درصد جرائم سایبری مربوط به جرایم مالی است، تصریح کرد: در خصوص پرونده های جرائم سایبری استان تاکنون ۲۲۱ متهم مرد و ۵۵ متهم زن شناسایی شدند.

وی با بیان اینکه متهمان در این حوزه را جوانان تشکیل می دهند، گفت: در پرونده های اقتصادی جرائم سایبری هیچ گونه متهمی در استان ما نیست و اغلب متهمان از استان های مرکزی و شمالی کشور هستند و متاسفانه هم استانی ها در این حوزه بزه هستند و مورد کلاهبرداری قرار می گیرند.

بیشتر بخوانید   اما و اگرهای بازگشایی خیابان معلم بیرجند 

الوانی با اشاره به برگزاری کلاس های آموزشی برای آگاهی شهروندان، بیان کرد: برای ارتقای سواد رسانه ای هم استانی ها کلاس های آموزش محور در مدارس، مساجد، ادارات و … توسط کارشناسان پلیس فتا برگزار شده است.

رئیس پلیس فتا خراسان جنوبی در ادامه افزود: از ابتدای امسال ۱۰۸ مصاحبه رادیو و تلویزیون و مطبوعات، ۴۵ کار گرافیکی پیشگیری در فضای مجازی، انتشار ۱۲۱ پاکدست، کلیپ و… در سایت پلیس، ۴۱ کارگاه آموزشی در مدارس، دانشگاه و ادارات استان انجام شده است.

الوانی با بیان ضرورت افزایش سطح سواد رسانه ای برای کاهش جرائم سایبری، اضافه کرد: متاسفانه بی توجهی در بسیاری از موارد باعث این کلاهبرداری ها اینترنتی می شود که شهروندان حتما در این حوزه باید هوشیار باشند و به راحتی به افراد اعتماد نکنند.

وی در پایان گفت: کاربران می‌توانند از طریق تماس با شماره ۰۹۶۳۸۰ مرکز فوریت‌های سایبری از کارشناسان پلیس فتا راهنمایی و مشاوره لازم را دریافت کنند و در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای ‌مجازی یا پیام‌رسان‌های ‌موبایلی مراتب را از طریق نشانی پلیس‌ فتا www.cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش کنند.

برگزاری دوره های امید برای فریب خوردگان اغتشاشات اخیر

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: باتوجه به موضوعاتی که در طرح جهش تولید پیرامون متراژ زمین در برخی از شهرستان ها از جمله بشرویه مطرح است، بنا شد با توجه به وضعیت استان و ضرورت هزینه‌بر نبودن اجرای این طرح ها برای دستگاه ها، پیگیری های لازم صورت گیرد و در نهایت مصوبه‌ای در این زمینه برای همه شهرستان‌های استان ابلاغ خواهد بود.

بیشتر بخوانید   عرض تسلیت مسئولان استان به خانواده داغدار مجری تلویزیون

وحدانی‌نیا گفت: بخشی از جرائم در خراسان جنوبی مرتبط با حوزه فضای مجازی است و تعداد بزه دیدگان و قربانیان از این طریق در خراسان جنوبی قابل توجه است.

وی به شهروندان نسبت به کلاهبرداری در فضای مجازی هشدار داد تا از طریق پیامک‌هایی جعلی تحت عنوان سازمان‌ها و تقاضای ورود به لینک برای واریز وجه از آنان کلاهبرداری نشود.

وحدانی نیا با تأکید بر اینکه نبود سواد رسانه ای منجر به وقوع جرم در فضای مجازی می شود، عنوان کرد: رسانه‌های جمعی نقش موثری در آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به مردم در این حوزه دارند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی خطاب به شهروندان برای درخواست و پیگیری پرونده جرائم سایبری متذکر شد: اگر شهروندی از سایتی خرید کرده و کالا به آنان تحویل داده نشده است موضوع را باید از جنبه حقوقی پیگیری کنند.

وی در بخش دیگیری از سخنانش با اشاره به اغتشاشات اخیر، تصریح کرد: با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر تفکیک بین لیدرهای اغتشاشات اخیر با فریب خوردگان و افرادی که امکان برخورداری از ارفاقات قانونی را برخوردار هستند، این موضوع در خراسان جنوبی در دستور کار قرار گرفته است.

وحدانی نیا گفت: در همین راستا برای افراد فریب خورده در قالب دوره های امید در طول ۶ ماه جلسات توجیهی برگزار و اجرای مجازات آنان تعلیق می‌شود.

انتهای پیام/ 102

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها