“خوسف” دیار گل‌های نرگس ، میزبان مسافران نوروزی

مدیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف گفت: 125 زائرسرا برای پذیرایی واسکان مسافران نوروزی در شهرستان خوسف دیار گل‌های نرگس آماده است.

به‌گزارش ” پیام خاوران “، علی صالحی  صبح امروز در بازدید از اماکن تاریخی شهرستان خوسف در آرامگاه ابن حسام خوسفی اظهار داشت: ازنظر تاریخى خوسف از کهن‌ترین مناطق استان خراسان جنوبی محسوب می‌شود. اشعار حکیم نزارى و کتیبه‌های کال جنگال، سنگ‌نگاره لاخ مزار و کتیبه‌های پهلوى در دره‏اى به ‏نام «استاد تنگل» جملگى حکایت از قدمت چند هزارساله منطقه دارد.

مدیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف افزود: کشف سنگ‌نگاره ثابت می‌کند که گذرگاه اصلى خراسان و قهستان به‌سوی کرمان و جنوب ایران از درون دره‏هاى جنوب شرقى بیرجند به‌ویژه«دره اِستاد» بوده و کوه باغران و روستاهاى نوفرست، کوچ، کاهین و چنشت برکناره این دره قرار گرفته بودند.

صالحی با اشاره به جاذبه‌های گردشگری شهرستان خوسف بیان کرد: این شهرستان دارای ظرفیت‌های زیادی اعم از کال جنگی و آرامگاه ابن حسام خوسفی بوده هرساله موردتوجه گردشگران قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای پذیرایی از مسافران نوروزی اظهار کرد: چهار اقامتگاه نوروزی، یک مهمان‌پذیر و ۱۲۵ زائرسرا برای اسکان مسافران مهیا شده است.

مدیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف بابیان اینکه در شهرهای ماژان و خوسف کمپ موقت اسکان مسافران برپا است، اظهار کرد: همچنین در ماژان،خور و خوسف اسکان آموزش‌وپرورش آماده میزبانی از مسافران است.

صالحی از اسکان اضطراری چهار مرکز توسط هلال‌احمر خبر داد و گفت: درمجموع از تمام ظرفیت‌های موجود در خوسف برای استقبال از گردشگران نوروزی استفاده می‌شود.

حال وهوای بهار ونوروزی متفاوت را در دیار گل‌های نرگس

شهرستان خوسف در ۳۶ کیلومتری مرکز خراسان جنوبی با داشتن ۲۵۰ اثر ارزشمند و جاذبه تاریخی و طبیعی آماده میزبانی از مسافران و گردشگران نوروزی است.

دیار نرگس زار‌ها و شاعر برجسته ایرانی با قدمتی چندین هزار ساله و آثار تاریخی و طبیعی زیبا در ایام نوروز پذیرای گردشگران است.

در منابع تاریخی از خوسف با عناوینی چون جوسف، جسف، خسف، خسب، خسل، خسف به معنای زمین گود و خوسف به معنای پوشیده بودن و خسفه به معنای زمین ریگزار که هر دو معنا برای خوسف صادق است، یاد شده است.

بیشتر بخوانید   ارائه بیش از ۵۰ هزار نفر ساعت آموزش در مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای خوسف

استقبال از مسافرین نوروزی در سیاه چادر

اگر در ایام نوروز به شهرستان خوسف سفر کردید در ابتدای ورودی شهر سیاه چادر‌هایی را خواهید دید که برای استقبال از مسافرین نوروزی آماده شده است.

مدیر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خوسف گفت: امسال سیاه چادر‌ها در ورودی شهر و جنب بوستان گل نرگس و با توجه به موقعیت عبور و نحوه استقبال و اقامت مسافران در شهرستان برپا شده اند.

وی با اشاره به برپایی ۱۰ سیاه چادر افزود: در این سیاه چادر‌ها محصولات صنایع دستی این شهرستان از جمله حوله‌های دست بافت، رودوزی‌های سنتی، جاجیم بافی، تراش سنگ‌های قیمتی و مله بافی عرضه می‌شود.

صالحی  اظهارکرد: در این سیاه چادرها، مسافران نوروزی ضمن استراحت موقت، می‌توانند از تولیدات روستاییان که در کنار سیاه چادر‌ها عرضه می‌شود دیدن و خریداری کنند.

بعد از گرفتن عکس یادگاری در کنار این سیاه چادر‌ها و آشنا شدن با آداب و رسوم مردم به طرف محله قدیم این شهرستان حرکت کنید تا به آرامگاه ابن حسام خوسفی شاعر برجسته خطه خراسان جنوبی برسید.

آرامگاه ابن حسام سرشار از اشعار حماسی

خوسف زادگاه هنرمندان، خردمندان و شعرایی بنام همچون ابن حسام خوسفی از شاعران برجسته قرن نهم هجری است که از وی کتاب هایی چون دیوان ابن‌حسام خوسفی در مدح ائمه اطهار و خاوران نامه با موضوع دلاوری‌های حضرت علی (ع) و دلائل‌النبوی در دلالت حضرت رسوال اکرم (ص) به جای مانده است و آرامگاه این شاعر شهیر و بزرگ در شهر خوسف است.

آرامگاه ابن حسام خوسفی یکی از آثار تاریخی است که قدمت آن به بیش از ۵۰۰ سال می‌رسد بنای کوچکی که شامل اتاقکی با فرم هشت ضلعی که نقشه فضای داخلی آن به شکل چلیپایی و پوشش مقبره به صورت گنبدی طراحی شده و در مرکز آن یک کلاه فرنگی ساخته شده است.

بیشتر بخوانید   عملیات اجرایی نیروگاه خورشیدی شهرستان خوسف آغاز شد

گوشه‌های این آرامگاه کاشی کاری‌هایی شده که مزین به اشعار این شاعر شیرین سخن است و از مجموعه خاوران نامه، حماسه دینی او انتخاب شده و بسیار دل نواز است.

بعد از دیدن این اثر تاریخی و ارزشمند اگر به طرف مزارع شهر خوسف بروید در دل کویر دریاچه‌ای زیبا را خواهید دید.

خاطره  بیاد ماندنی از یک سفر نوروزی در گواب

منطقه گردشگری گواب یکی از جاذبه‌های شهرستان خوسف است.گواب دارای کپر‌های سنتی است که جاذبه و زیبایی‌های این منطقه را دو چندان کرده است و هر ساله تعداد زیادی از گردشگران را به خود می‌بیند.

آبگیر این منطقه که در اصطلاح به آن دریاچه گواب گفته می‌شود در اثر بارندگی‌های اخیر آبگیری شده و پرندگان مهاجر نیز مهمان این منطقه شده اند.

بخش قایق سواری هم با تعداد ۶ قایق در این دریاچه فعال است که می‌توانید با سوار شدن در آن و قایق سواری یک خاطره خوش از این سفر داشته باشید.

با یک تیر دو نشان بزنید، هم چشم انداز زیبای در یاچه گواب را ببنید و هم اگر به بلندای آن بروید بافت تاریخی خوسف با بنا‌هایی از دوران را در ضلع شمالی گواب خواهید دید.

 

لذت سفر  در طبیعت بکر روستای آرک

اگر می‌خواهید تلفیقی از طبیعت بهاری و ابنیه تاریخی را ببنید حتماً در برنامه نوروزی خود سفر به روستای آرک در ۳۵ کیلومتری شهرستان خوسف را از دست ندهید.

یکی از روستا‌های هدف گردشگری خراسان جنوبی، روستای آرک است؛ سرازیر شدن آب از آبشار بسیار زیبا و چشم نوازی که در مرکز کوه روستا قرار دارد و پیرامون آن را باغات اراک احاطه کرده، منظره‌ای دیدنی را به وجود آورده است.

بیشتر بخوانید   ۱۴ معدن راکد شهرستان سربیشه احیا شد

برخورداری از آب و هوای کوهستانی و آب شیرین و گوارا صفایی به این روستا بخشیده است.اگر به دنبال خرید عرق گیاهی هستید پیشنهاد می‌کنیم حتماً از این روستا که به تولید عرقیجات گیاهی معروف است خریداری کنید.

 

آرامشی بهاری در بقاع متبرکه خوسف

بقاع متبرکه سید ابوالقاسم (ع) نصرآباد، شاه سلیمان علی (ع)، شاه سلطان علی (ع)، سید محمد روستای فدشک و مجتمع‌های فرهنگی مذهبی بلنجیر و همند هم مانند هر سال آماده پذیرایی و استقبال از مسافران شده است.

طرح آرامش بهاری از طرح‌هایی است که سازمان اوقاف و امور خیریه کشور آن را در بقاع متبرکه اجرا می‌کند؛ طرحی بر مبنای فرمایش امام راحل که فرمودند ما می‌خواهیم مردم در کنار بقاع متبرکه با آرامش زندگی کنند.

اعزام روحانی و اقامه نماز جماعت در بقاع متبرکه و خیمه‌های معرفت، غرفه برای کودکان، غرفه‌ای برای مشاوره خانواده، غرفه ایستگاه همه واقف باشیم و همچنین مشاوره برای وقف‌های جدید از دیگر برنامه‌های بقاع متبرکه برای استقبال از مسافران و زائران است.

 

استقبال بهاری در خوسف با نصب ۲۰ نماد نوروزی

در سال جدید و با هدف ایجاد نشاط و شادابی، کار کاشت گل‌های زینتی درمیادین و بلوار‌ها آغاز شده است و تا ۱۳ فرودین ماه ۳۰ هزار گل در میادین و بلوار‌ها کاشته می‌شود.

گل‌های همیشه بهار، شب بو، رز، شاهپسند، یاس، بنفشه و شمعدانی بیشترین گل‌های تولید شده در گلخانه‌های شهرداری است که به گفته صبور شهردار خوسف درمیادین و بلوار‌ها کاشته شده و علاوه بر این ۴۲۰ اصله درخت توت، زبان گنجشک، زیتون تلخ و اقاقیا نیز در بلوار‌ها کاشته شده است.

همچنین برای رفاه حال مسافران و گردشگران و همشهریان، سیستم نورپردازی و رنگ آمیزی وسایل بازی بوستان گل نرگس انجام شده است تا محیطی مفرح برای شب‌های ماه مبارک رمضان ایجاد شود.

نام خبرنگار: مهدیه قربانی

انتهای پیام/

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها