رئیس سازمان هواشناسی کشور :

خراسان جنوبی در اجرای تهک ( توسعه هواشناسی کاربردی ) موفق عمل کرده است

رئیس سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه اجرای سامانه تهک ( توسعه هواشناسی کاربردی ) در سال زراعی 97- 96 در 21 استان کشور اجرایی شده است گفت:خراسان جنوبی از جمله استانهایی است که در اجرای تهک موفق عمل کرده است.

به گزارش پایگاه خبری پیام خاوران  داوود پرهیزکار شامگاه چهارشنبه دربازدید از اداره هواشناسی قائنات اظهار داشت: یکی از برنامه های این  سازمان در ۵ سال گذشته تلاش برای اجرایی کردن طراحی سامانه ای به نام سامانه تهک که در حوزه های مختلفی از جمله کشاورزی بسیار کاربرد دارد بوده است.

وی بیان کرد: محصولات کشاورزی شدیداً وابسته به شرایط آب و هوایی هستند و کشاورزان می توانند اطلاعات هواشناسی را در هنگام کاشت و داشت و برداشت زراعت و همچنین در حوزه باغبانی در هنگام آبیاری و سمپاشی اطلاعات هواشناسی به کار بگیرند .

رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: خوشبختانه با اجرای این سامانه، در سه سال گذشته ارزیابی که داشتیم در سطح کشور در سال اول زراعی در ۱۱ استان بیش از ۴۲۲ میلیارد تومان و در سال دوم در ۱۷ استان حدود هزار میلیارد تومان این سامانه در بخش کشاورزی ارزش افزوده ایجاد کرد .

پرهیزگار اظهار کرد: سال سوم که سال زراعی اخیر بود موفق شدیم با کمک اطلاعات و داده های سامانه تهک در  ۲۱ استان کشور بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان ارزش افزوده در بخش کشاورزی را محقق سازیم.

وی با بیان اینکه خوشبختانه خراسان جنوبی از جمله استانهایی است که در اجرای تهک کشاورزی موفق عمل کند خاطرنشان کرد: در این استان در سال  نخست حدود ۲۰ میلیارد تومان و در سال زراعی گذشته سال 97-96  نیز۸۰ میلیارد تومان ارزش افزوده ایجاد شده است.

ایستگاه هواشناسی کشاورزی شهرستان فردوس سال آینده راه اندازی می شود

رئیس سازمان هواشناسی کشور  همچنین در سفر به فردوس و بازدید از ایستگاه هواشناسی  این شهرستان  از راه اندازی ایستگاه هواشناسی کشاورزی تا نیمه سال آینده در فردوس خبرداد.

بیشتر بخوانید   مدارس ۸۰ روستای خراسان جنوبی به شبکه ملی اطلاعات متصل شد

پرهیزکار با اعلام این خبر گفت: ایستگاه هواشناسی فردوس با قدمت بیش از۵۰ سال یکی از ایستگاه های قدیمی کشور است که شرایط خوبی را برای منطقه ایجادکرده و می‌تواند مطالعات اقلیمی را با گستره آماری بیش از۵۰ سال با دقت بیشتری انجام داد.

وی با بیان اینکه یکی از موارد استفاده مطالعات اقلیمی، کاربرد آن در حوزه کشاورزی است افزود:  با توجه به کشاورزی بودن منطقه می‌توان هنگام استفاده از داده های هواشناسی در تولید محصولات بهتر، با دقت بیشتری عمل کرد.

رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: این دو ایستگاه می تواند با ارائه  داده های هواشناسی مناسب برای پیش بینی مورد استفاده کاربران نهایی که کشاورزان منطقه هستند قرار گیرد تا شاهد تولید محصولات بهتری در منطقه راشاهد باشیم.

مدیرکل هواشناسی استان خراسان جنوبی در این مراسم با بیان اینکه  برای ساخت  ایستگاه هواشناسی کشاورزی  به  300 میلیون تومان اعتبار لازم  نیاز است تصریح کرد: 150 میلیون تومان از این اعتبار را فرمانداری و مابقی را سازمان هواشناسی کشور تامین خواهند کرد.

علیرضا خندان رو از پیشرفت ده درصدی این مجموعه خبرداد و اگفت: تاکنون 20 میلیون تومان برای ساخت این ایستگاه هزینه شده که از محل سازمان هواشناسی کشور پرداخت شده است.

داود پرهیزکار معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور، به همراه پرویز رضازاده مشاور سازمان در امور پیش‌بینی و مسعود حقیقت مدیریت شبکه پایش این سازمان ، در سفری 3 روزه به خراسان جنوبی از نزدیک مشکلات ایستگاه های هواشناسی استان را موردبررسی قرارداد.

پرهیزکار و هیات همراه در این سفر از ایستگاه های هواشناسی سربیشه، نهبندان، زهان، حاجی آباد زیرکوه، قاین، سرایان، فردوس، بشرویه و طبس بازدید کردند.

بیشتر بخوانید   خراسان جنوبی جزو امن ترین استان های کشور است

انتهای پیام/

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها